Νὰ μία πολὺ ὠραία δίκη!

Άρχισε η δίκη για το εξώφυλλο του Focus

Ξεκίνησε στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού “Focus“, που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες “απατεώνες”.

Από τους συνολικά 13 γερμανούς κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι επτά, στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι, το δικαστήριο αποφάσισε τον διαχωρισμό της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασαν την άποψη, ότι το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι έχει “ενοχλητικό” περιεχόμενο και ότι το όλο θέμα αφορά το πλαίσιο ελευθερίας του Τύπου.

Ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης ωστόσο υποστηρίζει, πως το επίμαχο δημοσίευμα ήταν “μεθοδευμένο και κατάπτυστο”, το οποίο “ισοπέδωνε τα πάντα”.

Υποστηρίζει επίσης, ότι στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου “χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι έλληνες απατεώνες”.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι οποίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Δεκεμβρίου. (nooz)

Πέραν τοῦ ἀποτελέσματος αὐτῆς τῆς δίκης, πολὺ τὸ χάρηκα ποὺ αὐτὰ τὰ ἀνεγκέφαλα κατασκευάσματα ἔκατσαν στὸ «σκαμνί».
Θὰ μὲ χαροποιήσῃ φυσικὰ περισσότερο μία καταδίκη τους, ἀλλὰ ἄς ἀπολαύσουμε τὴν διαδικασία. 
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς, ἀκόμη κι ἐὰν πληρώσουν, ἀκόμη κι ἐὰν δημοσίως ζητήσουν συγγνώμη, ἀκόμη κι ἐὰν ἐξαφανιστῇ τὸ προπαγανδιστικό τους ἔντυπο διὰ παντός, ἔχει καταγραφεῖ  τὸ ἔγκλημα. Ξέρουμε μὲ ποιούς ἔχουμε νὰ κάνουμε.
Φιλονόη.
Υ.Γ. Εὖγε στοὺς συμπολῖτες μας. Διότι ἀπὸ κράτος μεριά δὲν περιμένουμε τίποτα!
(Visited 11 times, 1 visits today)
One thought on “Νὰ μία πολὺ ὠραία δίκη!

  1. Τώρα περιμέναμε νὰ μάθουμε μὲ ποίους ἔχουμε νὰ κάνουμε βρὲ Φιλονόη; Τόσοι αἰῶνες ἔχουν περάσει ἀπὸ τὴν ἐποχὴν τῶν Οὔννων καὶ ἀκόμη; Καλὰ νὰ πάθουμε!!
    Πάντως ἄν καὶ τὸ ἔγκλημα ἔχει καταγραφεῖ καὶ αὐτὸ εἰς βάρος των εἶναι διότι σύμπας ὁ πεπολιτισμένος κόσμος τοῦ πλανήτου τοὺς ἔχει “σιχτιρίσει” ἀρκούντως. Ρεζίλι τῶν σκυλιῶν ἔγιναν τὰ ἀνθρωποειδῆ αὐτά.

Leave a Reply