Οὐδέποτε ὑπῆρξε ὁ ὅρος Greek Statistics.

Αὐτονόητον θὰ ἔλεγα. 

Βέβαια, ὅταν τὴν ἐνημέρωσι σοῦ τῆν κάνουν φερέφωνα, καὶ ὅρος δημιουργεῖται καὶ πραγματικότης. Ἀκόμη κι ἐπιστήμη. (Ποὺ λέει ὁ λόγος….)

Στὸ μεταξύ μᾶς ἔχουν γεμίσει παραπληροφορία.

Καὶ παραλλήλως τὰ σοβαρὰ θέματα τρέχουν. 

Ξέρετε πῶς θά καταλήξουμε;

Μὲ ἕνα σκουπόξυλο στὸ χέρι κι αὐτοὺς ὅλους στὸ κυνήγι.

Φιλονόη.

Deutsche Statistics !!! H πραγματική αιτία του κακού
Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ ο όρος Greek Statistics! O πραγματικός εφευρέτης του όρου είναι κάτοικος … Γερμανίας!

Εντάξει με τα Greek statistcs! Έχουμε καταλάβει το μέγεθος του τεράστιου παιχνιδιού που έστησαν οι διεθνείς κερδοσκόποι στις πλάτες της χώρας μας.

Σήμερα όμως, ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αποκαλύπτει αυτό που απεγνωσμένα διακηρύττουμε εδώ και πολλά χρόνια. Ότι, ο πρώτος διδάξας στην Ευρώπη, για το πώς να κρύβει κάποιος το χρέος του, είναι η Γερμανία. Από εκεί έμαθε η Κυβέρνηση Σημίτη, τα “μονοπάτια” που οδηγούσαν σε αλλοιώσεις αριθμών και στατιστικών. 

Ακολούθησαν πιστά βέβαια, όλες οι υπόλοιπες Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την Handelsblatt , τουλάχιστον 5 τρισεκατομμύρια μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι επίσημες στατιστικές είναι το γερμανικό χρέος και ο γνωστός καθηγητής οικονομικών Bernd Raffelhueschen, αποκαλύπτει ότι δεν έχουν υπολογιστεί σημαντικά ποσά για κοινωνική ασφάλιση και συνταξιοδοτικά ταμεία, κάτι που εκτινάσσει το δημόσιο χρέος. 

Ακριβώς δηλαδή, ότι κατηγορούν όλοι την Ελλαδίτσα των 350 δις χρέους. 

Το δίκτυο Βloomberg αναφέρει ότι τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για δημόσιο χρέος ύψους 2 τρισ. ευρώ, όμως ο Raffelhueschen αποκαλύπτει ότι δεν υπολογίζονται 5 τρισ. ευρώ για υποχρεώσεις της κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιοδοτικών ταμείων!

Η αποκάλυψη «σκάει» σαν βόμβα, καθώς η Γερμανία και η κυβέρνηση Μέρκελ θεωρούνται από πολλούς η μεγαλύτερη αιτία για τις καθυστερημένες αποφάσεις και την αδυναμία εξόδου της ευρωζώνης από την κρίση χρέους.

Φυσικά στη Γερμανία ούτε λόγος για τα Deutsche Statistics που αν μη τι άλλο, αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της χάραξης των European Statistics!

Και το χειρότερο είναι ότι στη χώρα μας, κάποιοι εξακολουθούν να μιλάνε για Greek Statistics ενώ στην ουσία πρόκειται για μια καθαρά γερμανική πατέντα, της οποίας όμως στη χώρα μας, είχε την αποκλειστική … αντιπροσωπεία η Αμερικανική Goldman Sachs!

Αποτελεί έναν εξόχως γελοίο όσο και στρουθοκαμηλικό αστικό μύθο, η θεωρία των Greek Statistics. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που να δικαιολογεί την ύπαρξη του όρου αυτού. Ενας όρος που εφευρέθηκε από τις Βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης με σκοπό να ακολουθήσουν την δήθεν αναπτυξιακή τους πορεία. Η Ελλάδα, ως φτωχός συγγενής του Νότου, αντέγραψε ακριβώς αυτή τη μέθοδο .

Αυτό άλλωστε έγραφαν και οι AegeanTimes στις 21 Σεπτεμβρίου (σε άρθρο το Σάββα Παπαδόπουλου), με τίτλο Greek Statistics και περιεχόμενο που γελοιοποιούσε αυτό τον όρο και την φωτό του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή να απορεί με τις … εξισώσεις! 

Ο όρος Greek statistics, στην πραγματική οικονομία, είναι στην ουσία κενός περιεχομένου, που όμως βολεύει τις τεράστιες οικονομικές ατασθαλίες της Γερμανίας στην Ευρώπη. 

Συνεπώς, από σήμερα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, Ελληνας δημοσιογράφος να χρησιμοποιεί αυτό τον όρο και να αντικατασταθεί με τον πραγματικό.

Deutsche Statistics !!! (aegeantimes)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply