Ἕνα αὐγὸ τὴν ἡμέρα….

Τὸν ἰατρὸ τὸν κάνει πέρα…. 

(Κατὰ τὸ γνωστό μας «ἕνα μῆλο τὴν ἡμέρα….»)

Ἔτσι ἰσχυρίζονται οἱ ἐπιστήμονες πλέον.

Φάγατε το αυγό σας;

Όχι; Κακώς… Αν θέλετε να παραμείνετε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Cambridge συστήνουν να προτιμήσετε ένα αυγό για το πρωινό σας. 

Μάλιστα, αναφέρουν ότι το ασπράδι του αυγού ιδιαίτερα είναι πλούσια πηγή σε τονωτικές πρωτεΐνες και συμβάλλει στην εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους υδατάνθρακες, που συνήθως προσλαμβάνουμε καταναλώνοντας αρτοσκευάσματα, γλυκά και μπισκότα. 

Με απλά λόγια, αν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψωμί με μαρμελάδα ή σε ψωμί με ασπράδια αυγών για το πρωινό σας, προτιμήστε το τελευταίο. Μπορεί από άποψη θερμίδων οι παραπάνω επιλογές να μη διαφέρουν, ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα των ειδικών που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neuron», η πρόσληψη πρωτεϊνών από το αυγό ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου και δίνει μια μικρή ώθηση στον μεταβολισμό. (vita)

Κι αὐτὸ εἶναι καλό, διότι ἀποενοχοποιοῦνται ἐπὶ τέλους τὰ αὐγά.

Ἄλλως τε, οἱ χοληστερίνες δίδουν καὶ παίρνουν. Ἰδίως σὲ μικρὲς ἡλικίες τὰ τελευταῖα χρόνια.

Ὅμως γιατί δὲν ὑπῆρχε χοληστερίνη στήν δική μου ἐποχή; Μήπως τό πρόβλημα δέν εἶναι στά αὐγά ἀλλά στήν ποιότητα τῆς τροφῆς;

Ἀπὸ σήμερα λοιπὸν ἂς τὸ προσθέσουμε στὴν διατροφή μας. Πλούσιο σὲ πρωτεΐνες καὶ σημαντικότατο γιὰ τὴν καλὴ λειτουργία τοῦ ὀργανισμοῦ μας.

Φιλονόη.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ἕνα αὐγὸ τὴν ἡμέρα….

Leave a Reply