Ἔρχεται κι ὁ ξυλοφόρος!!!

Ἔρχεται κι ὁ ξυλοφόρος!!!Τί  εἶναι αὐτό; 

Φόρος στὰ  ξύλα! 

Διέφυγαν κάτι κέρδη, φόροι καὶ χαράτσια τοῦ Μπένυ καὶ εἶπε νὰ τὰ συμμαζέψῃ ὅπως ὅπως.

Μόνον τὸ κατούρημα δὲν ἔχει ἀκόμη φορολογήσει. (Ἀλλὰ ἂς μὴν τοῦ βάζω καλλίτερα ἰδέες.  Μὲ τέτοια κουδούνια ποὺ κουβαλᾶ στὴν κεφαλή…)

Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα!

Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στην τιμή των ξύλων για να αντισταθμιστούν τα διαφυγόντα έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, που οφείλεται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας

Σε μια «διορθωτική» κίνηση, ώστε να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (τζάκι, ξυλόσομπα, φουφού, κοκ), προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, ύστερα από την απροθυμία πολλών πολυκατοικιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τιμή της ξυλείας για τζάκι και γενικά για κάψιμο θα εξισωθεί σε πρώτη φάση με την ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα, για ντουλάπες και για επενδύσεις εξωτερικών χώρων (ξύλο teak). Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

Πάντως, σταδιακά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε ο,τιδήποτε εύφλεκτο μπορεί να καεί σε βαρέλι, καθώς πιστεύεται ότι το καταναλωτικό κοινό θα παρουσιάσει δείγματα ανυπακοής και θα αρχίσει να καίει λάστιχα και άλλα αντικείμενα, στις πυλωτές των πολυκατοικιών και στα μπαλκόνια.

Εννοείται ότι από την αύξηση της φορολόγησης στην ξυλεία για τζάκι και σόμπα, εξαιρείται η Εκκλησία, αφού το ξύλο που χρησιμοποιεί για θέρμανση, θεωρείται «τίμιο Ξύλο» και δεν υπόκειται στους ανθρώπινους νόμους. (protagon)

Πάει καλά; 

Σαφῶς καὶ πάει θαυμάσια! 

Ἐμεῖς δὲν ξέρω πῶς θὰ τὸν ἀντιμετωπίσουμε. 

Κι ὄχι αὔριο, τώρα… Διότι παρὰ πέρα δὲν νομίζω νὰ τραβάῃ ἄλλο…

Στὸ μεταξὺ μὲ τοὺς ἀστέγους δὲν ἔμαθα ἐὰν θὰ κάνουν κάτι. 

Θά κόψουν καί σέ αὐτούς χαράτσι γιά τά χαρτιά καί τά ξύλα πού καῖνε; 


Φιλονόη. 

(Visited 20 times, 1 visits today)
Leave a Reply