Τὶ σοῦ κάνει μία κηλίδα…

Τὶ σοῦ κάνει μία κηλίδα...

Μία ἡλιακὴ κηλίδα μπορεῖ νὰ σοῦ κάνῃ πάρα πολλά. 

Έπὶ τοῦ συγκεκριμένου μπορεῖ νὰ σοῦ ἀχρηστεύσῃ ἕναν ὁλόκληρο μηχανισμὸ παρακολουθήσεως.

Μᾶς «ἀπειλοῦν» πάλι, καλλιεργῶντας φόβους ἀνυπάρκτους, γιὰ τὸν κίνδυνο καταρρεύσεως τῶν τηλεπικοινωνιῶν.

Ἐ καί;

Ποιούς ἐξυπηρετοῦν; 

Ἐμᾶς ἢ αὐτούς;

Τεράστια κηλίδα στο «πρόσωπο» του Ήλιου απειλεί γήινα δορυφορικά δίκτυα.

Έπειτα από μια μακρόχρονη περίοδο αδράνειας του Ήλιου, μια τεράστια κηλίδα εμφανίστηκε στην επιφάνειά του, σκοτεινιάζοντας ένα μέρος του «προσώπου» του, μήκους περίπου 80.000 και πλάτους 40.000 χιλιομέτρων, δηλαδή έχει μέγεθος πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τη Γη (η οποία έχει διάμετρο γύρω στα 12.800 χλμ.).

Η κηλίδα, η οποία προς το παρόν δεν «κοιτάει» απευθείας τον πλανήτη μας, έγινε αντιληπτή από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Όταν, τις επόμενες πέντε μέρες, η Γη αλλάξει θέση σε σχέση με το άστρο της, η κηλίδα θα «βλέπει» απευθείας προς τον πλανήτη μας και πλέον θα είναι ορατή ακόμα και από επίγεια ερασιτεχνικά τηλεσκόπια.

Στην πραγματικότητα, η γιγάντια κηλίδα αποτελείται από πολλές επιμέρους μικρότερες κηλίδες, κάθε μία από τις οποίες είναι μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας. Τέτοιες κηλίδες εμφανίζονται όταν εντείνεται η μαγνητική δραστηριότητα στην επιφάνεια του Ήλιου, μπλοκάροντας την εκροή θερμότητας από αυτόν, με συνέπεια ορισμένες περιοχές του να ψυχραίνουν συγκριτικά με τις υπόλοιπες και έτσι να σκοτεινιάζουν, καθώς φαίνονται πιο αχνές από τον περίγυρό τους.

Η μαγνητική δραστηριότητα που προϋποθέτει τις κηλίδες, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές εκπομπές ενέργειας από τον Ήλιο και να στείλει στην κατεύθυνση της Γης μεγάλες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων (ηλιακές «καταιγίδες»), που είναι σε θέση να αποδιοργανώσουν τα ηλεκτρικά και δορυφορικά δίκτυα του πλανήτη μας. Η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ προβλέπει 50% αυξημένη πιθανότητα τέτοιας απειλητικής ηλιακής δραστηριότητας στο αμέσως επόμενο διάστημα. (πηγή)

Πράγματι κινδυνεύουν κάποια πράγματα. Ἀλλὰ πρωτίστως κινδυνεύει τὸ σύστημα παρακολουθήσεως κι ἐλέγχου ποὺ ἔχουν στήσει. 

Ἐγὼ ζῶ δίχως τηλεπικοινωνίες. Καὶ πιστεύω πὼς ὅλοι μας μποροῦμε.

Μία ὅμως ἀρχὴ ποὺ σέβεται τὸν ἑαυτόν της δὲν ζεῖ. Καταρρέει.

Συνεπῶς;

Ποιός ἔχει τό πρόβλημα;

Οἱ κοσμοεξουσιαστές ἢ ἐμεῖς;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ὅλο τὸ σῦμπαν «ἐργάζεται» γιὰ τὴν ἀπελευθέρωσι τοῦ ἀνθρώπου. Θὰ τὸ διαπιστώσουμε συντόμως.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Leave a Reply