Πᾶρτε τὸ χαράτσι ΤΩΡΑ πίσω!

Πρὸ ἡμερῶν ὁ Μπένυ ἀνεκοίνωσε, ὡς πονόψυχος (λέμε τώρα) πὼς ἀπεφάσισε νὰ μὴ κοπῆ τὸ ῥεῦμα σὲ ἄνεργη μητέρα. Πράγματι, πολὺ χαρήκαμε τὴν ἀνθρώπινο πλευρά του. 

Λίγες ἡμέρες ἀργότερα ἀνακοινώνει πὼς δὲν θὰ προχωρήσουν σὲ διακοπὲς ῥεύματος, κυρίως σὲ ὁμᾶδες οἰκονομικὰ ἀδύναμες…

Θὰ ἔλεγα ἀκόμη πιὸ ἀνθρώπινο αὐτό. 

Στὸ μεταξὺ ἡ ΓΕΝΟΠ ἔχει καταλάβει τὸ κτίριο τῆς Μεσογείων, ἀπὸ ὅπου ἀποστέλλονται οἱ εἰδοποιήσεις διακοπῆς. 

Ἐδῶ βλέπουμε τὸ ἀνθρώπινο πρόσωπο καὶ τῆς ΓΕΝΟΠ! 

Ὅλα δῆλα δή ὁδεύουν πρὸς μίαν καὶ μοναδικὴ κατεύθυνσι.

Τὸ πάγωμα τοῦ χαρατσίου. Γιὰ νὰ μὴν πῶ τὴν ἀκύρωσι τῆς λελυμμένης ἀπόφάσεως. 

Ἰδοῦ:

Μπλακ άουτ στο χαράτσι

«Παγώνει» προσωρινά τις εντολές διακοπής ρεύματος η κυβέρνηση, μετά το κύμα αντιδράσεων.

Γενικό μπλάκ άουτ σε υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ προκαλούν οι σφοδρές αντιδράσεις πολιτών για το τέλος ακινήτων, με την κυβέρνηση να υποχωρεί, τουλάχιστον προς το παρόν,«παγώνοντας» προσωρινά όλες τις εντολές διακοπής ρεύματος.

Η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών έχει μάλλον πυροσβεστικό χαρακτήρα, μετά το κύμα κοινωνικών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο πρόχειρος σχεδιασμός του μέτρου και αυστηρές εντολές για κατέβασμα του διακόπτη σε όποιον δεν πληρώσει.

Στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν όσους δικαιούνται την απαλλαγή ή την εξαίρεση από το τέλος, ανάλογα με την εισοδηματική ή οικογενειακή κατάσταση. Ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένο να διορθώσει την πληθώρα των λαθών και των αδικιών που έχουν ανακύψει.

Οι πρώτες εντολές για αποκοπή ρεύματος από νοικοκυριά επρόκειτο να εκτελεστούν από σήμερα, ωστόσο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατέλαβαν από χθες το απόγευμα το Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων.

Περίπου 200 εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έχουν καταλάβει το κτίριο με σκοπό να εμποδίσουν να «μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να μπλοκάρουν την είσοδο σε όποιο εργαζόμενο θελήσει να μπει στο κτίριο.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Εξάλλου όπως έχει κάνει γνωστό, συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων.

Ανάλογη εικόνα από το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗεμποδίζοντας την έκδοση λογαριασμών. (news bomb)

Γιὰ νὰ μὴ τὸ ζαλίζουμε ὅμως, τό θέμα εἶναι ξεκάθαρο.

Ἡ ἀντίδρασις στὸ χαράτσι δὲν προέρχεται ἀπὸ τὴν Ἀλφα ἢ τὴν Βήτα ἢ τὴν Γάμα παράταξι. Εἶναι καθολική. Προέρχεται ἀπὸ κάθε πλευρὰ τῆς κοινωνίας μας. Καὶ ἔχει νὰ κάνῃ ἰδίως μὲ τὴν παράνομο φύσι του. Κάτι ποὺ γνωρίζει ὁ Μπένυ. (Συνταγματολόγος δηλώνει ἄλλως τε… Στοιχειῶδες εἶναι αὐτό!)

Πρὸ κειμένου λοιπὸν νὰ μὴ εὐτελίζεστε περισσότερο, διότι εὐτελίζεστε, πᾶρτε πίσω τὸ χαράτσι σας. ΤΩΡΑ! Ὄχι σὲ λίγο! Ὄχι γιὰ λίγους! Γιὰ ὅλους! 

Νὰ τὸ ἀξιώσετε ἀπὸ τὸν Καρατζαπαίρνη ποὺ ἔχει νὰ δίδῃ. 21 ἀκίνητα εἶναι αὐτά!

Νὰ τὸ ἀξιώσετε ἀπὸ τὸν Λιάπη. Κάτι ἑκατομμύρια μάζεψε τόσα χρόνια. 

Νὰ τὸ ἀξιώσετε ἀπὸ τὸν Μπόμπολα, τὸν Λάτση κι ὅλον αὐτὸν τὸν συρφετὸ τῶν συνεταίρων σας. 

Κοινωνικὴ δικαιοσύνη δὲν σημαίνει «κάνω τὸν φτωχό πεθαμένο».  Κοινωννικὴ δικαιοσύνη σημαίνει νὰ σηκώνῃ τὰ μεγαλύτερα βάρη ὁ ἔχων τὴν δυνατότητα νὰ τὸ κάνῃ.

Τοὐλάχιστον ὑπὸ τὶς παροῦσες συνθῆκες καὶ τὶς παροῦσες δομές. 

Διότι ἐὰν τὰ πράγματα ἦταν διαφορετικά, τὸ δίκαιον θὰ ἦταν διαφορετικόν καὶ ἡ κοινωνία μὲ ἄλλες δομές.

Ἔτσι ὅμως ὅπως τὰ φτιάξατε, νὰ τὰ λουστεῖτε μόνοι σας, πάντα μὲ τὴν σύμπραξι καὶ στήριξι τῶν ἑταίρων σας.

Ἐμεῖς δέν….!!!!!!

Πᾶρτε τό λοιπόν πίσω. Γελοιοποιεῖστε καθημερινῶς καὶ περισσότερο. Ἰδίως στὰ ἀφεντικά σας. (Τὰ ὁποῖα ἀφεντικά σας ἔχουν λυθεῖ στὰ γέλια μὲ τὶς ἀνεκδιήγητες καταστάσεις ποὺ δημιουργεῖτε.)

Φιλονόη. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Πᾶρτε τὸ χαράτσι ΤΩΡΑ πίσω!

  1. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία αυτοοργάνωση της κοινωνίας και όλα θα πάρουν ομαλά τον δρόμο τους.
    Μεγάλη αρχή για αυτήν την αυτοοργάνωση μπορεί να αποτελέσει μία ομαδική άρνηση πληρωμής του επαίσχυντου και αντισυνταγματικού χαρατσιού της ΔΕΗ.
    Άκουσα σήμερα ότι η δοτή κυβέρνηση σχεδιάζει δήθεν ελαφρύνσεις.
    Λέει ότι θα απαλλάξει αναπήρους άνω του 80%! και θα συμψηφίσει το χαράτσι με στεγαστικά δάνεια…Δηλαδή αυτός που έχει 67% αναπηρία είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτό το ΜΟΝΙΜΟ χαράτσι? Αυτό το ζευγάρι που αγόρασε μια Α κατοικία με δάνειο είναι και αυτό ικανό να πληρώσει? Δύο μισθωτοί των 700€ έκαστος είναι ικανοί και αυτοί να πληρώσουν?
    Και επίσης με τις δήθεν αυτές “ ελαφρύνσεις” θα αναγκάζει τον κάθε ανήμπορο και φτωχό άνθρωπο τον κάθε απλό μισθωτό, δημόσιο υπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο μεροκαματιάρη να πηγαινοέρχεται σε εφορίες, τράπεζες κτλ. για να αποδείξει ότι δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.
    Οι άνθρωποι είναι το λιγότερο ανεκδιήγητοι. Μετά από την πανελλήνια κατακραυγή αρχίζουν να οπισθοχωρούν λίγο λίγο.
    ΤΩΡΑ είναι η ώρα να τους πάρουμε φαλλάγγι!
    ΤΩΡΑ είναι η ώρα να στείλουμε το χαράτσι τους και αυτούς απο κεί που ήρθαν.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ και μην πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ.
    Το χαράτσι αυτό και αυτή η κυβέρνηση απλά δεν πρέπει να υφίστανται.Να επισημάνω επίσης σε όσους πηγαίνουν και πληρώνουν το χαράτσι ότι αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.
    Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα έχουν χρήματα να το πληρώνουν?
    Κόβουν μισθούς, συντάξεις, στεγνώνουν την αγορά γενικότερα. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει.
    Το χαράτσι αυτό είναι ΜΟΝΙΜΟ.
    Φερθείτε έξυπνα και αρνηθείτε την επερχόμενη δήμευση της περιουσίας σας.

    • Συμφωνῶ μαζύ σου. Μάλλιστα σκεπτόμουν νὰ γράψω πάλι κάτι γιὰ αὐτό. Ἀλλὰ εἶμαι μαζύ σου.
      Κᾶτσε λίγο νὰ τὸ «δουλέψω» καὶ θὰ σὲ ἐνημερώσω.
      Πάντως ναί, εἶναι ἐκπληκτική εὐκαιρία αὐτό.
      Εὐχαριστῶ.

  2. Φιλονόη,η μεγάλη ευκαιρία είναι το ότι τώρα που είναι σε αναβρασμό ο κόσμος και μαζεύτηκε λαός στη ΔΕΗ της Μεσογείων,καθώς πήγε και μεγάλη ομάδα αγανακτισμένων με μηχανές,να κατευθυνθούν στα σπίτια τους ώστε να αναγκαστούν να το βάλουν στα πόδια τα τομάρια.
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,μετά άντε να τους ξαναμαζέψεις.
    Μία απόφαση είναι,αν όχι τώρα,τότε πότε;
    Στη βράση κολλάει το σίδερο λένε στο χωριό μου.

Leave a Reply