Φωτοτυπίες ἀπὸ …χρυσάφι!

Ἔλεγα κι ἐγώ… Τζᾶμπα ἡ χἌννα ἔδωσε …ἀέρα ἀναμονῆς στήν ἔκδοσι τῶν βιβλίων;

Τζᾶμπα τόσο παρασκήνιο; 

Νά μήν παίξουν παραλλήλως μερικά σκάνδαλα ἀκόμη;

Λεφτὰ ὑπάρχουν!

Βέβαια εἶναι τὰ δικά μας λεφτὰ, τὰ ὁποῖα κάποιες χἊννες τὰ πετοῦν δεξιὰ κι ἀριστερά!

Καί τί μέ αὐτό;

χἊννες εἶναι αὐτές! 

Ἐὰν δέν πράξουν τά καλλίτερα γιά τήν ἐξαθλίωσί μας, πῶς θά πάρουν τά εὔσημα ἀπό τά ἀφεντικά τους;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Βρέ παιδιά, ποῦ εἶχα διαβάσει πώς οἱ δῆμοι, στηρίζοντας τούς δημότες τους, πληρώνουν αὐτοί τίς φωτοτυπίες; Πάλι μούσι τό «δωρεάν»; Πάλι ἐμεῖς θά πληρώσουμε;

Φωτοτυπίες από… χρυσάφι

Χρυσός για το υπουργείο Εσωτερικών οι φωτοτυπίες λόγω της έλλειψης των σχολικών βιβλίων. Καλείται να δώσει δύο εκατομμύρια ευρώ σε 159 δήμους

Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει το φιάσκο των φωτοτυπιών το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς καλείται να χορηγήσει δύο εκατομμύρια ευρώ σε 159 δήμους.

Το μεγαλύτερο κονδύλι για την εκτύπωση αντιτύπων πιστώνεται, σύμφωνα με την “Καθημερινή“, στον Δήμο Χανίων (93.118,96 ευρώ). Ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων με 76.425,01 ευρώ, ο Δήμος Καλαμάτας με 55.770,95 ευρώ και ο Δήμος Περιστερίου με 54.243 ευρώ.

Στη συμπρωτεύουσα και στον Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν με 41.500 ευρώ για την εκτύπωση των φωτοτυπιών.

Στο μεταξύ, εντονότατες είναι οι διαμαρτυρίες από σχολεία για ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, χαρτί εκτύπωσης και άλλα λειτουργικά έξοδα, για τις οποίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι.

Με το νέο σύστημα ΟΤΑ καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές σε κάθε σχολείο και προβλέφθηκε η λειτουργία δύο σχολικών επιτροπών (για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και για εκείνα της δευτεροβάθμιας) σε κάθε δήμο.

Κάθε επιτροπή οφείλει να κατανείμει τα κονδύλια στα σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό μαθητών και αιθουσών, γυμναστηρίων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών, την παλαιότητα των κτιρίων καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολείων.

Υπάρχουν ωστόσο πολλές καταγγελίες εκπαιδευτικών για την τύχη των κονδυλίων -π.χ. ότι υπερχρεωμένοι δήμοι αξιοποιούν τα αποθεματικά των προηγούμενων σχολικών επιτροπών για να καλύψουν δημοτικά ελλείμματα- την ίδια στιγμή που κάποιες επιτροπές αποφάσισαν να καταβάλλονται μηνιαίως ως έξοδα παράστασης στον πρόεδρό τους 1.000 ευρώ μηνιαίως και 400 ευρώ στον αντιπρόεδρο. (news247)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply