Κόλπο ΓΚΡΟΣΟ Παπανδρέου καὶ κόλπο ΓΡΑΣΣΟ Σαμαρᾶ.

 

Κόλπο ΓΚΡΟΣΟ Παπανδρέου καὶ κόλπο ΓΡΑΣΣΟ Σαμαρᾶ.Ο σχεδιασμός ήταν εξαιρετικός και η εκτέλεση το ίδιο. Μία εξαιρετική παράσταση τσίρκου με πρώτο νούμερο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Το διεθνές τραπεζικό σύστημα η Μέρκελ και ο Σαρκοζί  οι εκπαιδευτές, τα ελληνικά κόμματα στον  φώκιες και η χώρα μας η μπάλα  που την πετάν από εδώ και από εκεί.

Χθές αισθάνθηκα ασήμαντος  εμπρός στον αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε! Τους διεθνείς τραπεζίτες και το επιτελείο διαχείρισης λαών που διαθέτουν.

Χάρις στα ενδοτικά πολιτικά ανδρείκελα που ελέγχουν  γίνεται πραγματικότητα το μέχρι χθες απευκταίο: η ψήφιση από την Βουλή της Δανειακής Σύμβασης. Τόσο καιρό μετά την υπογραφή της από τον Παπακωνσταντίνου, μεθόδευαν την κατάλληλη στιγμή. Τώρα εξηγείται η δήθεν “δημοκρατική ευαισθησία” μιας αναίσθητης γενικά κυβέρνησης που την κατέλαβε η πρεμούρα να ψηφίσει το καλοκαίρι τον νόμο για δημοψηφίσματα. Γιατί αν πραγματικά διέθετε δημοκρατικές ευαισθησίες θα προκήρυσσε δημοψήφισμα τουλάχιστον πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Ο Σαμαράς βρήκε την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει από τις δεσμεύσεις του και να  κάνει την “κωλοτούμπα” εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους δανειστές: Να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση χωρίς επαναδιαπραγμάτευση, μαζί και την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

Μετά και αυτήν την εξέλιξη να ετοιμαστεί και αυτός όπως και οι βουλευτές της Ν.Δ. να ακούσουν από τα χείλια χιλιάδων πολιτών, στις πλατείες, στους δρόμους, στην δουλειά τον χαρακτηρισμό “προδότης”. Οι βουλευτές του Πα.Σ.Ο.Κ. πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα ανακουφισμένοι αφού στο εξής θα μοιράζονται την μήνι των πολιτών με τους συναδέλφους τους της Ν.Δ.

Οι λοιποί Βουλευτές της ήσσονος αντιπολίτευσης θα ηρεμήσουν -μάλλον για λίγο-, απολαμβάνοντας τις παχυλές αμοιβές και προνόμια. Αλλά για λίγο! Μέχρι να αντιληφθούν οι πολίτες ότι την Τετάρτη αντί κορωνών και τηλεοπτικών περιπάτων  έπρεπε σύσσωμη η αντιπολίτευση να παραιτηθεί και να σύρει τον Παπανδρέου σε εκλογές,  αφαιρώντας την δυνατότητα από κάθε Μέρκελ και Σαρκοζί να κουνάνε δάχτυλα και δίνουν εντολές. Εξάλλου, την δόση θα την παίρναμε γιατί θα το απαιτούσαν οι δανειστές.

Μετά τα όσα έγιναν είναι βέβαιο ότι οι διεθνείς τραπεζίτες εκτρέφουν/διευθύνουν, το Ελληνικό δανειακά υπερχρεωμένο πολιτικό σύστημα του οποίου ο ρόλος περιορίζεται στο να προσφέρει διάφορες ιδεολογικές λύσεις και να απορροφά τις όποιες αντιδράσεις των λαών, τους οποίους ανενόχλητοι ληστεύουν οι τραπεζίτες. 

Για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν υπό του Λαού ότι: και οι 301 πρέπει να φύγουν.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

(Visited 11 times, 1 visits today)
Leave a Reply