Τελειώνει ὁ ἀποκλεισμὸς τῆς Γαύδου!

Μετὰ ἀπὸ δύο ἑβδομάδες ὑπέγραψαν. Κάτι εἶναι κι αὐτό. 

Καιρού…θέλοντος «σαλπάρει» για Γαύδο το «Σαμαριά»

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που διήρκεσε ο νέος αποκλεισμός της ακριτικής Γαύδου, όλα είναι πλέον έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του ΕΓ-ΟΓ πλοίου «Σαμαριά» στην γραμμή Χώρα Σφακίων – Γαύδος.

Όπως παρουσιάζει σήμερα το Flashnews.gr, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και μάλιστα «καιρού θέλοντος» το πρώτο δρομολόγιο από τα Σφακιά προς την Γαύδο, θα γίνει στις 9 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 16/11.

Η εξέλιξη αυτή υπήρξε μετά την πρώτη υπογραφή μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, που μπήκε από την πολιτική ηγεσία του υπ.Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η οποία αφορούσε στην ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των πλοίων «Δασκαλογιάννης» και «Γαύδος star» από το πλοίο «Σαμαριά».

Και επειδή στο σημείο αυτό υπήρξαν παρανοήσεις να γίνουμε πιο σαφείς. Η αρχική σύμβαση της γραμμής Χώρα Σφακίων – Γαύδος είχε υπογραφεί με την κοινοπραξία των εταιρειών ΑΝΕΝΔΥΚ-Ναυτοτεχνική και μέχρι τις 31/10 προέβλεπε πως τα δρομολόγια εκτελούνται από το οχηματαγωγό Δασκαλογιάννης και το επιβατηγό Γαύδος Star (λόγω των γνωστων προβλημάτων με τα πιστοποιητικά των ΕΓ-ΟΓ πλοίων).

Όμως στο μεταξύ, το ΕΓ-ΟΓ «Σαμαριά» πήρε όλα τα αναγκαία πιστοποιητικά για να εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο και έτσι η νέα απόφαση που υπεγράφει απο τον κ.Χρυσοχοίδη, ορίζει πως η γραμμή Χ.Σφακίων – Γαύδος θα εξυπηρετείται μεν από την κοινοπραξία ΑΝΕΝΔΥΚ-Ναυτοτεχνική, αλλά με το πλοίο «Σαμαριά». 

Στο μεταξύ στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η διαδικασία για την έναρξη δρομολογίων – πάλι από το ΕΓ-ΟΓ “Σαμαριά” – στην γραμμή Παλαιόχωρα – Γαύδος. 

Οι υπογραφές στην σύμβαση έχουν μπεί από την ΑΝΕΝΔΥΚ και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να τεθούν οι υπογραφές και από το υπουργείο, έτσι ώστε, ίσως από την επόμενη εβδομάδα, να ξεκινήσουν τα δρομολόγια Παλαιόχωρα – Γαύδος τα οποία θα εκτελούνται και αυτά δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. (flashnews)

Ἐλπίζουμε φυσικὰ νὰ εἶναι μόνιμον. Διότι τὸ νησὶ χρήζει μεγάλης καὶ σοβαρῆς προσοχῆς. Ὄχι ἐπεὶ δὴ εἶναι ἀκριτικὸ νὰ τὸ ἀγνοοῦν κάποιοι ἐπιδεικτικῶς! Δὲν κάνει….
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply