Ὑπάρχει ζωή στόν Ἄρη;

Τί ἔγραφα νωρίτερα γιά τό «σωματίδιον τοῦ θεοῦ»; 

Τί ἀναζητῶ εἴπαμε; Τό χρῆμα; 

Ἰδοῦ μέρος του:

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη;

Αυτήν την ερώτηση καλείται να «απαντήσει» το ρομπότ «Curiosity» το οποίο η NASA θα αποστείλει στον κόκκινο πλανήτη το απόγευμα του Σαββάτου (17.06 ώρα Ελλάδος). Το υγρό και ζεστό περιβάλλον που επικρατούσε στον Άρη μέχρι και πριν από 3,5 εκ. χρόνια ίσως να ήταν ευνοϊκό για την ανάπτυξη ζωής.

Με συνολικό βάρος 899 κιλά και με επιστημονικά μηχανήματα μετρήσεων και αναλύσεων βάρους 85 κιλών το «Curiosity» είναι δύο φορές μεγαλύτερο και πέντε φορές βαρύτερο από τους δύο προκατόχους του, το «Spirit» και το «Opportunity», που έφθασαν στον πλανήτη τον Ιανουάριο του 2004. Το όλο πρόγραμμα κόστισε το αστρονομικό (sic) ποσό των 1,87 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Το «Curiosity» θα εξερευνήσει τον κρατήρα Gale όπου το ευρωπαϊκό σκάφος «Mars Express» έχει εντοπίσει ήδη στρώματα αργίλου και θειικό άλας, δύο στοιχεία που δημιουργούνται συνήθως μέσα σε υδάτινο περιβάλλον. (πρῶτο θέμα)

1,87 δίς εὐρόπουλα γιὰ μίαν πορδή ποὺ θὰ μᾶς πῇ ἐὰν ὑπάρχῃ ἢ ὄχι ζωὴ στὸν Ἄρη!!!!
Θαυμαστὰ πράγματα! 
Ἔχουν ῥημάξει τὶς τσέπες μας, τὶς ζωές μας, τὸ μέλλον μας γιὰ νὰ μάθουν ἐὰν ὑπάρχῃ ἢ ὄχι ζωὴ στὸν Ἄρη!
Γιά ποιόν; Γιά ἐμᾶς ἢ γιά αὐτούς;
Δὲν μᾶς κάνουν διόλου πλάκα! Μὰ διόλου!
Ἡ μόνη τους ἔγνοια καὶ καημός καὶ πόνος εἶναι αὐτό!
1,87 δὶς εὐρόπουλα γιὰ μίαν πορδή!
Πόσα ὅμως πρό κειμένου νά ἀποκτηθῇ ἡ τεχνογνωσία καί νά σταλῇ ἡ πορδή στόν Ἄρη;
Καί πόσα ἄλλα γιά νά στηθῇ ἡ ὑποδομή;
Καί πόσα ἀκόμη γιά νά μεταφέρουν ἐκεῖ ἀκόμη μία πορδή;
Ἐν ὁλίγοις…. 
Αὐτοὶ ἔχουν τὰ σχέδιά τους. 
Οἱ μόνοι ποὺ μποροῦν νὰ τὰ ἀνατρέψουν εἴμαστε ἐμεῖς! 
Καὶ θὰ τὰ ἀνατρέψουμε! Δὲν ἔχουμε ἄλλην ἐπιλογή!
Θέλουμε δὲν θέλουμε, μποροῦμε δὲν μποροῦμε, ἀντέχουμε δὲν ἀντέχουμε θὰ τὰ ἀνατρέψουμε!
Φιλονόη.
(Visited 16 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ὑπάρχει ζωή στόν Ἄρη;

 1. Συνεδρίαση Συνταξιούχων Πρέσβεων Κολομβίας με θέμα τον Λογότυπο. Μονόπρακτο Θεατρικό Έργο.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Συγκάλεσα τη σημερινή μας συνάντηση επειδή παρουσιάστηκε εμπλοκή του θέματος της ανάρτησής του Λογοτύπου μας σε ιστοσελίδα υπό κατασκευή, στην οποία θα δημοσιεύονταν οι θέσεις μας επί της Εξωτερικής Πολιτικής.

  1ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Εννοείτε το μπλέξιμο που είχαμε με εκείνον τον βλάκα που προσφέρθηκε να φτιάξει την ιστοσελίδα μας;

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Όπως ξέρετε, η άτυπη συνάθροισή μας δημοσιεύει τακτικά σε διάφορα εθνικιστικά μπλογκς τις επισημάνσεις μας επί εθνικών θεμάτων και παραλείψεων των κυβερνήσεών μας στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας.
  Έχουμε στείλει και επιστολές στους πρωθυπουργούς μας, ως «προειδοποίηση 25 πρέσβεων προς τον πρωθυπουργό» το 2011 και «προειδοποίηση 23 πρέσβεων προς τον πρωθυπουργό» το 2013.

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Τι έπαθαν οι δύο συνταξιούχοι Πρέσβεις που δεν υπέγραψαν την τελευταία φορά;

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ήταν, και οι δύο, γόνοι οικογενειών της Επανάστασης που θεώρησαν ότι δεν συμβάδιζε η διαμαρτυρία τους αυτή προς ιστορικό παρελθόν τους. Ο δεύτερος μάλιστα ενεπλάκη σε φραστικό επεισόδιο και με την «Κολομβιοφρένεια», με πολλές βρισιές στον δημοσιογράφο ενώ η γυναίκα του δίπλα του του έλεγε να κλείσει το τηλέφωνο, και έτσι δεν είχε πλέον μούτρα ….

  3ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Και τώρα γιατί δεχτήκατε κύριε Πρόεδρε να σας βοηθήσει αυτός ο βλάκας να φτιάξουμε την ιστοσελίδα μας; Ήταν ανάγκη να ρίξουμε τόσο την αξιοπρέπειά μας; Καλά δεν κάναμε τόσα χρόνια που τυπώναμε τις διακηρύξεις μας σε έντυπα με ωραία εξώφυλλα;

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Είχαμε μάλιστα πετύχει μια καλή τιμή από ένα τυπογράφο, ο οποίος θα μας τύπωνε κάθε εξώφυλλο με έγχρωμα γράμματα μόνο με 1,50 Ευρώ το κομμάτι. Θα μας κόστιζαν έτσι μόνο 1.500 Ευρώ τα 1.000 έντυπα τα οποία θα εκδίδαμε και θα διανείμαμε στον κόσμο στις εξόδους του Μετρό, ώστε να γνωρίσει ο ελληνικός λαός, τις θέσεις μας και την εθνική προσφορά μας.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ναι, υποχωρήσαμε στις αρχές μας και δεχτήκαμε να μας βοηθήσει ο συνάδελφος επειδή γνώριζε τις αρχές με βάση τις οποίες μπορεί να διαβαστεί μια ιστοσελίδα, να γίνει ορατή από το κοινό, να την πάρουν χαμπάρι ότι υπάρχει, δηλαδή πώς να γίνει σωστή η δομή της με κατάλληλη χρήση των λέξεων κλειδιών όπως αυτές ορίζονται στην Search Engine Optimization.

  4ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Τι Search Engine Optimization και πράσινα άλογα είναι αυτά που μας λέτε κύριε Πρόεδρε; Εμείς επιδιώκουμε να μας κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών «Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων». Τα άλλα που λέτε δεν μας ενδιαφέρουν.

  5ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Εμένα η σύζυγός μου είναι από καλή οικογένεια και έχει πολλές καταθέσεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών με διόρισε ήδη Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων με αντικείμενο «διαβουλεύσεις για εθνικά θέματα», και δεν με απασχολεί πλέον αυτό το πρόβλημα που απασχολεί εσάς τους άλλους.

  4ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Ναι, αλλά εσύ έχεις σπίτι στο Λονδίνο. Τη γάμησες τώρα με τον ΕΝΦΙΑ!

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ο συνάδελφος ισχυρίζεται ότι εμείς τόσο καιρό που δημοσιεύαμε ή αναρτούσαμε τα κείμενά μας, με μαζικό τρόπο, σε πολλά εθνικιστικά μπλογκς ταυτόχρονα, στην ουσία σκάβαμε το λάκκο μας, επειδή μετά δεν εντόπιζε κανείς στο διαδίκτυο εμάς που τα γράψαμε, αλλά ανέβαινε απλά η επισκεψιμότητα των εθνικιστικών μπλογκς, στα οποία πιστώνονταν τα κείμενά μας, ακόμα και ο τίτλος της Κίνησής μας.

  1ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Αυτό το καθίκι, ο συνάδελφός μας, τόλμησε να μας αμφισβητήσει…

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ (εν χορώ)

  Το καθίκι, το καθίκι!

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Δεν ξέρει τι του γίνεται αυτός ο βλάκας ο συνάδελφος. Αυτό που έχει αξία σε μια Ιστοσελίδα είναι ο Λογότυπος. Εμείς έχουμε τον λογότυπό μας. Έτσι δεν είναι;

  ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ

  Μα, μα ……

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Αμφιβάλετε γι’ αυτά που σας λέω για τον Λογότυπο;

  ………

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Κύριε Πρόεδρε, εσείς, σύμφωνα με το Καταστατικό είστε ο Θεματοφύλακας του Λογοτύπου. Τον φυλάτε κατατεθειμένο σε Συμβολαιογράφο της Ελβετίας, για να μην μας τον κλέψουν;

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Όχι. Εσείς τον έχετε. Εγώ δεν έχω ιδέα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αρχεία. Πολύ περισσότερο για τον Λογότυπο. Εσείς ο ίδιος τον φτιάξατε, εσείς τον έχετε. Απευθύνθηκε σε μένα ο συνάδελφος που ήθελε να φτιάξει την ιστοσελίδα μας, και εγώ τον παρέπεμψα σε σας για να του δώσετε τον Λογότυπο.

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Εγώ έχω λογαριασμό μόνο στο Facebook με τη φωτογραφία μου σαν Πρέσβης επί τιμή. Εκεί έχω δημοσιεύσει και ένα βίντεο με ένα ομιλητή για τις Θαλάσσιες Ζώνες που ξεκινάει με τον Λογότυπο της Άτυπης Συνάθροισής μας. Τίποτα άλλο δεν έχω.

  ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ

  Πω, πω, δηλαδή χάσαμε τον Λογότυπό μας.

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  Είναι αχαρακτήριστη η συμπεριφορά όλων σας. Εγώ φεύγω οριστικά από την Άτυπη Συνάθροισή σας. Δεν θέλω να ξανακούσω για σας.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Μη φεύγεις. Μας καταστρέφεις. Μένουμε χωρίς Λογότυπο

  2ος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

  (φεύγει, κλείνοντας με δύναμη την πόρτα)

  ΑΥΛΑΙΑ

Leave a Reply