Κι ἄλλη δικαίωσις πολίτου κατὰ τοῦ χαρατσίου!

Ἀπὸ τὰ Ἰωάννινα αὐτὴν τὴν φορά. 

Δικαίωσε πολίτη για το ειδικός τέλος της ΔΕΗ,το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, δικαίωσε πολίτη που είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη για το ειδικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Απαγόρευσε την διακοπή του ρεύματος έως και τις 13 Ιανουαρίου 2012 οπότε θα εκδικαστεί η υπόθεση. Το αίτημα που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο, στήριξε νομικά με παράστασή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί και δημόσια ότι θα κάνει.Ο συνήγορος του πολίτη και της επιχείρησης,της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Αποστόλης Οικονόμου,σε ανακοίνωσή του αναφέρει:«βασική αρχή του κράτους δικαίου, είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, η αξία της ανθρώπινης υγείας και η ασφάλεια της ζωής τους. Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται η αποφυγή της διακοπής της ηλεκτροδότησης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε εκείνους που λόγω οικονομικής τους αδυναμίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βάρος αυτό»  (Νέα ἀπὸ τὴν Ἤπειρο)

Διακρίνω μίαν σοβαρὴ ὁμοψυχία καὶ μίαν ἀναδυομένη ἀλληλεγγύη μέσα στὴν κοινωνία μας. 

Ἴσως ἐπὶ τέλους ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς μόνοι μας και ὅλοι μαζὺ θὰ ἀλλάξουμε τὰ πάντα.

Τὸ «μόνοι μας» ἀφορᾷ στὴν προσωπική μας πορεία πρὸς τὴν «ἀπεξάρτησι» ἀπὸ συμπεριφορὲς καὶ λάθη τοῦ παρελθόντος.

Τὸ «ὅλοι μαζὺ» ἀφορᾷ στὴν ἀλληλοϋποστήριξι καὶ τὴν συμμετοχή. 

Θὰ τὰ καταφέρουμε! Εἶναι βέβαιον.

Χρειαζόμαστε ὅλοι. Κι αὐτό, εὐτυχῶς ἀρχίζουμε νὰ τὸ ἀντιλαμβανόμαστε ἐπὶ τέλους.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Σημεῖον κλειδὶ γιὰ ὅλα τὰ παραπάνω παραμένει ἡ ἀποστασιοποίησίς μας ἀπὸ κάθε κομματικὸ ἢ συνδικαλιστικὸ ὄργανο. Δὲν θὰ γίνουμε ἐμεῖς τὸ μέσον γιὰ νμὰ μαζεύουν ψηφαλάκια οἱ δὲ καὶ θεσοῦλες οἱ μέν.

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply