Ὁ Γολγοθὰς τῆς Βάσως.

Τὸ παρακάτω κείμενον τὸ ἔγραψε ὁ Στράβων πρὸ μερικῶν ἡμερῶν. Δὲν τὸ πρόλαβα. 

Τὸ διάβασα μόλις σήμερα. 

Ἀλλὰ διόλου δὲν χάνει τὸ ἐπίκαιρόν του. 

Μιλάει γιὰ μίαν Βάσω, ποὺ οὐδόλως ἀθώα δὲν ἀπεδείχθῃ. 

Μία ἀπὸ τὶς τόσες Βᾶσες ποὺ μᾶς πίνουν τὸ αἷμα. 

Μία ἀπὸ αὐτὲς ποὺ ἔχει κάνει δευτέρα της φύσι τὴν ὑποκρισία καὶ τὸ βόλεμα. 

Νομίζω πὼς θὰ βρεῖτε πολλὲς γνωστὲς καὶ γνωστούς σας στὴν περιγραφή της. 

Σᾶς ἀφήνω νὰ τὸ ἀπολαύσετε.

Φιλονόη. 

Υ.Γ. Μιλάει εἴπαμε γιὰ μίαν Βάσω. Βᾶλτε ἐσεῖς ὅποιαν Βάσω θέλετε. Ἢ ὅποιον Βάσο. Ἢ τέλος πάντων, βᾶλτε τους ὅλους. Μέσα θὰ πέσετε. 

Ο Γολγοθάς της Βάσως

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται κωλοτούμπα της κας Παπανδρέο και υπερψήφισις της κυβερνήσεως.

Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ημέρες από την τελευταία παράστασι της Βάσως. Πολλοί αναφέρθηκαν σε θεατρική παράστασι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Η Βάσω δεν είναι ένα απλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα ιστορικό στέλεχος, μια πρώην επίδοξος δελφίνα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι βουτηγμένη στον κόπρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα μπούνια. Η Βάσω Παπανδρέου δεν είναι καθόλου τυχαία ΠΑΣΟΚική προσωπικότης, ήταν ένα εκ των τριών πασοκικών στελεχών (μαζί με Πάγκαλο και Σημίτη) που οδήγησαν στην μετά Ανδρέα εποχή. Είναι αυτή που μας φόρτωσε τον Σημίτη με ότι μπορεί αυτό συνεπάγεται.

Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνησις Σημήτου ήτο αυτή που στράγγισε τα Ελληνικά νοικοκυριά με το σκάνδαλο-ληστεία του ΧΑΑ αλλά και καταχρέωσε το Ελληνικό δημόσιο με την δημιουργική λογιστική δια χειρός Goldman Shacks, κατέστρεψε τα ταμεία με την συμμετοχή των διαθεσίμων των στο ΧΑΑ, νόθευσε (λένε) τις εκλογές του 2000, κατέστρεψε το πεδίον μάχης του Μαραθώνος και έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ με ληστρική ισοτιμία και μάλιστα μετά από υποτίμησι της δραχμής.

Σε αυτά τα ωραία ήταν συμμέτοχος τόσο η Βάσω όσο και ο κοινωνιολόγος Γιωργάκης, τότε ΥΠΕΞ και ΥΠΕΠΘ και σήμερα πρωθυπουργός.

Η παράστασις επομένως τις Βάσως ήταν και κάτι άλλο πέρα από μια απλή παράστασις. Η Βάσω ανέλαβε τον ρόλο του Ιησού εντός ΠΑΣΟΚ, φορτώθηκε  τις αμαρτίες και πήγε μέχρι την σταύρωσι.

Τι έκανε; Τρομοκράτησε τον απλό δουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Το παιχνίδι είναι συγκεκριμένο. Αρχικώς υποδύεται τον ρόλο του θύματος, του ομήρου, του στριμωγμένου, αγανακτισμένου κλπ δηλαδή ενσαρκώνεται τον ρόλο του απλού και προβληματισμένου δειλού απλού δουλευτή.

Όταν αυτός ο δουλευτής νοιώσει επιτέλους ότι υπάρχει ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (η Β.Π.) που τον καταλαβαίνει, τότε έρχεται η στιγμή της κωλοτούμπας.

Τι μας είπε προχθές η Βάσω;

«Δεν μπορώ να αναλάβω αυτήν την ευθύνη, να μην πάρουμε την έκτη δόση». Ας την απολαύσουμε.

Ποία λοιπόν είναι η πρώτη σκέψις που έρχεται στον νου του ταπεινού δουλευτή, όταν ακούει την Β.Π. να λέει «δεν μπορώ»; Σκέφτεται: «αφού δεν μπορεί κοτζάμ Βάσω, πῶς να μπορέσω εγώ;»

Η τακτική είναι, αναλαμβάνω την εκπροσώπηση όλων των παθών των δουλευτών, τους κάνω να ελπίζουν ότι εγώ θα τους βγάλω ασπροπροσώπους και την τελευταία στιγμή..τσάκ…τους κρεμάω όλους. Σοκάρω με την αδυναμία μου την οποία και υπερπροβάλω, και τελικώς αναγκάζω και τους αδύναμους δουλευτές να με ακολουθήσουν.

Αυτή λοιπόν ήταν η στημένη θεατρική παράστασις της Βάσως, την οποία αναμένω να επαναληφθεί προσεχώς, διότι εάν ολόκληρη Βάσω ήθελε να κάνει πίσω θα είχε κάνει μέχρι τώρα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Βάσω γνωρίζει τον Γιωργάκη εδώ και δεκαετίες, ξέρει ποιος είναι και βρίσκεται στο πλευρό του έχοντας πλήρη επίγνωση της (μη) προσωπικότητος του.

Η Βάσω εκτελεί εντολές και παίζει τον ρόλο της προσωποποιημένης θιγομένης συνειδήσεως, του Ρομπέν των δουλευτών, του Ιησού του ΠΑΣΟΚ.

Βρισκόμαστε εν αναμονή της αυριανής νέας κωλοτούμπας. (Στράβων Ἀμασεύς)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply