Θά μαζέψῃ κάποιος τήν χἌννα;

Θά μαζέψῃ κάποιος τήν χἌννα;Μία βιβλιοθήκε ἔμεινε στὰ Πομακοχώρια, ἀλλὰ κατὰ πῶς φαίνεται ἐνοχλεῖ! Εἶπαν κι αὐτὴν νὰ τὴν κλείσουν… 

Ἔρχεται ὁ Ἐμφιετζόγλου καὶ προτείνει νὰ ἀναλάβῃ τὸ κόστος συντηρήσεώς της. 

Φτύσιμο κανονικότατον ἀπὸ τὴν κυβέρνησι.

Πέντε μῆνες μετά, ἀπεφάσισαν νὰ ἀπαντήσουν πὼς …ἀρνοῦνται τὴν στήριξι…. Συνεπῶς; Πάει καὶ αὐτή ἡ βιβλιοθήκη!

Ὁλοκληρωτικὴ παράδοσις δῆλα δή τῶν Πομάκων στὰ χέρα τοῦ τουρκικοῦ προξενείου καὶ τῆς Δραγώνα. 

Ἀλήθεια, αὐτοί οἱ λοιποί, κυβερνῆτες-συγκηβερνῆτες, ἀντιπολιτευόμενοι καὶ συμπολιτευόμενοι, τί στά κομμάτια κάνουν; Τί ῥόλους πασχίζουν νά παίξουν;

Σὰν δὲν ντρέπεστε ΟΛΟΙ σας! Νούμερα! 

Φιλονόη.

Υ.Γ. Κάνει καλὰ τὴν δουλειά της ἡ χἌννα… Γιὰ αὐτὸ δὲν τὴν κουνᾶ κάποιος ἀπὸ τὴν θέσι της. Σωστά;

Προτίμησε η Διαμαντοπούλου να κλείσει η Βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια παρά να δεχθεί τη δωρεά του Εμφιετζόγλου

Κλείνουν πολιτικοί φορείς γιατί δεν έχουν λεφτά, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου που επτά μήνες τώρα βρίσκεται σε επίσχεση γιατί οι 9 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί, κρατικοί οργανισμοί, εθνικά θέατρα, ακόμη και η Λυρική πνέουν τα λοίσθια, την ίδια ώρα όμως το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!

Απίστευτο, θα πείτε… Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με βάση την κομματική τους ταυτότητα και τις περίεργες ιδεοληψίες τους.

Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς στην πρωτοφανή απόρριψη δωρεάς για τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην περιοχή όπου ζουν οι Πομάκοι. Ο λόγος ίσως να είναι για να μην… ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο… Και η παρέα Δραγώνα – Φραγκουδάκη, γνωστής ταυτότητας και συμπεριφοράς, γνωστής και από τον άθλιο τρόπο που αντιμετώπισαν τη θαρραλέα δασκάλα του Δέρειου, Χαρά Νικοπούλου, παρέα που εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις στο υπουργείο Παιδείας.

Η πρωτοφανής αυτή στάση της υπουργού Παιδείας αφορά την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος στις 24 Μαΐου 2011 γνωστοποίησε με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι προτίθεται να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης στην Ξάνθη.

Παρά τις παρεμβάσεις αλλά και δημοσιεύματα (και του «ΠΑΡΟΝ») καμία απάντηση δεν υπήρξε από την υπουργό!

Τελικά, στις 11 Νοεμβρίου, έπειτα από ΠΕΝΤΕ μήνες δηλαδή -οποία ταχύτης… και μετά περιμένουμε να μας σώσουν, όταν θέλουν πέντε μήνες για να απαντήσουν σε μια επιστολή- εδέησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Βασ. Σκοπελίτης με έγγραφό του προς τον κ. Εμφιετζόγλου, να του γνωστοποιήσει ότι δεν χρειαζόμαστε τη δωρεά σου!

Τώρα για ποιον λόγο, μόνο η… Πυθία μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας το κείμενο της επιστολής, που έχει ως εξής:

«Η Βιβλιοθήκη Μύκης του Ν. Ξάνθης ανήκει στο δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών της αρμοδιότητας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (Ν2174/1993, ΦΕΚ210/Α/22-12-1993 ”Κύρωση Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και άλλες διατάξεις”).

Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει από 3-6-2011 σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για την ίδρυση του ως άνω οργανισμού.

Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποδοχή της ευγενούς δωρεάς σας».

Ούτε καν ένα ευχαριστώ για την πρόθεση του κ. Εμφιετζόγλου να καλύψει τα έξοδα για να κρατηθεί στη ζωή μια Βιβλιοθήκη! Να μιλήσουμε για αθλιότητα; Λίγο δεν είναι, όταν μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που υποτίθεται διδάσκει αξίες;

Είναι δυνατόν, κυρία Διαμαντοπούλου, να απορρίπτετε δωρεές; Να διώχνετε κόσμο που θέλει να προσφέρει. (παρόν) (φωτογραφία)

(Visited 21 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Θά μαζέψῃ κάποιος τήν χἌννα;

  1. Αυτό το κολοβό Φίδι, αυτή η Υαινα του Νεοταξισμού, κάποια μέρα θα πληρώσει πολύ ακριβά την προδοσία της! Φυσικά και κανείς δεν τη κουνάει! Είναι η μόνη, απόλυτα συνεπής, στις διαταγές που παίρνει! Που ακούστηκε μωρέ να …αρνείται ένας υποτιθέμενος κοινωφελής οργανισμός την…στήριξη απο ιδιώτες ευεργέτες;;;; Ολα τα κοινωφελή ιδρύματα, στις θύρες τους και στους προθαλάμους τους, δεν αναρτούν τους δωρητές και τους μεγάλους ευεργέτες τους; Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά απαντού στην οικουμένη;;; Ποιά είσαι εσύ πόρνη του νεοταξισμού και την αρνείσαι; Επειδή ένας Ἐμφιετζόγλου θέλησε να σταθεί ανάχωμα στη πλημμύρα σας; Θα πληρώσετε καθάρματα ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΕΣΥ, ΠΟΡΝΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΝΑ ΔΙΨΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΕΙΣ, ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΟΥ!
    ΚΤΗΝΟΣ!

    • Φίλε Γιάννη πολὺ ὡραῖα ὅλα αὐτὰ καὶ συμφωνῶ. Πρόκειται περὶ ἐνὸς πολὺ κακοῦ τελωνίου, τῆς μάγισσας Φουντούκως τῶν παιδικῶν μου χρόνων. Ὅμως ὅταν εἶναι νὰ πληρώσῃ νὰ πληρώσουν μαζί της καὶ αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι τὴν ἐξέλεγαν καὶ ἐξακολουθοῦν νὰ τὴν ἐκλέγουν.

Leave a Reply