Τώρα ἡσυχάσαμε! Τὰ ἀμερικανὰ προσέχουν τὴν Κύπρο!

Image

Ἐν τάξει!

Ὅλα ἔχουν καλῶς!

Οἱ ΗΠΑ προστατεύουν τὴν Κύπρο κι ἐμεῖς κοιμόμαστε ἥσυχοι!

 Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία από την Κύπρο!

Eπίσκεψη με νόημα του αμερικανικού καταδρομικού USS Ramage κλάσης Arleigh Burke στο λιμάνι της Λεμεσού και το κυριότερο υποδοχή της από τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Ι.Ηλιάδη, η οποία συνοδεύθηκε από θερμές δηλώσεις. «Η παρουσία των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή μας δείχνει το ενδιαφέρον για να διατηρηθούν συνθήκες ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας και οι εξελίξεις να συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας μετά την επίσκεψή του στο καταδρομικό  στο λιμάνι Λεμεσού.

Τον Υπουργό Άμυνας υποδέχθηκαν ο Επιτετραμμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο κ. Andrew J. Schofer, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος William Woods και ο Κυβερνήτης Kyle J. Colton, ο οποίος και τον ξενάγησε στο σκάφος.

Το μήνυμα που στέλνει αυτή η επίσκεψη και αυτή η υποδοχή είναι σαφές και έχει αποδέκτη την Άγκυρα!

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του στo καταδρομικό ο κ. Ηλιάδης, ανέφερε ότι ήταν μια ενέργεια στο πλαίσιο των πολύ φιλικών σχέσεων συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε, είναι μια μεγάλη χώρα, «μια μεγάλη δύναμη και συμβάλλουν, και μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά, στη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας στην περιοχή μας, μια πολιτική η οποία αποτελεί μόνιμο στόχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές απειλές που εκτοξεύθηκαν μέσω του Τούρκου υπουργού Μεταφορών, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο και η Κύπρος ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα.(defencenet)

Τὸ ἐννοῶ!

Κάτι μοῦ λέει πὼς αὐτὴν τὴν φορὰ ὁ «καλὸς» εἴμαστε ἐμεῖς καὶ κάποιος ἄλλος θὰ πληρώσῃ γιὰ ὅλες του τὶς σφαγές!

Φιλονόη.

(Visited 14 times, 1 visits today)
One thought on “Τώρα ἡσυχάσαμε! Τὰ ἀμερικανὰ προσέχουν τὴν Κύπρο!

  1. Τὸ ἐρώτημα εἶναι ἄν τὰ Ἀμερικανάκια δουλεύουν τοὺς Κυπρίους, ἤ οἱ Κύπριοι τὰ Ἀμερικανάκια, ὅπως καὶ ὁλόκληρον τὸν κόσμον ἐξ ἄλλου. Θὰ ἀφήσουμε ἐπιτέλους ἤσυχη τὴν Κύπρο καὶ νὰ κοιτάξουμε τὴν κακομοιριά μας; Αὐτὰ εἶναι ἀνεπίτρεπτα πράγματα.

Leave a Reply