Ἡ ἐπίθεσις κατὰ τῆς χώρας γιγαντώνεται…

Η επίθεση κατά της χώρας γιγαντώνεται και η Ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί ως παθητικός συνεργός.

Οικονομικές εφημερίδες συνεργάτες των τραπεζιτών έχουν εξαπολύσει έναν καταιγισμό ανακριβειών περί δήθεν σύντομης επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή. 
Συνεργός τους ποιος άλλος, από το Βρετανικό Foreign Office, το οποίο έχει εκδώσει σχετική οδηγία περί προστασίας των Βρετανικών συμφερόντων και των καταθέσεων των Άγγλων υπηκόων από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η προσπάθεια έχει διπλό στόχο! Ο πρώτος είναι να προετοιμάσει το έδαφος για μετάπτωση της Ελλάδας στην δραχμή, αλλά μετά την καταστροφική και ανθελληνική ανταλλαγή των Ελληνικών Ομολόγων μέσω PSI με άλλα τα οποία θα εγγυηθούμε βάζοντας την Ελλάδα υποθήκη. Ο δεύτερος στόχος είναι η καλλιέργεια του κινδύνου διάσπασης ή αν πάσει περιπτώσει διχοτόμησης σε πλούσιες και φτωχές χώρες της Ευρώπης που βεβαίως οδηγεί σε αναταραχή στις αγορές αλλά και σε αύξηση των spreads δανεισμού για το σύνολο της Ευροζώνης. 
Ποιοι κερδίζουν πάλι; Μα οι τράπεζες και όσοι τηρούν παθητική στάση ή συντηρούν τέτοιες ειδήσεις και οι οποίοι εν τω μεταξύ πλουτίζουν. Η “πρεμούρα” της Μέρκελ για δραστικές αλλαγές των συσχετισμών στην Ευρώπη του Ευρώ, στηρίζει την αναταραχή, αυξάνει δυσβάσταχτα τα χρέη των Ευρωπαϊκών κρατών, με μεγάλους κερδισμένους τις τράπεζες οι οποίες προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον  “κοπανιστό αέρα” που διαχειρίζονται με πραγματικό χρήμα από το στράγγισμα των εθνικών οικονομιών που έχουν δανείσει.
Όλο αυτό το οικοδόμημα στηρίζεται σε μία αδύναμη Ευρώπη και σ’ έναν ισχυρό αντιπρόσωπο του Τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη: την Γερμανία και την Deutsche Bank. 
Τι θα έκανε μία ανεξάρτητη Κυβέρνηση με Ελληνική Συνείδηση; Θα ενέγραφε στον προϋπολογισμό ως απαιτήσεις (και μάλιστα ασφαλείς) το ποσό που μας οφείλει η Γερμανία από τις αποζημιώσεις και από το κατοχικό δάνειο, φιμώνοντας τα παπαγαλάκια των Τραπεζιτών, ενώ παράλληλα θα άρχιζε μία πραγματική εκστρατεία εκμετάλλευσης (και όχι ξεπουλήματος) του ορυκτού μας πλούτου, προετοιμάζοντας μία έξοδό μας από το Ευρώ με δική μας πρωτοβουλία και προς το δικό μας συμφέρον.
Και σε τελική ανάλυση, αν καταφύγουμε στην δραχμή, μία πραγματικά Ελληνική Κυβέρνηση, θα το έκανε πριν την αντικατάσταση-κούρεμα των ομολόγων  ώστε αφ΄ενός μεν να πληρώσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις μας σε δραχμές, αφ’ ετέρου οι  δανειστές μας θα έτρεχαν να στηρίξουν την δραχμή για περιορίσουν τις δικές τους απώλειες.
Ο νυν Πρωθυπουργός ως προερχόμενος από τον κόσμο των τραπεζών έχει πλήρη επίγνωση των παραπάνω, αλλά και των προοπτικών που διαφαίνονται.
Αν δηλαδή, επιλέξει εν γνώσει του την αντικατάσταση των ομολόγων με παράλληλη υποθήκευση της χώρας και στην συνέχεια μας οδηγήσει στην έξοδο στην δραχμή, τότε του αξίζει ποινή πολλαπλάσια από αυτήν που αρμόζει σε αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην ανέχεια και στον εξευτελισμό.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply