«Ἔχουμε χάσει τὴν πόλι!» ὁμολογεῖ ἡ ἀστυνομία τοῦ Ὄσλο!

«Ἔχουμε χάσει τὴν πόλι!» ὁμολογεῖ ἡ ἀστυνομία τοῦ Ὄσλο!

Ἀναμενόμενον!

Ἔτσι κι ἀλλοιῶς μὲ τόσην πολυπολιτισμικότητα ποὺ διαθέτουν, δὲν θὰ μποροῦσαν ποτὲ νὰ ἔχουν ὑπὸ τὸν ἔλεγχό τους τὴν πόλι. 

Καί γιατί ἀμοίβονται; Γιατί ὑπάρχουν; Γιατί ἕνα κράτος πού ἔχει παραδόσει τόν ἔλεγχο τῆς τάξεως στούς εἰσβολεῖς του ἐξακολουθεῖ καί συντηρεῖ ἀστυνομία καί στρατό;

Ἐδῶ ξέρουμε τὸ γιατί συμβαίνουν αὐτά.

Ἐκεῖ φαντάζομαι ἀνάλογες ῥίζες τοῦ κακοῦ θὰ μπορούσαμε νὰ ἀναζητήσουμε. 

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἡ «δική» μας ἀστυνομία τήν κρατᾶ τήν πόλι; Ἢ τήν ἔχει χάσει πρό πολλοῦ κι αὐτή; Ἀφῆστε… Καταλάβαμε..

«Έχουμε χάσει την πόλη». Ομολογία της αστυνομίας για την ανεξέλεγκτη βία από τους μετανάστες, σε συνοικία του Όσλο

Το άρθρο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό για την πολυπολιτισμική βία στο Grønland, μια συνοικία του Όσλο.

 Το Grønland είναι μόνο δύο στάσεις με το μετρό από το Κοινοβούλιο, και μία από τον κεντρικό σταθμό, αρκετά κοντά στα κυβερνητικά γραφεία που βομβαρδίστηκαν από τον Breivik.

 Μοιάζει με το Καράτσι, τη Βασόρα, και το Μογκαντίσου, όλα σε ένα. Τα ναρκωτικά πωλούνται ανοιχτά, ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό του Grønland.

 Δεν είναι Νορβηγία ή Ευρώπης πλέον, παρά μόνο όταν υπάρχουν χρήματα πρόνοιας που πρέπει να συλλεχθούν. Η αστυνομία έχει σε μεγάλο βαθμό παραιτηθεί.

 Νωρίς το 2010 η εφημερίδα Aftenposten έγραφε ότι υπάρχουν «περιπολίες της σαρία» σε αυτόν τον τομέα, και επιθέσεις σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. “Η μετανάστρια Fatima Tetouani λέει ότι το Grønland είναι πιο μουσουλμανικό από το Μαρόκο. “

 Η Aftenposten, η οποία είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα στην περιοχή του Όσλο, είναι συνήθως φιλο-ισλαμική και υπέρμαχη της πολυπολιτισμικότητας.

 Γράφει η Aftenposten:

 Θύμα ληστείας νούμερο 351, Grønland

 Ο 36χρονος Sturla Nøstvik δεν υποπτευόταν κανένα κίνδυνο, όταν η κάνη ενός πιστολιού έπεσε με δύναμη στο μέτωπό του. Αυτή ήταν η αρχή της πενηντάλεπτης κόλασης που έζησε ως όμηρος των ληστών.

 Τη νύχτα στο Όσλο, τις γυναίκες τις βιάζουν και τους άνδρες τους κλέβουν περισσότερο από ποτέ.

 Μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν ληστευθεί στο κέντρο της πόλης και γύρω από την περιοχή του αστυνομικού τμήματος του Grønland που είναι γκέτο μεταναστών. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνδρες.

Ο Sturla Nøstvik είναι το θύμα ληστείας νούμερο 351 του Grønland μόνο για αυτό το έτος, την ίδια περίοδο κατά την οποία περίπου πενήντα βιασμοί έχουν αναφερθεί στο Όσλο. Οι ληστές βασίζονται στο φόβο, τη βία, και τις σοβαρές απειλές που αφήνουν σημάδι στα θύματα. Ο αστυνομικός Sundeng Inge τους περιγράφει ως «κάπως-ξεχασμένα θύματα».

 […] 

Η αστυνομία επισκέφθηκε τον Sturla Nøstvik στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης μετά τη ληστεία. Είπαν στον Nøstvik ότι μια συμμορία ληστών είχε διαπράξει πολλές παρόμοιες ληστείες στο Grünerløkka και τις γύρω περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες. Του είπαν ότι όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς, αλλά ότι δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν τις ληστείες. «Έχουμε χάσει την πόλη», του είπαν …

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

(Visited 20 times, 1 visits today)
Leave a Reply