Ἡ ἑλληνική ἄρχουσα τάξις «ἔφαγε» τα δάνεια

Ἡ ἑλληνική ἄρχουσα τάξις «ἔφαγε» τα δάνειαΤό Ἰνστιτοῦτο STRATFOR περιμέναμε νά μᾶς τά πῇ…..

STRATFOR: «Η ελληνική άρχουσα τάξη “έφαγε” τα δάνεια & έφερε χρεοκοπία»

Kόλαφο για την Γερμανία, τους άπληστους δανειστές της Ελλάδας, την ελληνική … «άρχουσα τάξη» που συνεργάστηκε με την Γερμανία, αλλά και τεράστιες ευθύνες στο ευρώ για την καταστροφή του ελληνικού βιομηχανικού ιστού, αποδίδει μελέτη του STRATFOR για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το γνωστό ινστιτούτο που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και του Πενταγώνου και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο στης Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα εφεύρημα της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β’Π.Π. βρήκε έναν άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των των υπολοίπων κρατών μελών.

Η ευρωζώνη εν συνεχεία αποτέλεσε έναν εξαιρετικό  μηχανισμό της Γερμανίας για την ανάπτυξη του εμπορίου με τις χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέσω του ελευθέρου εμπορίου, το οποίο ασφαλώς ευνοούσε τις γερμανικές εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο αφού η Γερμανία πουλούσε φθηνότερα λόγω μεγάλης εσωτερικής αγοράς και παραγωγής!

Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, η οικονομική ολοκλήρωση μέσω του ευρώ έδωσε την ευκαιρία εισόδου στην ελληνική αγορά σε όποιον Ευρωπαίο το επιθυμούσε, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας της χώρας να βρεθούν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση λόγω χαμηλού κόστους εισαγωγών κάτι που οδήγησε σε μαρασμό και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Γερμανία, σύμφωνα με το STRATFOR, χειρίστηκε το ευρώ με έναν τρόπο ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε τραγικό αδιέξοδο και το 2010 την ανάγκασε να επιβάλλει μέτρα λιτότητας στους Έλληνες πολίτες, για να σώσει ποιους; Τους άπληστους πιστωτές  που δεν δίσταζαν να δανείζουν συνεχώς χρήματα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικοί της δείκτες δεν δικαιολογούσαν τέτοιο δανεισμό και την ελληνική άρχουσα τάξη!  

Στην ανάλυση αναγνωρίζεται ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα 20 χρόνια ευημερίας, ωφελήθηκε οικονομικά η ελληνική ελίτ και όχι ο απλός λαός, ο οποίος είναι άκρως αμφιλεγόμενο αν κέρδισε κάτι από τον Ε.Ε. και την ευρωζώνη σε σχέση με αυτό που θα κέρδιζε εκτός ευρωζώνης! Η οικονομική ελίτ κέρδισε από τον υπέρογκο δανεισμό.

Και τώρα το ερώτημα που τίθεται από την πλευρά των πολιτών, γράφει η ανάλυση είναι «Ποιος θα σηκώσει το βάρος της κρίσης και της δυσλειτουργίας του συστήματος; Αυτοί που επωφελήθηκαν ή αυτοί που δεν είδαν κάποιο όφελος από αυτό»;

Η ανάλυση καταλήγει σε ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα το οποίο έχει «αριστερό» περιεχόμενο, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακριβώς επειδή του λέει το STRATFOR:  Τα οικονομικά «πακέτα» από τη Γερμανία που υποτίθεται θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος αφήνουν άθικτη επί της ουσίας την ελίτ, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τους απλούς καθημερινούς εργαζόμενους, οι οποίοι υποφέρουν λόγω δραματικών απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και καταστροφή της επαγγελματικής τους καριέρας!

Aν τα λέει αυτά το STRATFOR τότε νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης για Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξη Τσίπρα. Των οποίων τα κόμματα πού ηγούνται, σε τελική ανάλυση δεν έχουν τολμήσει ακόμα να κάνουν μία σοβαρή ανάλυση για την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, ειδικά από την εποχή που αυτή μπήκε στο ευρώ. Και έρχεται το STRATFOR και τα λέει όλα αυτά…(πηγή)  

Σιγά μήν ἀσχοληθοῦν μέ τέτοια θέματα οἱ «ἀριστεροί». Νά ἐνημερωθῇ ὁ ἑλληνικός λαός καί οἱ ψηφοφόροι τους; Μά τό ὑπᾶρχον πολιτικό σύστημα στηρίζουν καί τούς στηρίζει.  Πῶς θά «ζήσουν» κι αὐτοί, ὕστερα;

Μινώταυρος


(Visited 9 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Ἡ ἑλληνική ἄρχουσα τάξις «ἔφαγε» τα δάνεια

 1. Πῶς θά «ζήσουν» κι αὐτοί, ὕστερα;

  Δουλεύοντας επιτέλους, έτσι να ζήσουν, δουλεύοντας και όχι δουλεύοντας τον κόσμο.

 2. Δηλαδή αν εγώ με ένα φίλο μου μπούμε σε ένα μαγαζί , ο φίλος μου απασχολεί τον ιδιοκτήτη κι εγώ κλέβω το μαγαζί , ο δικαστής θα πρέπει να αθωώσει εμένα και τον φίλο μου με δικαιολογία τη βλακεία και αφέλεια του ιδιοκτήτη;
  Το να καταδικάζεται πάντα ο αφελής και όχι ο κλέφτης ή ο απατεώνας είναι η βασική αρχή της “δικαιοσύνης” των αγορών και όχι της δικαιοσύνης που αρμόζει σε Ανθρώπους.
  Αν θέλουμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη με την αρχή της “δικαιοσύνης” των αγορών ας ψάξουμε να βρούμε που ήσαν οι Έλληνες όταν γινόταν το έγκλημα αν θέλουμε να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη Άνθρώπων ας ψάξουμε να βρούμε τους πραγματικούς ενόχους.
  ΥΓ Να προσθέσω ότι πολλοί από αυτούς που πληρώνουν και θα πληρώνουν το βαρύ τίμημα άλλοτε της αφέλειας και άλλοτε της κλεψιάς κάποιων Ελλήνων, ήταν αγέννητοι όταν γινόταν το έγκλημα και δεν χρωστούν ούτε στους αφελείς ούτε στους κλέφτες.

  • Νὰ τὸ ἐπαναλάβω διαφορετικά. Ὅταν ἐκεῖνοι ἔκλεβαν οἱ Ἕλληνες (πλήν ὀλίγων δυστυχῶς) τοὺς ἐψήφιζαν, ἤγουν τοὺς παρεῖχον πᾶσαν ὑποστήριξιν. Πολλοὶ μάλιστα συνέκλεβαν ἐνῶ σήμερον αὐτοὶ οἱ ἴδιοι ἐνεδύθησαν τὴν τήβεννον τοῦ “ἀγανακτησμένου” διὰ νὰ ἐπαναλάβουν τὰ αὐτὰ εὐκαιρίας δοθείσης. . Δὲν κουράζομαι νὰ ἐπαναλαμβάνω ὅτι τὸ σημερινὸν κατάντημα τῆς Ἑλλάδος εἶναι ἀποτέλεσμα ΕΚΠΤΩΣΕΩΣ ΑΞΙΩΝ. Καὶ ἄν αἱ ἀξίαι δὲν ἐπιστρέψουν, οὔτε διὰ τὴν Ἑλλάδα ὑπάρχει ἐπιστροφή. Ἀλλὰ βλέπω μετὰ λύπης ὅτι οἱ πάσης φύσεως ψευδομεσίαι, ψευδοπροφῆται, ψευδομῆσται καὶ ψευτοδιανοούμενοι ἐξακολουθοῦν νὰ ἁλωνίζουν ἀσύδοτοι.
   Τυφλοὶ εἰσιν ὁδηγοὶ. Τυφλὸς τυφλὸν δ’ ἐὰν ὁδηγεῖ ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται. (Ματθ. 15, 14, 1)

 3. Οι Αξίες επιστρέφουν αλλά μην περιμένουμε να τις δούμε στα βοθροκάναλα και στο βοθροτύπο, αυτοί θα προσπαθήσουν να κάνουν εκπτώσεις αξιών για όσο περισσότερο μπορούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, εξάλλου αυτή είναι η δουλειά τους από τότε που εμφανίστηκαν και μπήκαν στη ζωή μας. Ακόμα και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα για να μην δούμε τη γύμνια τους, γι αυτό και μας μοστράρουν τους ψευδοπροφήτες, ψευδομήστες και τους ψευτοδιανοούμενους. Τις αξίες να επιστρέφουν θα τις δούμε αν κοιτάξουμε γύρω μας στους συναδέλφους μας στους φίλους μας στους ανθρώπους.
  Γιά δύο πανανθρώπινες αξίες μίλησα κι εγώ στα προηγούμενα σχόλια μου την Εργασία (για να απολάυσεις πρέπει να εργαστείς) και τη Δικαιοσύνη αλλά τις προσπέρασες Νικόλαε.

Leave a Reply