Ἡ Γερμανία ἑτοιμάζεται γιά ἐνδεχόμενο κτύπημα

Iran's Revolutionary Guards carry a missile test outΟι ειδικές υπηρεσίες της Γερμανίας υποψιάζονται το Ιράν για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της ΟΔΓ.

http://rus.ruvr.ru/images/flv/player.swf
Κατεβάστε ηχητικό αρχείο – Download


Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον Ομοσπονδιακό Γενικό Εισαγγελέα Χάραλντ Ράνγκε. Από την άλλη ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας ποινικής ανίχνευσης Γιοργκ Τσίρκε διέψευσε την ύπαρξη άμεσης απειλής.

Οι πληροφορίες για τις εν δυνάμει επιθέσεις Ιρανών πρακτόρων σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Bild. Στη δήλωσή του ο Γεν. Εισαγγελέας Ράνγκε όχι μόνο επιβεβαίωσε τη δυνατότητα επίθεσης σε περίπτωση έναρξης πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, αλλά και ανακοίνωσε το άνοιγμα ποινικής υπόθεσης και την προετοιμασία προληπτικών μέτρων. Όπως πληροφορεί το έντυπο Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλούμενο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, η υπηρεσία ήδη διεξάγει έρευνα εναντίον Γερμανού επιχειρηματία, ευρισκόμενου σε συνωμοτική επικοινωνία με εκπροσώπους της Ιρανικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Στη διαμορφωμένη κατάσταση δημιουργείται η λογική ερώτηση – τι πρέπει να σκέφτονται οι απλοί πολίτες της Γερμανίας; Το θέμα σχολιάζει ο εμπειρογνώμονας του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνούς Πολιτικής και Ασφάλειας προφέσορας Χανς Χένινγκ Σρέντερ:

– Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Η γερμανική κοινωνία, βέβαια, ανησυχεί, πότε από τη χώρα αυτή, που διαθέτει πυρηνικό δυναμικό, μπορεί να αναμένεται τρομοκρατική απειλή. Ωστόσο θεωρώ ότι η υπόθεση θα περιοριστεί μόνο στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση της Γερμανίας πάντα υποστήριζε την πολιτική διευθέτηση της διένεξης. Ελπίζουμε επίσης ότι η Ρωσία θα παίξει σ΄ αυτή την υπόθεση το ρόλο της και θα επιδράσει στην ιρανική ηγεσία.

Ας υπενθυμίσουμε ότι από τον καιρό του «ψυχρού πολέμου» στο έδαφος της ΟΔΓ κοντά στη μικρή πόλη Ράμσταϊν βρίσκεται μιά από τις μεγαλύτερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Μέσω αυτής της βάσης πραγματοποιείται σημαντικό μέρος του εφοδιασμού των Αμερικανών στρατιωτών, που υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ας μη ξεχνούμε ότι ρόλο-κλειδί στην αναπτυσσόμενη διένεξη μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν μπορεί να παίξει το Ισραήλ. Και η δήλωση του υπουργού Άμυνας Εούντ Μπάρακ ότι το Ισραήλ «προς το παρόν» δεν σκοπεύει να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, δίνει ελπίδες για ειρηνική έκβαση της αντιπαράθεσης. (ἡ φωνή τῆς Ῥωσίας) 

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply