Ἀποκτήσαμε καί Γερμανό ὑφυπουργό

Ἀποκτήσαμε καί Γερμανό ὑφυπουργόΠρωθυπουργό, ἡ Μέρκελ μᾶς ἔστειλε τόν Ῥάϊχεμπαχ. Μᾶς ὑπέδειξε καί τόν Παπαδήμ(ι)ο, ε, νά μήν ἔχουμε καί ἕναν ὑφυπουργό Γερμαναρᾶ; Τί γερμανικό προτεκτορᾶτο εἴμαστε;

Υφυπουργό για να «επιβλέπει» την Ελλάδα όρισε η Μέρκελ

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όρισε τον υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, «εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».

Ο κ. Φούχτελ, άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μέρκελ και με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, αναλαμβάνει να προωθήσει και να παρακολουθεί τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

Το κέντρο βάρους από ελληνικής πλευράς θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το εκεί γερμανικό προξενείο. Στη συμπρωτεύουσα συγκλήθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση, όπου μετείχαν περισσότεροι από 200 δήμαρχοι και εκπρόσωποι κρατικών και δημοτικών φορέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ. (newscode)

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply