Παράνομη ἡ ἀναγραφὴ τῆς ἐθνικότητος στὴν Ἀλβανία.

Παράνομη ἡ ἀναγραφὴ τῆς ἐθνικότητος στὴν Ἀλβανία.Ὅταν ὅμως τὰ ἀλβανὰ ἔρχονται ἐδῶ, ἀπαιτοῦν  κι ἀξιώνουν μὲ κάθε δυνατὸν τρόπο τὴν ἀναγραφὴ τῆς δικῆς τους ἐθνικότητος. 

Εἶναι ὑπερήφανοι γιὰ τὴν καταγωγή τους καὶ τὸ δηλώνουν. (Μακάρι νὰ ἦταν καὶ κάποιοι «Ἕλληνες» γιὰ τὴν δική τους…)

Εἴπαμε ὅμως… Αὐτὰ δὲν συμβαίνουν στὴν Ἀλβανία. Ἐκεῖ ἀκόμη ἐπικρατεῖ ὁ νόμος καὶ ἡ λογικὴ τοῦ Χότζα.

Φιλονόη. 

Παράνομη η εγγραφή της εθνικότητας στα ληξιαρχεία, σύμφωνα με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας

Μετά από εφτά μήνες ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση
Για ποιο λόγο καθυστέρησε η εξαγγελία
Μετά από επτά ολόκληρους μήνες, ανακοινώθηκε επίσημα, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την ακύρωση του νόμου «Περί Ληξιαρχείων». Για την ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου είχαν προσφύγει τα πρωτοδικεία τωνΑγίων ΣαράνταΣκόδρας, και Πρεμετής. Υποκινητής της προσφυγής ήταν ..
.. ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας και ηγέτης της εθνικιστικής οργάνωσης «Aleanca Kuqezi» Kreshnik Spahiu.  Αφορμή στάθηκαν οι χιλιάδες προσφυγές Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, που ζητούσαν την εγγραφή της ελληνικής εθνικότητας στα αλβανικά δημοτολόγια, που τους είχε αφαιρεθεί από το κομουνιστικό καθεστώς.  
Την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας είχαν καταδικάσει με σχετικές ανακοινώσεις, οι εκπρόσωποι της ελληνικής και άλλων μειονοτήτων στην Αλβανία. Παράλληλα είχαν προαναγγείλει την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ωστόσο η διαδικασία δεν μπόρεσε να προχωρήσει  χωρίς την επίσημη εξαγγελία της απόφασης.   
Η παράλογη καθυστέρηση της εξαγγελίας, μπορεί να κρύβει κάποια εθνική σκοπιμότητα αλλά δεν αποκλείεται και να έγινε για πολιτικούς – επικοινωνιακούς λόγους από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Bamir Topi και του υφισταμένου του Kreshnik Spahiu, που φαίνεται να ελέγχουν τα όργανα της δικαιοσύνης, για λογαριασμό του νέου κόμματος που πρόκειται να ιδρύσουν, με κινητήρια δύναμη την εθνικιστική οργάνωση «Aleanca Kuqezi” (Ερυθρόμαυρη Συμμαχία)      (Βορειοηπειρώτης)
(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply