Τετραπλάσια ἡ φορολογία στὴν Ἑλλάδα!!!

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων.ΜίχαλοςΟ πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων.Μίχαλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

 

Ἀπὸ αὐτὴν ποὺ ἰσχύει στὶς γειτονικὲς μας χῶρες. 

Η Ελλάδα φορολογεί τις επιχειρήσεις 4 φορές υψηλότερα από τις γειτονικές χώρες, λέει το ΕΒΕΑ

«Η Ελλάδα φορολογεί τις επιχειρήσεις 4 φορές υψηλότερα σε σύγκριση με γειτονικές ανταγωνιστικές της χώρες, διατηρεί ένα απαρχαιωμένο και πολύπλοκο φορολογικό σύστημα, με ρυθμίσεις που αλλάζουν κάθε μήνα και η πολιτική της φορολογικής αφαίμαξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων επιδεινώνει την ύφεση. Με αυτές τις συνθήκες μπορούμε να ελπίζουμε σε επενδύσεις, εισροή κεφαλαίων και ανάπτυξη;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ.Μίχαλος μιλώντας σε εσπερίδα του Επιμελητηρίου με θέμα τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος στη χώρα μας. 

Η άποψη που υποστήριξε ο κ. Μίχαλος είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει άμεσα μετατόπιση του βάρους της δημοσιονομικής προσαρμογής από το σκέλος των φορολογικών εσόδων, στο σκέλος των δαπανών. 

Και παράλληλα, χρειάζεται η συγκρότηση ενός φορολογικού συστήματος το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό και σταθερό σε βάθος χρόνου. 

«Θέλουμε ένα φορολογικό σύστημα που θα διευκολύνει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, θα προσελκύει επενδύσεις και θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα. Ένα φορολογικό σύστημα δίκαιο ώστε να επιμερίζει σωστά τα βάρη και αποτελεσματικό, ώστε να περιορίζει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. 

»Προς αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε να κινηθούμε από κοινού, Πολιτεία και αγορά» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. (in.gr)

Δῆλα δή, ἔχουμε ἀνεγκεφάλους, κουδουνισμένους, ἀδαεῖς πολιτικούς καὶ ἰδίως οἰκονομολόγους! 

Δῆλα δή, ἀντὶ νὰ προωθήσουν τὴν ἀνάπτυξι μέσῳ μειώσεως τῆς φορολογίας, τὴν πολλαπλασιάζουν πρὸ κειμένου νὰ ἀφανίσουν καὶ τὴν ὑπάρχουσα δραστηριότητα. 

Δῆλα δή; Ὅσο κρατοῦν τὰ ἡνία τῆς χώρας πρόσωπα ἀνίκανα, ἐλεγχόμενα καὶ κατευθυνόμενα, τὸ μόνον ποὺ θὰ μπορούσαμε νὰ ἀναμένουμε εἶναι φτώχεια! Φτώχεια! Φτώχεια!

Μὴν ξαφνιαστεῖτε ἐὰν αὔριο δοῦμε κάτι Μπομπολαίους καὶ Λάτσηδες στὸ αὐτὸν ἐπίπεδον μὲ ἐμᾶς. 

Εἶναι ξεκάθαρη ἡ τακτικὴ ποὺ ἐφαρμόζεται. 

Καὶ εἰλικρινῶς, γιὰ κάτι τέτοια νούμερα, ποσῶς ἐνδιαφέρομαι. 

Ἀλλὰ ὅταν ἡ ἐπιχειρηματικότης τοῦ τόπου ἔχει μεταναστεύσει σὲ Βουλγαρίες καὶ Ἀλβανίες καὶ Σκόπια, ὅταν τὸ καλλίτερο ἐπιχειρηματικό μας δυναμικό ἀποχωρεῖ, ὅταν καταδικάζονται στὴν ἀνεργία χιλιάδες ὑπάλληλοι, τότε ἀντιλαμβανόμαστε πὼς στόχος δὲν εἶναι μόνον ἡ ἑλληνικὴ οἰκογένεια ἀλλὰ γενικότερα κάθε μορφῆς δραστηριότητα.  

Φυσικὰ ἡ ἐγκληματικότης καλπάζει. Τὸ χρῆμα παύει νὰ κινεῖται καὶ τὰ πάντα καταρρέουν ταχύτατα. 

Ἔχετε μήπως κάποιαν ἄλλην εἰκόνα;

Φιλονόη. 

(Visited 10 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Τετραπλάσια ἡ φορολογία στὴν Ἑλλάδα!!!

  1. Οι τοπικές μαριονέτες δεν γνωρίζουν τον βασικό οικονομικό και κοινωνικό νόμο κατά τον οποίο όταν αυξάνεις υπέρμετρα την φορολογία παύεις τελικά να εισπράττεις φόρους??
    Ας μην προσκολλόμαστε στην επιφάνεια των γεγονότων, σίγουρα το γνωρίζουν! Συνεπώς τι σκοτεινό προσπαθούν να επιτύχουν?

Leave a Reply