Οἱ τελευταῖες ἡμέρες τοῦ εὐρώ;

Οἱ τελευταῖες ἡμέρες τοῦ εὐρώ;Τώρα κάτι μᾶς εἶπαν οἱ Ἑλβετοί. Τό εὐρώ ἦταν θνησιγενές ἀπό τήν ἡμέρα πού δημιουργήθηκε. Ἐξυπηρετοῦσε καί διευκόλυνε τά συμφέροντα τῶν ἰσχυρῶν κρατῶν τῆς Ε.Ε. Μπορεῖ διαφορετικά κράτη, μέ διαφορετικές ἀνάγκες στήν οἰκονομία καί διαφορετικούς οἰκονομικούς προσανατολισμούς νά ἔχουν τό ἴδιο νόμισμα; Ὅσο μεγαλύτερη εἶναι μία οἰκονομία (ὅσο μεγαλύτερο κομμάτι πληθυσμοῦ ἐξυπηρετεῖ ἕνα νόμισμα), τόσο περισσότερα προβλήματα ἔχει).

Ὅσα κράτη εἶχαν στό παρελθόν συνδέσει τήν οἰκονομία τους μέ τό δολλάριο κατεστράφησαν, παρ΄ὅλο πού εἶχαν δικό τους νόμισμα.

Credit Suisse: Τό εὐρώ, πιθανῶς, ζῇ τίς τελευταίες του ἡμέρες

Ιδιαίτερα πιθανή θεωρεί την κατάρρευση της ευρωζώνης η Credit Suisse, που προειδοποιεί ότι το ευρώ πιθανόν να ζει τις τελευταίες του ημέρες.

Σύμφωνα με έκθεση του ελβετικού οίκου, με τίτλο «Οι τελευταίες ημέρες του ευρώ», η Credit Suisse εκτιμά ότι η κατάρρευση της αγοράς ευρωπαϊκών ομολόγων βρίσκεται ενδεχομένως πολύ κοντά, κάτι που θα σημάνει και το τέλος του ενιαίου νομίσματος.

«Το τέλος του ευρώ, με τη μορφή που το γνωρίζουμε, δεν είναι μακριά» αναφέρει η έκθεση, ενώ οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ενδέχεται να εκδηλωθούν «περίεργες καταστάσεις».

Οι καταστάσεις αυτές είναι εξελίξεις που δεν θα μπορέσουν να διορθωθούν με την εμπλοκή της ΕΚΤ ή των νέων κυβερνήσεων σε Ιταλία και Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η Γερμανία και η Γαλλία θεωρείται πολύ πιθανόν να συνάψουν μια μεγάλη συμφωνία για την ευρωζώνη, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει πολύ νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν. (newsbomb) 

(Visited 12 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Οἱ τελευταῖες ἡμέρες τοῦ εὐρώ;

    • Σέ πιό ἑλληνικά μήπως γιά νά σέ καταλαβαίνουμε!!! (Ἔχει καὶ μετατροπέα ἡ σελίδα γιὰ ὅσους ἀδυνατοῦν.)

Leave a Reply