Τά πραξικοπήματα στρέφονται κατά κάποιας ἐξουσίας ἢ κατά τοῦ λαοῦ;

Ἐγὼ ἀπὸ τὴν ἱστορία γνώριζα πὼς τὰ πραξικοπήματα συνέβαιναν κατὰ μίας ἐξουσίας.

Κάποιες φορὲς ὁ λαὸς ἐχρησιμοποιεῖτο ὡς «μοχλός» ἀσκήσεως πιέσεως, ἀλλὰ τὶς περισσότερες δὲν συνέβαινε αὐτό. 

Τὸ σύνηθες, τὸ γνωστόν, αὐτὸ ποὺ χαρακτηρίζει ἕνα πραξικόπημα, εἶναι ἡ κατάλυσις μίας ἀρχῆς καὶ ἡ ἀντικατάστασίς της μὲ ἄλλην. 

Ἔως ἐδῶ φαντάζομαι πὼς εἶναι γνωστά. 

(Σαφῶς καὶ τὸ θῦμα παραμένει ὁ λαός, ὅταν αὐτὰ τὰ πραξικοπήματα στρέφονται μόνον ὑπὲρ τοῦ συμφέροντος αὐτῶν ποὺ τὰ διοργανώνουν.)

Σήμερα λοιπὸν ἔχουμε νὰ κάνουμε μὲ κάποιες καταγγελίες ἀπὸ τὸν Μπεγλίτη, (τὸν ὁποῖον ἐὰν διάβασα καλῶς θὰ τὸν καλέσουν γιὰ καταθέσεις πρὸ κειμένου νὰ ὁνοματίσῃ τοὺς «ἐχθρούς») καὶ τὸν GAP. 

Ἤδη ἀπὸ ἐχθὲς δημοσιεύσαμε τὶς καταγγελίες ἀπὸ κάποιο γαλλικὸ κανάλι, περὶ παραπληροφορήσεως γύρω ἀπὸ τὸ ὑποτιθέμενον πραξικόπημα. 

Ἀλλὰ γιὰ νὰ δοῦμε ἐκ νέουν τὰ δεδομένα. 

Ἐδῶ ἔχουμε ἕνα πραξικόπημα (πάντα ὑποτιθέμενον) κατά ποίου; Κατά τοῦ ἑαυτοῦ τους; 

Συμβαίνουν αὐτά;

Στὸν κόσμο τῶν μΠΑτΣΟΚων συμβαίνουν! 

Εἶναι τόσο παράνομοι ποὺ εἶναι ἱκανοὶ νὰ σκαρφιστοῦν τὰ πλέον παράνομα, πρὸ κειμένου νὰ διατηροῦν παρανόμως τὴν ἐξουσίας. 

Κι ἐπεὶ δὴ πραξικόπημα δὲν θὰ γινόταν ποτὲ ἀπὸ τοὺς ἀρχηγοὺς τοῦ στρατοῦ, ἀλλὰ συνέβῃ πράγματι ἀπὸ τὴν κυβέρνησι τοῦ ΔΝΤ, ἰδοῦ κάποιες ἀκόμη πληροφορίες.

(Ἀπὸ τὸν Φεβρουάριο τὸ πρῶτο)

 

 Μά τώρα δέν ἔγινε ἀκριβῶς αὐτό; 

Μὲ τὴν ἀλλαγὴ τῶν ἀρχηγῶν τῶν διαφόρων σωμάτων, δὲν ἐπετεύχθη ἕνα κανονικότατον πραξικόπημα κατά …ἡμῶν; 

Οὐσιαστικῶς, μὲ τὴν χρήσι τοῦ ψεύδους περὶ πραξικοπήματος, δέν διέπραξαν πραξικόπημα;

Ὅσο γιὰ τὸ ἐὰν ἦταν ἢ ὄχι καλοὶ οἱ ἀπομακρυνθέντες, τί νά πῶ;

