Οἱ ἄστεγοι!

Ἕνας ἐφιάλτης ποὺ πλέον εἶναι ἐδῶ.

Ἐπισήμως οἱ ἄστεγοι εἶναι 20.000.

Ἀνεπισήμως ὅμως εἶναι πάρα πολὺ περισσότεροι.

Ἀπὸ τὸν Ἰανουάριο γνωρίζουμε πὼς εἶχαν φθάσει στὶς 60.000 μόνον γιὰ τὴν Ἀθήνα. (Λεπτομέρειες  Τὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστάν σήμερα: ἄστεγοι, πεινασμένοι, νεκροί.)

Τώρα μᾶς μιλοῦν γιὰ μόνον 20.000.

Παιδιὰ ποὺ ἐγκαταλείπονται μέσα σὲ κάδους σκουπιδιῶν.

Ἄλλα πάλι ποὺ ἐγκαταλείπονται σὲ ὀρφανοτροφεῖα.

Κι ἄλλα, πολλὰ περισσότερα, ποὺ παραμένουν ἀσίτιστα καὶ παγωμένα. 

Αὐτὴν τὴν εἰκόνα τοῦ ἀστέγου, τοῦ πεινασμένου, τοῦ παγωμένου δὲν θὰ τὴν δοῦμε στὰ τσοντοκάναλα. 

Δὲν θὰ μάθουμε τίποτα περισσότερο.

Βλέπουμε ὅμως τὶς οὐρὲς στὰ συσσίτια νὰ αὐξάνονται. 

Βλέπουμε τοὺς ἀνέργους νὰ πολλαπλασιάζονται. 

Βλέπουμε καὶ τὴν δική μας ζωή νὰ βάλλεται καθημερινῶς.

Κι ἐκεῖ ἔξω, στὰ σύνορα, νὰ παίζονται ἀκόμη πιὸ βρώμικα παιχνίδια.

Ἕνα Αἰγαῖον νὰ χαρίζεται στοὺς Τούρκους. 

Ἡ πολιτιστική μας κληρονομιὰ νὰ γίνεται βορὰ στὰ νύχια ἀετονύχηδων. 

Ἡ παιδεία μας νὰ ἀπαξιώνεται ὅλο καὶ περισσότερο.

Οἱ ΛΑΘΡΟέποκοι νὰ μᾶς ἀποτελειώνουν μὲ τὴν ὅλο κι αὐξανομένη τους ἐγκληματικότητα.

Καὶ ἡ «ἡγεσία» νὰ μᾶς παραδίδῃ ἀμαχητὶ στὰ χέρια τῶν τραπεζιτῶν καὶ τὸν τοκογλύφων πρὸ κειμένου νὰ μᾶς ἀποτελειώσουν. 

Τὰ βλέπουμε. Θέλουμε δὲν θέλουμε συμβαίνουν ὅλα αὐτὰ γύρω μας. 

Ἐὰν θὰ τὰ ἀντιληφθοῦμε ἢ ὄχι ὅμως δὲν ἔχει πλέον νὰ κάνῃ μὲ τὸν δείκτη ἀντιλήψεως ποὺ κουβαλᾶμε παρὰ μόνον μὲ τὴν ἠθική μας. 

Φιλονόη.

φωτογραφία

(Visited 13 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Οἱ ἄστεγοι!

 1. Πολύ καλό το άρθρο όμως έχω κάποιες ενστάσεις και συγκεκριμένα για το […Ἄλλα πάλι ποὺ ἐγκαταλείπονται σὲ ὀρφανοτροφεῖα…]

  Κατάγομαι από ένα χωρίον, το οποίο πλέον έχουν καταλάβει οι Αλβανοί. Θέλω να πω με αυτό ότι δουλειές υπάρχουν. Όχι βεβαίως δουλειές γραφείου αλλά υπάρχουν. Και στέγη υπάρχει και τροφή υπάρχει.

  Όταν λοιπόν ακούω στις ειδήσεις ή διαβάζω στα ιστολόγια ότι εγκαταλείπονται παιδιά σε ιδρύματα, γίνομαι έξω φρενών. Μα είναι δυνατόν να έχουμε καταντήσει τόσο ηττοπαθείς;

  Οι παππούδες μας ήρθαν από τον Πόντο χωρίς ούτε ένα εσώρουχο, δημιούργησαν χωρία, περιουσίες, κτήματα. Μόρφωσαν τα παιδία τους, έχτισαν σπίτια και γενικότερα έφαγαν την ζωή με το κουτάλι. Και η δική μας η γενεά τι κάνει; Εγκαταλείπει παιδία στα ιδρύματα γιατί δεν μπορεί να τα ταΐσει.

  Όχι κύριοι, αυτό είναι ανεπίτρεπτο για τους Έλληνες. Δεν γίνεται να πεινάμε και παρόλα αυτά να μην ρίχνουμε τα μούτρα μας αλλά να βρίσκουμε τις εύκολες λύσεις. Άκου εκεί παιδιά σε ορφανοτροφεία!

  Δηλαδή ρίχνουμε την ασπίδα, τα παρατάμε και εγκαταλείπουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας, αφήνοντας τις δουλειές σε Αλβανούς; Αυτός είναι ο Ελληνισμός;

  Αυτό που χρειάζεται αμέσως είναι συντονισμός. Πρέπει να δημιουργηθούν οργανώσεις σε χωριά, μικρές πόλεις και νησιά ώστε να υπάρξει από ένα κέντρο καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό και να μπορεί ο κάθε φτωχός και άνεργος των μεγαλουπόλεων να βρει μια δουλειά, έστω και για κλάδεμα ή όργωμα…Δεν το κατάλαβα δηλαδή;εντροπής είναι; Δηλαδή είναι προτιμότερο να εγκαταλείψει κάποιος το παιδί του αντί να πάρει την κατάστασι στα χέρια του;

  Επειδή όμως αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός στην Ελλάδα και τέτοιος συντονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει, ας ξεχυθούν οι Αθηναίοι στα χωριά να βρούν μια δουλειά και ένα πιάτο φαΐ. Δουλειές υπάρχουν αλλά δεν τις κάνουν Έλληνες από ψωροπερηφάνεια.
  Για να σοβαρευτούμε λίγο πριν ξανακλάψουμε πατρίδες.

  • Συμφωνῶ Στράβωνα. Βλέπεις, κι ἐγὼ τὰ ἴδια γράφω διαρκῶς.
   Ἐκεῖ ἔξω ὑπάρχει τρόπος γιὰ νὰ ζήσουμε. Ἀπὸ ἐμᾶς ἐξαρτᾶται.
   Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν διάβασα γιὰ 70.000 τόνους πατάτας ποὺ παραμένουν ἀδιάθετοι στὸ Νευροκόπι, τὴν στιγμὴ ποὺ οἱ καφετέριες εἶναι πλήρεις.
   Πέντε παιδιά, μόνον πέντε ἀρκοῦν νὰ πάρουν τὴν πατάτα καὶ πόρτα πόρτα νὰ τὴν διαθέσουν σὲ ὅλους μας.Πέντε!
   Καὶ ἡ πατάτα θὰ εἶναι ἑλληνική καὶ ἐμεῖς θὰ λάβουμε μεγαλυτέρας ποιότητος τροφή καὶ τὰ παιδιὰ θὰ ἀποκτήσουν εἰσόδημα.
   Ἀλλὰ ἡ πατάτα θέλει πλᾶτες, αὐτοέκθεσι καὶ δρόμους.
   Ποιός νά πάῃ; Ὅλοι περιμένουν τὴν πίττα γιὰ νὰ τὴν χάψουν.

   • Όταν λοιπόν στον βωμό της μη αυτοεκθέσεως και της ψευδοϋπερηφανείας, θυσιάζονται παιδάκια* αποστελλόμενα σε ορφανοτροφεία (στην καλύτερη δηλαδή, γιατί δεν αποκλείω ότι κάποια παιδία πωλούνται χωρίς το πληροφορούμαστε), ε τότε τελείωσε και ο πολιτισμός μας.

    Αύριο-μεθαύριο θα πλακώσουν εδώ Εβραϊκά κεφάλαια για να μετατρέψουν σε πορνοστάρ και πόρνες τις Ελληνίδες, όπως έγινε και σε Ρωσία, Ουγγαρία, Τσεχία κλπ και θα λέμε «ε τι να κάνουμε; Η ανέχεια βλέπεις…».
    Όλοι θυμόμαστε την ῥήσιν του Χάρυ Κλύν «εκεί γ…μας με μία οδοντόκρεμα». Έρχεται λοιπόν.

    Ευχαριστώ τον/τους Θεον/ούς που είμαι ποντικός (πόντιος) και κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει η ποντιακή ιδιοσυγκρασία και παράδοσις.

    * Άλλη μια περίπτωσις διπλής υποκοριστικοποιήσεως ή υπερυποκοριστικοποιήσεως.
    Το παιδί(ον) είναι υποκοριστικόν από μόνον του (παῖς-παιδίον). Κάποτε πρέπει να επαναφέρουμε το -ίδιον ως υποκοριστική κατάληξη για να βρούμε το μέτρο μας. Αυτά μας έφαγαν και παραχαϊδευτήκαμε, γινόμενοι οι σημερινοί φλώροι και μαμάκιες. Και ιδού τα αποτελέσματα.

   • Πὲς τα Στράβωνα. Ἐγὼ τὰ γράφω κάπως «πιὸ μαλακά» δίχως νὰ βγάζω τὴν οὐρά μου ἔξω ἀπὸ τὴν συνυπευθυνότητα.

 2. Φίλοι μου εἰσέρχομαι εἰς τὴν παρέαν ὡς τρίτος Ποντικὸς Κερασούντιος (ἐν μέρει τοὐλάχιστον ἀλλὰ ὑπερήφανος), ὄχι μόνο διὰ νὰ συμφωνήσω μὲ ἐσὲ φίλε Στράβων καὶ μὲ ἐσὲ προσφιλὴς Φιλονόη, ἀλλὰ καὶ νὰ ὑπερθεματίσω. Ἐθέσατε τὰ πράγματα εἰς τὰς πραγματικάς τους διαστάσεις. Ἀκριβῶς ἐπειδὴ οἱ Ἕλληνες νέοι ἀρνοῦνται πλέον νὰ κάμουν κάποιας ἐργασίας καὶ ἐπειδὴ ἡ φύσις ἀρνεῖται τὰ κενὰ, ἡ συνέπεια εἶναι αὐτὰ νὰ καταλαμβάνονται ἀπὸ λαθροεισβολεῖς μὲ ἀποτέλεσμα τὸ σημερινὸν κατάντημα τῆς Ἑλλάδος. Καὶ σταματῶ ἐδὼ ἐπαναλαμβάνων τὰ λόγια σου Στράβων “Για να σοβαρευτούμε λίγο πριν ξανακλάψουμε πατρίδες”!!!

Leave a Reply