Πάλι λείπει ἡ Μεγίστη ἀπό χάρτη

Πάλι λείπει ἡ Μεγίστη ἀπό χάρτηΔέν εἶναι ἡ πρώτη φορά πού συμβαίνει κάτι τέτοιο μέ τούς ἑλληνικούς χάρτες μέ τήν Μεγίστη νά εἶναι, συνήθως, ἡ ἀποῦσα. Τυχαῖο, πάλι;

Χωρίς την Μεγίστη χάρτης της Κομισιόν

Την απουσία της Μεγίστης από χάρτη της Κομισιόν επεσήμανε η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ ο συγκεκριμένος χάρτης αποτυπώνει όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης καθώς και οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός επισημαίνουν ότι σε χάρτη με θεματικό τίτλο “Η ζώνη του ευρώ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα”,  ή Μεγίστη δεν υπάρχει.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς “Από το χάρτη απουσιάζει 
εμφανώς η αποτύπωση του Καστελόριζου, ενώ έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, αλλά και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών”.

Οι βουλευτές του κόμματος ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα να διερευνήσει το ζήτημα άμεσα. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο ίδιος είχε τοποθετήσει το Καστελόριζο στη Μεσόγειο.(defencenet.gr) 

(Visited 24 times, 1 visits today)
One thought on “Πάλι λείπει ἡ Μεγίστη ἀπό χάρτη

Leave a Reply