Ποιός τούς ἐπέλεξε; Ποιός τούς ἐξέθρεψε; 

Ποιός τούς κράτησε στήν σιωπή ὅταν ξεπουλιόταν (καὶ ξεπουλιέται) ἡ Πατρίδα;

Εἴδατε τὸν Φραγκούλη νὰ ξεβολευτῇ κάπου; Τόν εἴδατε νὰ φράξῃ τὸν Ἕβρο; Ἐγὼ πάντως τὸν εἶδα νὰ ἔχῃ μία κόρη ποὺ χαιρόταν ἀκριβῶς γιὰ τὴν παρουσία τοῦ κάθε ΛΑΘΡΟεισβολέως. Καὶ τὸν Φραγκούλη νὰ σιωπᾶ. 

Εἴδατε ἀπό κάπου κάποιαν ἀντίδρασι γιά τό τζαμί σὲ χῶρο τοῦ ναυτικοῦ;

Μήπως γιά τούς ἀλλοδαπούς πού θά ἀπαρτίζουν τόν στρατό μας;

Μήπως γιά κάτι τέλος πάντων πού νὰ δηλώνῃ πὼς πράγματι νοιάζονταν;

Ἐγώ δὲν εἶδα τίποτα. 

Σιωπή! Συμβιβασμός! Ὑποστήριξις. 

Καὶ πολὺ φοβᾶμαι πὼς ἀκόμη καὶ σὲ καταστολὴ πλήθους ἴσως νὰ συναινοῦσαν. Κι ἂς μαθαίνω τὰ ἀνάποδα τώρα τελευταῖα. 

Δὲν ξέρω… Διαβᾶστε καὶ τὸ παρακάτω καὶ ἀποφασῖστε μόνοι σας.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Δὲν ἀθωώνω τὸν Μπεγλίτη. Ἀντιθέτως. Τώρα κατάφερε καὶ ἐγκατέστησε μονίμως τὴν χούντα τοῦ μΠΑτΣΟΚ. 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ “ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ” ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΩΣ ΤΥΦΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ;

16 Οκτωβρίου 2011 δημοσιεύεται το κάτωθι:
EUROGENDFOR – MAT στρατού.Πολλά κοινά στοιχεία?(ΒΙΝΤΕΟ) (παραπάνω0(τονίζουμε τον μήνα..τότε δεν ήταν υπουργός ο Μπεγλίτης αλλά ο Βενιζέλος…το θέμα το έκαναν γαργάρα κι αρκέστηκαν στις διαψεύσεις τόσο του ΥΕΘΑ Βενιζέλου όσο και του Α/ΓΕΣ Φράγκου… αξίζει να σημειώσουμε πως οι πρώην επαναφερθέντες στην αρχηγεία των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν του Βενιζέλου…ο Μπεγλίτης άνθρωπος του Γιωργάκη διατελούσε ως διακοσμητικός στο υφυπουργείο Εθνικής Άμυνας…δεν έλεγχε απολύτως τίποτα..ο Γιωργάκης βέβαια είχε τοποθετήσει εκεί τον Μπεγλίτη που ήταν δικός του άνθρωπος αλλά τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τα είχε ο Μπένυ….το γιατί θα το ανακαλύψετε λίγο πιο κάτω….)τα οποία παρά τις απανωτές διαψεύσεις του ΥΕΘΑ επιβεβαιώνει ο Καζάκης που όπως λέει ήταν αυτόπτης μάρτυρας:Ο Καζάκης αυτόπτης μάρτυρας της Eurogendfor 

στις 3 Ιανουαρίου του 2011 είχαμε δημοσιεύσει αυτό:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΦΡΑΓΚΟΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΟΥΝΤΑ!

Ξαφνικά και ενώ όλοι έχουν κάνει γαργάρα τα πάντα όλα κι ενώ έχει αναλάβει ο Μπένυ τα Οικονομικά κι ο Μπεγλίτης το ΥΕΘΑ ΞΗΛΩΝΕΙ τους αρχηγούς….

και όλοι μιλούν για “πραξικόπημα” από τις Ε.Δ. οι οποίες γνωρίζουμε πλέον πως στην πλειοψηφία τους είναι ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ. Ως προς το πρώτο σκέλος οι υπογραφές τους για το τζαμί στο Βοτανικό σε χώρο του Πολεμικού Ναυτικού έχουν μπει, οι υπογραφές για εισαγωγή ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ στις Ένοπλες Δυνάμεις ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ έχουν μπει, η κόρη του Α/ΓΕΣ είναι γνωστή για την λαθροπροπαγάνδα που κάνει στην ΕΡΤ, τα τούρκικα πλοία αλωνίζουν μέχρι το Σούνιο και τα φλάς αστράφτουν για τους αρχηγούς μας κάτω από τον κεμάλ μόνο με την τούρκικη σημαία και ΟΧΙ με την ελληνική, τα ξεφτιλίκια πάνω στο ηρωικό Αβέρωφ είναι γνωστά ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ….

ως προς το δεύτερο σκέλος είναι πασιφανές γιατί επανήλθαν από το ποιος τους επανέφερε και όλοι γνωρίζουμε πως κανείς δεν αναρριχάτε αν δεν κάνει τις ανάλογες υποκύψεις στο κόμμα ….

…οπότε όποιος αδαής σκέφτηκε ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και σφάλει και στα 2 σκέλη επηρεαζόμενος από την ΑΠΑΝΩΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ όλων των ΜΜΕ και του διαδικτύου που μη γνωρίζοντας καταστάσεις και πρόσωπα τσίμπησε μία χαρά το δόλωμα….

επανέρχομαι όμως στο κερασάκι στη τούρτα… και αυτό δεν είναι άλλο από την σημερινή κυκλοφορία του περιοδικού “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” εκδόσεων ΛΙΒΑΝΗ (κι αυτό πιστεύω κάτι σας λέει) – που με πολύ σκεπτικισμό παρακολουθούμε και ανά περιόδους αναδημοσιεύουμε – που φέρνει στην δημοσιότητα το κάτωθι:


σε άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιώργου Διονυσόπουλου , το σχέδιο των κκ. Παπανδρέου και Μπεγλίτη για την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων.Στο χείλος της καταστροφής κατάφερε, μέσα σε δεκαπέντε μόλις ημέρες, να σύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, προωθώντας με πραξικοπηματικό τρόπο και κόντρα στα Γενικά Επιτελεία την κατάργηση ολόκληρων στρατιωτικών σχηματισμών και την απόσυρση κύριων μονάδων μάχης από την ενεργό υπηρεσία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Ποτέ –κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον– οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έφτασαν τόσο κοντά στη διάλυσή τους όσο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίου, όταν και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ επιχείρησε να επιβάλει στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) μια νέα Δομή Δυνάμεων στο στράτευμα, το εισηγητικό σημείωμα της οποίας φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα».

Επρόκειτο για μία εισήγηση που προκάλεσε έντονη ανησυχία και αναταραχή στο σύνολο σχεδόν της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία διέκρινε πίσω από τις αλλαγές που προωθούσε τον τεράστιο κίνδυνο πλήρους αποδιοργάνωσης και αποσυντονισμού του στρατεύματος, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα εξαιτίας τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο. (η αναδημοσίευση από το εξαιρετικό ολυμπία)

και ρωτάμε εμείς οι “αδαείς”….
τόσο καιρό με Βενιζέλο υπουργό δεν έβλεπαν οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι του Επίκαιρα – που τους παρουσίασε και ο Γιώργος Τράγκας χθες στην εκπομπή του στο extra3) καμία “περίεργη κίνηση” εκεί μέσα….μόλις μπήκε ο Μπεγλίτης που προσπάθησε να δει τι συμβαίνει και άρχισε να ξηλώνει πανικόβλητος αβέρτα…τότε κατάλαβαν “πραξικόπημα”, τότε έδωσε εντολές εν μία νυκτί που λέει ο λόγος να καταργηθούν στρατιές και να αποδομηθεί η Άμυνά μας…όλα αυτά δεν έχουν προεργασία πριν γίνουν;;;; ρωτάμε εμείς…και μας είπαν οι αγαπητοί δημοσιογράφοι των Επίκαιρων χθες πως για το επίμαχο έγγραφο έχουν την πηγή τους που φυσικά δεν μπορούν να αποκαλύψουν – τους το έδωσαν τώρα ας είμαστε καλόπιστοι για να πάει στον αγύριστο ο Γιωργάκης – και πως οι αρχηγοί ξηλώθηκαν γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να υπογράψουν την αποδόμηση αυτή…ενώ για όλα τα υπόλοιπα – που σας περιγράψαμε παραπάνω – μήνες τώρα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑ ΚΑΡΦΙ…και ξάφνου γίνεται η προσπάθεια να ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ και να αναβαθμιστούν σε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΛΚΗΣ όσοι μέχρι επί Βενιζέλου υπέγραφαν αβέρτα κουβέρτα ότι τους έδιναν ισχυριζόμενοι πως είναι “ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” βλέπε Κρυονερίτης για την υπόθεση του τζαμιού κλικ εδώ

Και συνεχίζουμε…για τον Ευρωστρατό στο Κιλκίς το Φεβρουάριο έχουν να μας επιδείξουν κάποιο έγγραφο άραγε και με τίνος εντολή έγιναν οι ασκήσεις για την καταστολή πλήθους;;; τώρα ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΞΑΦΝΙΚΑ μας παρουσιάζουν τα “πειστήρια” ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ… κι αυτά έγιναν σε λίγους μήνες….δεν υπήρχε καμία προεργασία…καμία ευθύνη κανενός άλλου….πολύ ευκολοχώνευτα όλα αυτά αλλά θα περιμένουμε να δούμε και το ντοκουμέντο (η χρονική στιγμή παρουσίασής του δεν είναι τυχαία και θα εμμείνουμε σε αυτό…όλοι γνωρίζουμε πως τα κρατούν κάποιοι καιρό και τα ρίχνουν στο τραπέζι ΜΟΝΟ όταν έχουν να ωφεληθούν κάτι κατά το δοκούν…)

Τον Μπεγλίτη από τούτο εδώ το ιστολόγιο τον έχουμε “στολίσει” συχνά πυκνά…αλλά κάποιοι προσπαθούν ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ στην προκειμένη περίπτωση….να θάψουν κι άλλον στο πτώμα ΝΕΚΡΟΥ -τσάμπα είναι τώρα πια- γιατί αυτό ίσως είναι πιο συφερτικό ή πιθανόν γιατί κάποια άλλα συμφέροντα ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τα οποία η ταπεινή αφεντιά μας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει παρά μόνο να υποπτεύεται..

την παραμύθα όμως που πασάρουν εδώ και καιρό με το ανύπαρκτο “Πραξικόπημα” ενώ μήνες πριν όταν ήταν ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΟ το κατάπιναν δεν το καταλαβαίνουμε διόλου….

Το τι εξυπηρετεί άλλωσε ο καθένας “θάρθει ο καιρός για να το πει”…εμείς απλά σας εντοπίζουμε σημεία για ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ και για να μην καταπίνετε αμάσητο Ο,ΤΙ σας πλασάρουν…βάλτε το μυαλό σας να δουλεύει και κάντε τους δικούς σας συνειρμούς….(hellenic revenge

 

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
One thought on “Τά πραξικοπήματα στρέφονται κατά κάποιας ἐξουσίας ἢ κατά τοῦ λαοῦ;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Οἱ Πορτογάλοι κατεβάζουν τὸν στρατό! Ἐμεὶς τὸν καταργοῦμε! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply