Τέλος στὴν αὐτοδυναμία τῶν κομμάτων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι τα προβλήματα δύσκολα θα μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα

Ἰσχυρίζεται ὁ πολὺς ἀντιπρόεδρος.

Θ. Πάγκαλος: «Η κοινωνία αλλάζει, το ίδιο και τα κόμματα»

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (Δ) και ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης (A), στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, στη Βουλή. ΑΠΕ/ΜΠΕ/

Αθήνα 

Την άποψη ότι όσο η κοινωνία γίνεται πιο πολύπλοκη, είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα κόμματα δεν είναι αιώνια.
Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έως ότου τελικά καταλήξουμε στην επιλογή Παπαδήμου, σημειώσε ότι υπάρχει σύγχυση στην κοινωνία, όμως εξέφρασε την ελπίδα να μπορεί κάποτε ένας πολιτικός να διασχίσει την πλατεία Συντάγματος χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
Αφησε μάλιστα αιχμές για κόμματα που κινούνται εντός του Κοινοβουλίου ότι ενθαρρύνουν αυτές τις συμπεριφορές.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει το έργο της, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η προσπάθεια.

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα στηρίξει και εκείνος τη νέα κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.
Σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, εκτιμήσε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιθώρια για δημοσιονομικές ελαφρύνσεις.
Για τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θέτει κανένα θέμα ηγεσίας, αλλά υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετοί εν δυνάμει πολιτικοί.
Σε ερώτηση για το θέμα του δημοψηφίσματος, υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προτείνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ την ιδέα μιας τέτοιας κίνησης από την 21η Σεπτεμβρίου.
«Ας μην ξεχνάμε ότι τα δημοψηφίσματα είναι ανάθεμα στην ΕΕ» τόνισε. (βῆμα)

Ἐγὼ θὰ ἔλεγα ὅτι τελειώσαμε μὲ τὰ κόμματα γενικῶς.

Ἐπίσης θὰ ἔλεγα πὼς ἐὰν αὐτὴν τὴν στιγμὴ δὲν μπορῇ κανένας βο(υ)λευτὴς νὰ διασχίσῃ τὴν πλατεία (τοῦ ἀλλοτινοῦ) Συντάγματος, ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα θὰ ἔχῃ καὶ θέμα προσβάσεως στὴν βο(υ)λή.

Τέλος θὰ ἔλεγα πὼς αὐτὸ τὸ σύστημα κατέρρευσε πρὸ πολλοῦ. Ἔχει ἀποδομηθεῖ πρῶτα στὰ ταμεῖα καὶ στὰ συμβούλια καὶ μετά, διὰ παντός, στὴν συνείδησί μας.

Συνεπῶς, ἀφῆστε τόν νὰ λέῃ.

Οὐδόλως γνωρίζει τί καὶ πότε τοῦ ξημερώνει. 

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply