Πάει κι ὁ φράκτης! Μᾶς τελείωσε….

Πάει κι ὁ φράκτης! Μᾶς τελείωσε....

Ἕνα ἀπέραντο καὶ ἠχηρὸ ΟΧΙ εἶπαν οἱ ἐταῖροι μας στὸν Παπουτσῆ γιὰ τὸν φράκτη.  Δὲν πληρώνουν μία. 

Ὁ κακομοίρης.

Εἶχε πάρει τόσο μεγάλη χαρὰ ἀπὸ τὴν φαεινή του ἰδέα, ποὺ πλέον ὑπερίπτατο τοῦ γραφείου του. 

Φαντάζεστε τί ἔπαθε ὅταν ἔμαθε γιά τήν ἀρνητική ἀπάντησι;

Ἔσκασε κάτω σάν ἄδειο σακί.

Ἀφῆστε τὸ δούλεμα ποὺ θὰ πέσῃ… Τέτοιο κράξιμο δὲν ἔχει φάει οὔτε ἀπὸ τὴν πλατεία. 

Στὸ μεταξύ, αὐτὸ ποὺ τὸν ἀπασχολεῖ  τώρα εἶναι τὸ ΟΧΙ τῆς κυρίας.  

Οὐδέποτε τὸν ἀπησχόλησε τὸ ΟΧΙ ποὺ αὐτὸς ὄφειλε (καὶ ὀφείλει) νὰ πῇ στὰ περὶ τρούπας τῶν συνόρων. 


Τώρα πρέπει νὰ σπάσῃ τὸ κεφάλι του νὰ βρῇ νέες ἰδέες. Αὐτὲς, οἱ παλαιές, δέν… Μᾶς τελείωσαν…
Καὶ ἄδειο σακὶ, καὶ γιὰ γέλια  καὶ φουρκισμένος. 

Ἔως τότε θὰ εἰσέρχονται περισσότεροι ΛΑΘΡΟμετανᾶστες μηνιαίως,  πρὸ κειμένου νὰ καλύψουν τὸ μελλοντικὸ ἐμπόδιο ποὺ θὰ σκαρφιστῇ, θὰ ἀνακοινώσῃ καὶ θάαααααααα στήσῃ ἡ ὑπουργάρα μας, κάαααααποτε! 

Φιλονόη.

Η E.E. αρνείται να χρηματοδοτήσει τον φράχτη στον Έβρο!

Ράπισμα της Ε.Ε. κατά του υπουργείου ΠΡΟΠΟ: Δεν θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο «δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή» ξεκαθάρισε η αρμόδια Επίτροπος Σ. Μάλστρομ, σε απάντησή της στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ.Παπανικολάου

Ωστόσο η Επιτροπή, υπογράμμισε η ίδια, δηλώνει έτοιμη να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Όπως σημειώνει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων στην γραπτή απάντησή της: «Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπανικολάου, η Σουηδή Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο, αλλά δήλωσε έτοιμη να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), η Ελλάδα είχε ζητήσει συγχρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου (defencenet)

φωτογραφία

(Visited 11 times, 1 visits today)
One thought on “Πάει κι ὁ φράκτης! Μᾶς τελείωσε….

Leave a Reply