Ἀναδεικνύεται ἡ ἀρχαία Νικόπολις.

Κάτι καλό, μέσα στὴν ζοφερότητα τῶν ἡμερῶν. 
Ἕνας χῶρος ποὺ ἐπιβάλλεται νὰ ἀναδειχθῇ.
Νομίζω πὼς καλλίτερα νὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ αὐτὸν παρὰ μὲ τὶς διάφορες ἄλλες δράσεις-ἀποδράσεις.
Πρὸς ὥρας τοὐλάχιστον.
Φιλονόη.

Προχωράει το σχέδιο ανάδειξης της Νικόπολης

Προχωράει το σχέδιο ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στην Πρέβεζα, έκτασης 13.500 στρεμμάτων, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας. 

Με την έγκριση της τροποποιημένης πρότασης συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης του αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, υποβαθμίζονται και βελτιώνονται οδοί, με στόχο την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, ενώ δημιουργούνται τέσσερις προσβάσεις, χώροι στάθμευσης και ισόπεδοι κόμβοι, καθώς και μια υπόγεια διάβαση πεζών. 

Μεταξύ άλλων, θα υποβαθμιστεί το τμήμα της εθνικής οδού που διέρχεται από τον αρχαιολογικό χώρο, σε αντίθεση με την παραλιακή οδό που αναβαθμίζεται, ενώ βελτιώνεται η νότια σύνδεση με τη βιομηχανική περιοχή και συνδέεται η πρόσβαση Δ, που βρίσκεται δίπλα στο Μνημείο του Αυγούστου, με την περιοχή της Σμυρτούλας. (ἀθηναϊκὸ-μακεδονικό-πρακτορεῖον είδήσεων

(Visited 22 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀναδεικνύεται ἡ ἀρχαία Νικόπολις.

  1. Εἶναι ἐκ τῶν πλέον ἐντυπωσιακῶν καὶ καλοδιατηρημένων ἱστορικῶν μνημείων τῆς Ἑλλάδος. Ἡ Νικόπολις ἱδρύθη τὸ 31 π.Χ. πρὸς τιμὴν τῆς νίκης τοῦ Ὀκταβιανοῦ Αὐγούστου κατὰ τοῦ Μάρκου Αντωνίαου καὶ τῆς Κλεοπάτρας εἰς τὴν ναυμαχίαν τοῦ Ἀκτίου. Μετὰ τὴν νίκην του αὐτὴν ὁ Αὔγουστος ἑδραιώθη ὡς ὁ πρῶτος Ρωμαῖος αὐτοκράτωρ.

Leave a Reply