Ἄλλο πάλι κι ἐτοῦτο!

Τὸ ἔγραψε ὁ Θωμᾶς καὶ μὲ ξάφνιασε. 

“Μυστική” επιχείρηση της αστυνομίας πριν από λίγο έξω από την παλαιά Βουλή.

 

Μόλις επέστρεψα από την παλαιά Βουλή. Συνέλαβαν τον άνθρωπο που απειλούσε να την ανατινάξει!
Άκρα μυστικότητα. Σβησμένα τα φώτα της παλαιάς Βουλής ώστε να μην μπορούν τα τηλεοπτικά συνεργεία να τραβήξουν πλάνα. Σβησμένοι οι φάροι των περιπολικών. “Κρυμένες” οι μηχανές της αστυνομίας ώστε να μην φαίνονται.
Όλα αυτά έγιναν πριν λίγο! Έντρομοι οι αστυνομικοί να μην μαθευτεί το γεγονός και μαζευτεί κόσμος.
 
Πριν από λίγη ώρα συνελήφθη ο άντρας που από το μεσημέρι απειλούσε να ανατιναχθεί στην είσοδο της Παλιάς Βουλής.
Αστυνομικοί τον παρέλαβαν και τον οδήγησαν στο περιπολικό που είχε σταματήσει έξω από το κτίριο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.
Ωστόσο άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ακριβή κίνητρα του άντρα. Ρώτησα τους αστυνομικούς αλλά δεν έδιναν καμία πληροφορία.Ο άνδρας υποστήριζε ότι είχε μέσα σε λευκή σακούλα εκρηκτικά γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν γύρω στις τρεις και δέκα στο σημείο.
Αυτό το οποίο με εντυπωσίασε ήταν η μυστικότητα. Ο δρόμος μπροστά από την παλαιά βουλή παρέμεινε ανοιχτός και κυκλοφορούσε πλήθος οχημάτων! Παρά την απειλή για έκρηξη !!
Ο φόβος και ο τρόμος της αστυνομίας να μαθευτεί το γεγονός πιθανώς έθεσε σε κίνδυνο συμπολίτες μας. Δεν έχω ξαναδεί τόση μυστικότητα. Είχαν σβήσει μέχρι και τα φώτα που φωτίζουν τη Βουλή τα οποία μετά τη σύλληψη… τα άναψαν! (Τὸμ Παπατόλης)

Ἀπορῶ, ὄχι γιὰ τὴν μυστικότητα. 

Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἔχουν χάσει πάσῃς φύσεως μέτρο καὶ δὲν ἀντιλαμβάνονται τὶ πρέπει καὶ τὶ δὲν πρέπει νὰ κρατήσουν μυστικό. 

Ἀπορῶ μὲ τὸ σημεῖον καὶ τὴν ἀπειλή.

Κάποιος ἀπελπισμένος;

Κάποιος πού τά ἔχασε; 

Ἢ κάποιος τρόπος γιά νά αὐξήσουν τά μέτρα φυλάξεως;

Θά μάθουμε; Ἢ ὄχι;

Φιλονόη. 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ἄλλο πάλι κι ἐτοῦτο!

  1. Τὴν λάθος Βουλὴν ἐπέλεξε νὰ ἀνατινάξῃ καὶ αὐτὸς. Ἀφοῦ ἀπεφάσισε νὰ τὸ κάνῃ ἄς τὸ ἔκανε τοὐλάχιστον σωστά, βρὲ ἀδελφέ!…..

Leave a Reply