Οἱ ἐννέα Μοῦσες τῶν …σκοπιανῶν!

Αὐτοὶ ἔχουν ἐν τελῶς ξεφύγει. 

Δὲν ὑπάρχει τίποτα καὶ κανεῖς γιὰ νὰ τοὺς μαζέψῃ!

Ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὶς ἀθλιότατες ἀδιαφορίες, ἐκχωρήσεις καὶ παραχωρήσεις τῶν «δικῶν» μας, ἔχουν φθάσει σὲ ἕνα σημεῖον νὰ ξεπεράσουν κάθε φαντασία καὶ κάθε βλακώδη παραχάραξι ἱστορικῶν δεδομένων.

Ἔχω ἀρχίσει νὰ ἀναρωτιέμαι γιὰ τὸν λόγο ὑπάρξεώς τους πλέον. 

Ἐκτὸς ἐὰν ἐξακολουθοῦν νὰ ὑπάρχουν μόνον γιὰ νὰ διασκεδάζουν οἱ ὑπόλοιποι!

Φιλονόη.

Και οι 9 Μούσες στα Σκόπια!

Μετά την υφαρπαγή και οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας οι γείτονες μας έβαλαν πλώρη προς την οικειοποίηση και της Ελληνικής μυθολογίας, καθώς οι αρχές των Σκοπίων πρόκειται να ανεγείρουν αγάλματα των 9 Μουσών, αξίας ύψους 500.000 ευρώ!

Ο Δήμος Centar θα καταβάλει περίπου 500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος του έργου “Σκόπια 2014”, το οποίο αποτελείται από αγάλματα των 9 Μουσών και δύο λιονταριών τα οποία θα τοποθετηθούν σε μια επίσης αρχαιοπρεπή κιονοστοιχία η οποία θα κτιστεί μεταξύ των κτιρίων του Οργανισμού Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και της Οικονομικής Αστυνομίας. (Στη φωτογραφία η κιονοστοιχία στην οποία θα τοποθετηθούν τα γλυπτά). 

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για την περίοδο μεταξύ 1/1-30/6-2011, ο Miroslav Slavković έλαβε ως πρώτη δόση 392.139 δηνάρια, ή περίπου 6.500 ευρώ για την κατασκευή των γλυπτών λιονταριών. Το ίδιο ποσό δόθηκε κατά την ίδια περίοδο στους Bogoja Anѓelkovski, Ibrahim Bedi  και Žarko Baševski, οι οποίοι θα κατασκευάσουν τα γλυπτά των Μουσών (Ευτέρπη-Πολύμνια-Ουρανία,Καλλιόπη-Θάλεια-Τερψιχόρη,Κλειώ-Ερατώ-Μελπομένη αντίστοιχα)

Ο Δήμος Centar υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία  “RŽ Institute” AD για την χύτευση των γλυπτών σε μπρούντζο, αξίας περίπου 350.000 ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, υπεύθυνη για την κατασκευή της αρχαιοελληνικής κιονοστοιχίας είναι η εταιρεία “Beton”, η οποία θα κοστίσει 880.000 ευρώ.

Το μόνο που μένει είναι να κατασκευάσουν και μια αρχαία ελληνική Αγορά για να ολοκληρωθεί το κιτς της αρχαιοποίησης! Δεν γνωρίζουν οι αδαείς ότι δεν είναι τα κτίρια που δημιουργούν τον πολιτισμό, αλλά ο πολιτισμός τα κτίρια; (Μακεδονία, Γῆ Ἑλληνική)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Οἱ ἐννέα Μοῦσες τῶν …σκοπιανῶν!

  1. Αυτοί, αυτογελειοποιούνται μόνοι τους. Τις προάλλες γέλασα με τα “μακεδονικά” κάποιου Χατζη…….. κάτι.
    Η τελευταί παραγραφος του αρθρογράφου τα λέει όλα.
    Ο πολιτισμός δημιουργεί κτιρια και όχι το αντίθετο. Αλλά από αδαείς τι να περιμένει κανείς!!!

Leave a Reply