Ἀντίστροφος μέτρησις γιά τήν κατάρρευσι

Η βόμβα της οικονομικής καταστροφής κινδυνεύει να σκάσει στα χέρια των Ευρωπαίων αν δεν αναληφθεί άμεσα δράση. Ο χρόνος για την κατάρρευση της Ευρωζώνης έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα…

Έχει καταστεί πια σαφές ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν επαρκεί, κάτι που αποτυπώνεται και στην εικόνα αποδόσεων των ιταλικών, γαλλικών, βελγικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων.

Η μοναδική λύση για επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει την Ευρώπη ακούει στο όνομα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

“Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός να αγοράσει οποιοδήποτε ποσό δημοσίου χρέους ανά πάσα στιγμή στη δευτερογενή αγορά, συνεπώς μπορούν να το κάνουν”, σχολίασε ο Willem Buiter στο Bloomberg TV.

Ο ρόλος που καλείται να παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως σημείωσε, δεν είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο σύμφωνα με τα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα, από τη στιγμή που κάθε άλλη μεγάλη οικονομία στον κόσμο (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα) έχει μία κεντρική τράπεζα που χρηματοδοτεί τις κυβερνήσεις.

Μόνο η Ευρώπη δεν το έχει αυτό θα σχολιάσει ο Willem Buiter, σημειώνοντας πως για τον λόγο αυτό είναι η μόνη ήπειρος που βρίσκεται σε κρίση.

Ο χρόνος εξαντλείται. Μπορεί να απομένουν μόνο λίγοι μήνες ή ακόμα και λίγες ημέρες προτού “σκάσει” η χρεοκοπία μίας χώρας όπως η Ισπανία ή Ιταλία, κάτι που θα αποτελούσε οικονομική καταστροφή και θα παρέσυρε μαζί της το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και τη βόρεια Αμερική.

“Πρέπει να δράσουν τώρα. Το μοναδικό “όπλο” είναι η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σε περίπτωση που δεν το κάνει, θα σημάνει το τέλος της Ευρωζώνης”, υπογραμμίζει ο Willem Buiter.

Μπορεί ο χρόνος να πιέζει ασφυκτικά, αλλά καθίσταται σε καθημερινή βάση εμφανές πως η Ευρώπη βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις… (πηγή)  

Ὁ κάθ΄ἕνας ἔχει τίς ἀπόψεις του, πάνω στό καυτό θέμα τῶν ἡμερῶν, καί κυρίως οἱ οἰκονομολόγοι, οἰκονομικοί ἀναλυτές, ὑπουργοί οἰκονομικῶν καί στελέχη τραπεζῶν καί ὀργανισμῶν. Τό θέμα τῆς καταρρεύσεως ἤ μή τῆς Εὐρωπαϊκῆς ἑνώσεως. Οἱ περισσότεροι εἶναι ἀπαισιόδοξοι γιά τήν περαιτέρω πορεία, κυρίως, τῆς Εὐρωζώνης. Ἐκεῖνο πού θά κάνῃ ἀνεξέλεκτη τήν κατάστασι θά εἶναι ἡ χρεωκοπία ἕνος κράτους ὅπως εἶναι ἡ Ἰταλία ἤ ἡ Ἰσπανία. Διόλου ἀπίθανο μέ τά σημερινά δεδομένα. 

[email protected] 


(Visited 16 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀντίστροφος μέτρησις γιά τήν κατάρρευσι

  1. Αυτό το εκτρωματικό νόμισμα που αντικατοπτρίζει την εκτρωματική Ευρωπαική Ένωση δεν ήρθε στην ζωή των ευρωπαίων πολιτών για να μείνει …! ήρθε για να παραμείνει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς, στην συνέχεια θα αποσυρθεί ολοκληρώνοντας τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.!
    Όλο το πολιτικοοικονομικό παιχνίδι που παίζεται δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα αυτήν που γνωρίζουν οι δημιουργοί του εγχειρήματος, η παράσταση Μέρκελ, Σαρκοζί, GAP, είναι μια φτηνή επιθεώρηση ερασιτεχνικού θεάτρου, το πρόβλημα δεν ευρίσκεται στον Θίασο ούτε στον Θιασάρχη,αλλά στούς αδαής ακροατές που τους παρακολουθούν πληρώνοντας μάλιστα και ακριβό εισιτήριο…!
    ΠΡΟΣΟΧΗ…ζούν και υπάρχουν επειδή τους παρακολουθούμε, αγνοήστε τους, μην τους παρακολουθείτε, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες, εμείς τους στηρίζουμε με την άγνοια μας.

Leave a Reply