Δραχμούλα μου, δραχμούλα μου!

Ἀρχίζουμε δειλὰ δειλὰ κι ἀναφωνοῦμε…

Μᾶς ἔλειψε…

Σχεδὸν ἔντεκα χρονάκια μακρυά σου…

Πολύ….

Πάρα πολύ….

Ὅλο καὶ περισσότεροι εἶναι πλέον αὐτοὶ ποὺ σὲ ἀποζητοῦν…

Καὶ κατὰ πῶς πᾶμε, συντόμως θὰ σὲ ξαναδοῦμε… Μήπως κι ἀνασάνουμε δῆλα δή… Διότι μᾶς πῆγε πολὺ κοντὰ στὸν πᾶτο τὸ εὐρωπΈικο νόμισμα.

Φιλονόη.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη… δραχμή

Η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, έχει προετοιμαστεί για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Στο τραπέζι τρία σενάρια με κοινό στοιχείο την επιστροφή στη δραχμή

Σενάρια πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει επεξεργαστεί η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με το Spiegel.
Αυτά θα γίνουν πραγματικότητα στην περίπτωση που η κυβέρνηση Παπαδήμου αποφασίσει να μην ακολουθήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα λιτότητας.
Το βασικό σενάριο βασίζεται στην εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα χειροτερεύσει πολύ.
Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλει στην ενίσχυση της Ευρωζώνης μακροπρόθεσμα, μετά από μια αρχική περίοδο αναταράξεων.
Το σκεπτικό είναι ότι η νομισματική ένωση θα μπορούσε να γίνει πιο σταθερή χωρίς τα πιο αδύναμα μέλη της.
Ένα χειρότερο, προβλέπει ότι οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη θα είναι λιγότερο ευνοϊκές. Σ’ αυτή την περίπτωση, η Ιταλία και η Ισπανία θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών και το κόστος δανεισμού τους θα αυξάνονταν. (news247) (φωτογραφία)
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply