Ἀπελπισμένοι γονεῖς, ἀπελπισμένα παιδιά, κοινωνία δίχως αὔριο!

Ἀπελπισμένοι γονεῖς, ἀπελπισμένα παιδιά, κοινωνία δίχως αὔριο!Γονεῖς ποὺ παρατοῦν τὰ παιδιά  τους, διότι ἀδυνατοῦν νὰ τὰ συντηρήσουν. 

Κράτος ἀνύπαρκτον!

νθρωποι ποὺ δὲν κυττοῦν γύρω τους γιὰ τὸ ἐὰν ὑπάρχῃ ἀνάγκη κι ἐὰν μποροῦν νὰ συμπαρασταθοῦν.

Τομαρισμός! Ἀδιαφορία! Ἀπανθρωπιά!

Απελπισμένοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία

Οικογένειες σε απελπισία κατακλύζουν την εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα μη μπορώντας να τους προσφέρουν τροφή και στέγη. Η κρίση τους έχει οδηγήσει στο απροχώρητο. Οικογενειακές ιστορίες που συγκλονίζουν


Δημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 19 2011 22:14 Ενημερώθηκε: Νοέμβριος 19 2011 22:23

Μεγάλα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο τι σημαίνει φτώχεια και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του ‘Έθνους” της Κυριακής, το οποίο αναφέρει πως στην εισαγγελία ανηλίκων γίνεται κάθε μέρα το αδιαχώρητο από γονείς οι οποίοι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα προς το ζειν, ζητούν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να ορθοποδήσουν και πάλι.

Οι οικογένειες που ξεπερνούν τα όρια της φτώχειας δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται και οι γονείς θέλοντας το καλύτερο για τα παιδιά και μη μπορώντας να τους το προσφέρουν κρίνουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν σε κάποιο ορφανοτροφείο όπου θα βρουν στέγη και φαγητό.

Από τη πλευρά τους, οι εισαγγελείς κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να τους βρουν λύση, να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους, να κερδίσουν έστω λίγο χρόνο στη περίπτωση που εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη.

Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους

Χιλιάδες είναι οι ιστορίες γονέων που σοκάρουν και συγκινούν, όπως η περίπτωση μιας 30χορνης μητέρας που σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι και οι εισαγγελείς δάκρυσαν όταν έφερε να αφήσει το δίχρονο αγοράκι της καθώς η ίδια δε μπορούσε να το συντηρήσει αφού δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο ενώ της είχαν κόψει και το ρεύμα.

Μάλιστα η γυναίκα είχε απευθυνθεί και στον αρχιεπίσκοπο ο οποίος της είχε δώσει χρήματα.

Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους, μάζεψαν και της έδωσαν χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο της ενώ ενημέρωσαν και φορείς του Δήμου να της προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα.

“Φροντίστε τα παιδιά μας όσο θα είμαστε στη φυλακή για χρέη”

Μια ακόμη ιστορία που συγκλονίζει είναι αυτή ενός ζευγαριού που διατηρούσε μικρή εμπορική επιχείρηση, η οποία πνίγηκε στα χρέη. Οι ακάλυπτες επιταγές οδήγησαν το ζευγάρι σε καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι γονείς συντετριμμένοι και απογοητευμένοι ήρθαν στην εισαγγελία Αθηνών, ζητώντας να βάλουν σε ίδρυμα τα δύο ανήλικα παιδιά τους ώστε να τα φροντίζει κάποιος όσο θα είναι στη φυλακή!

Η εισαγγελία έδωσε τη λύση καθώς αφού συγκέντρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις είδε πως ορισμένες είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης χρόνου, ενώ για τις υπόλοιπες κατάφεραν να πάρουν αναβολή.

Το δημοσίευμα τονίζει πως τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες της Εισαγγελίας πιάνουν τόπο και τα παιδιά δεν αποχωρίζονται τους γονείς τους αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα παιδιά καταλήγουν στα ορφανοτροφεία, όπως η περίπτωση ενός 40χρονου Αφρικανού του οποίου τα παιδιά πήγαν σε ίδρυμα.

Βροχή οι αιτήσεις και στα παιδικά χωριά SOS

Καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις τον γονέων που αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 την πόρτα των παιδικών χωριών SOS χτύπησαν ακόμα περισσότεροι γονείς καθώς οι περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 65%.

Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αφορά Έλληνες (80%) ενώ μόνο το 20% οικονομικούς μετανάστες. (news247)

Ἀπὸ τὴν ἄλλην, αὐτοί οἱ γονεῖς δὲν ἔχουν ῥίζες; Οἰκογένειες; Στήριξι; 

Σαφῶς καὶ κάποιοι εἶναι ἔτσι. Ἀλλά ὅλοι;

Στήν Ἑλλάδα ζοῦμε ἀκόμη. 

Γιατί νά παλεύουμε γιά Πατρίδα ὄταν χάνονται παιδιά ἀπό τίς οἰκογένειές τους;

Γιατί;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Κάποτε λειτουργοῦσε ἕνα πρόγραμμα στηρίξεως γιὰ παιδιά ποὺ ζοῦν σὲ ὀρφανοτροφεῖα, τὸ ὁποῖον ἐπέτρεπε σὲ οἰκογένειες νὰ τὰ «δανειστοῦν» ἔως ὅτου νὰ ὑπάρξουν οἱ κατάλληλες συνθῆκες καὶ νὰ ἐπιστρέψουν στὶς οἰκογένειές τους. Ἐλπίζω νὰ ὑπάρχῃ ἀκόμη. Κι ἐλπίζω ὅλοι  μας νὰ νοιαστοῦμε γιὰ αὐτό. 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἀπελπισμένοι γονεῖς, ἀπελπισμένα παιδιά, κοινωνία δίχως αὔριο!

  1. Ἐδῶ ὅπου ἐφθάσαμε μόνον ἀπελπισίαι δὲν χρειάζονται. Νοῦς ὡστε νὰ μὴ ξαναψηφίσωμεν τὴν τρίχρωμον σημαίαν, ἐπαναφορὰ κάποιων ἀπωθημένων ἀξιῶν καὶ ἀνασκούμπωμα εἰς ἐργασίαν. Αὐτα χρειάζονται καὶ ἡ ἀνάκαμψις θὰ ἔλθη. Ἕλληνες εἴμεθα βρὲ ἀδελφέ…. Ἤ ὄχι;

    • Τὴν πεντάχρωμη σημαία Νικόλαε! Τὴν ἐξάχρομη ὀρθότερα! Οὐδεῖς ἀθῶος! Νὰ τὸ θυμᾶσαι! Ἤδη οἱ κωλοτοῦμπες ξεκίνησαν ἐπισήμως! Κύττα παραπάνω τὸν φίλο σου τὸν Μάκη. Περνᾶ σιγὰ σιγὰ στὸ σύστημα. Μὲ τὴν ὑποστήριξι φυσικὰ τοῦ ΛΑΘΡΟλάγνου Σταύρου Θεοδωράκη!
      Ὅλοι στὴν πυρά Νικόλαε! Αὐτὸ πρέπει νὰ τὸ πάρῆς ἀπόφασι. Μᾶς τελείωσαν καὶ συντόμως θὰ τὸ διαπιστώσῃς καὶ στὴν πράξι!

Leave a Reply