Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!

Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!«Παιδὶ» κι αὐτό! Ἀπὸ τὰ λίγα!

Νὰ μὴν μπορῇ νὰ ἀποχωριστῇ τοὺς συμβούλους του!!! Καὶ μάλλιστα τέτοιους συμβούλους!

Παραίτηση «μαϊμού» του υπεύθυνου τύπου του Βενιζέλου;

Ο Υπερυπουργός Βενιζέλος θα πρέπει να έχει τόσο σφοδρά διεστραμμένα σεξουαλικά πάθη ώστε ακόμα εν καιρώ Γενικής Κρίσης να επιχρυσώνει προκλητικά έναν πισωγλέντη με χρήματα των φορολογουμένων. Αυτός δε ο πισωγλέντης, ως αναπροσάρμοστος στα δημόσια καθήκοντά του κι ως εκμεταλλευόμενος την αλλοτριωσιμότητα του αυθέντου του και την θαλπωρή που τρέφει προς αυτόν, ταυτόχρονα, ως ξένος σε Ελληνική δημόσια θέση-κλειδί, μετά ηδονής θα εξυπηρετεί και ξένα, αντεθνικά συμφέροντα. Ιδού παρακάτω πως ήλθεν η Γενική (εθνική, κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική, πολιτική κτλ.) Κρίση, η οποία είναι μια αφ’ υψηλού εκδήλωση διεισδυτικού εκφυλισμού σε όλο τον κοινωνικό ιστό. Μια διείσδυση που μας οδηγεί προς τον όλεθρο.

Έλληνες! Ως πρόβατα οδηγούμεθα σε μια ιστορικά πρωτοφανή Ελληνική τραγωδία της οποίας η αιτία της θα αποκαλυφθεί πως είναι πρωταρχικά πνευματική. Και ας μην αυταπατώμαστε. Διότι όταν στην πορεία τραυματιζόμαστε από τις πολιτικές επιλογές των ηγετίσκων μας, είναι και δικιά μας επιλογή να τραυματιζόμαστε επανειλημμένως ή να ορθοποδίσουμε. Συνεπώς δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε ευθύνες σαυτούς, αφού εμείς επιτρέπουμε να μας κυβερνούν ανθρωπάκια που κυριαρχούνται από πάθη και που αυτο-ακροτηριάζονται πνευματικά. Γιαυτό όποτε γράφω για Ελληνική Επανάσταση ή Επανελλήνιση, την εννοώ με πνευματικό άξονα, πάντα ως δυναμική πνευματική ανασυγκρότηση του Γένους μας, ως εκρηκτική απελευθέρωση από τα προσωπικά μας πάθη, ξεκινώντας από εκείνα που μας κάνουν να ιδιωτεύουμε ( to be idiots) δημοσίως. Την εννοώ και ως ανοικτή απόρριψη όλων των παθών από το κοινωνικό σύνολο η οποία θα δημιουργήσει τις συνθήκες για από γενιά σε γενιά διαρκώς υψηλότερες προδιαγραφές Ελληνικής Κοσμοθέασης. Εννοώ Επανάσταση μέχρι την πλήρη εξάγνιση του νού και την συμπερασματική Θέωση αρκετών Ελλήνων/Σοφών Δασκάλων, προκειμένου οι λαοί να ενθαρυνθούν στο να συμπεριφέρονται καλύτερα μεταξύ τους, στην Φύση, και στο Σύμπαν. Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι πρόγονοί μας που είχαν σε υψηλό βάθρο την Εγκράτεια.

Με εκτίμηση,

Πολύδωρος

“Even if you are alone, you should not do or say anything bad. Learn to be shyer in front of yourself than of others”. – Democritus

“Ακόμα κι αν είσαι μόνος, δεν πρέπει να κάνεις ή να λες οτιδήποτε κακό. Μάθε να είσαι σεμνώτερος έμπροσθεν του εαυτού σου παρά των άλλων“. – Δημόκριτος

 

“If you purify your mind, no dirt can clog up your channel to the gods”. – Hermes Trismegistus

“Εάν εξαγνίσεις τον νού σου, ουδεμία ακαθαρσία δύναται να φράξει την διαδρομή σου προς τους θεούς”. – Ερμής Τρισμέγιστος

(Μεταγλώττιση Πολύδωρου)

Θυμάστε την υπόθεση με την γκάφα του Διευθυντή Επικοινωνίας  του υπουργείου Οικονομικών; (εδώ) .
Ο κ.Βεργίτσης τότε είχε υποβάλλει την παραίτησή του . Αυτό είχε γίνει στις 29/9/2011.
Έλα όμως που ο κ.Βενιζέλος δεν μπορεί να αντέξει μακριά από αγαπημένους του υπαλλήλους.
Γι’ αυτό μόλις 2 ημέρες αργότερα ο κ. Βεργίτσης ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στο πολιτικό γραφείο του Ευ.Βενιζέλου.

Ο κ. Βεργίτσης είχε παραιτηθεί πάλι τον Μάιο του 2011…

…μετά από δημοσίευμα του Zougla.gr. Αξίζει να διαβάσετε το δημοσίευμα εδώ καθώς και την επιστολή απάντηση εδώ για να πάρετε μια ιδέα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφoρα υπουργεία και τα πρόσωπα που τα στελεχώνουν…

Το γεγονός ότι ο κ.Βενιζέλος θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του υπαλλήλου του  στα ταξίδια του στα διάφορα Eurogroup, Ecofin κλπ φαίνεται και από το παρακάτω έγγραφο όπου ο κ. Βεργίτσης συνοδεύει τον υπουργό ως…ιδιώτης. (κωλοτοῦμπες) (ὅλες οἱ δημοσιεύσεις ἀπὸ ζούγκλα παρακάτω.)

 ἀπὸ ζούγκλα:

Ο «σκανταλιάρης» Διευθυντής Ενημέρωσης του Πενταγώνου

Μία πολύ ύποπτη ιστορία κρύβεται πίσω από τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του διευθυντή Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενού συνεργάτη του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Ηλία Βεργίτση.

Ηλεκτρονικά διαδικτυωμένος με μεγάλο αριθμό διεθνών ιστοσελίδων κοινωνικής συνεύρεσης δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην υπενοικίαση δωματίων του σπιτιού του σε τρίτους, με ένα σεβαστό ποσό της τάξεως των 40 ευρώ ημερησίως, (αν πρόκειται για ζευγάρι 70 ευρώ) τα οποία πληρώνονται χέρι με χέρι, χωρίς να εμπλέκονται τραπεζικοί λογαριασμοί ή άλλου είδους αποδεικτικά στοιχεία.

Η πληροφορία για αυτή την περίεργη οικονομική δραστηριότητα του συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου έφτασε στη zougla.gr από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι σερφάροντας στο Internet έτυχε να «πέσουν» πάνω σε ανακοινώσεις-προσκλήσεις-συζητήσεις, μέσω γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα του εξωτερικού, κυρίως ισπανικής, ισραηλινής και αμερικανικής προέλευσης.

Μόλις λάβαμε την πληροφορία επιχειρήσαμε να την ελέγξουμε, δεδομένου ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία ξεκάθαρη υπόθεση παραοικονομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα ανώτερο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.

Στην ιστοσελίδα athensflat.blogspot.com και στην ισπανική σελίδα www.gabinohome.com όπου υπό το ψευδώνυμο Seile Sistigrev έχουν αναρτηθεί αγγελίες για ενοικίαση δωματίων, σε οικία επί της οδού Σεβαστείας στα Ιλίσια, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας 6959 99…. και το email, [email protected]….. Και τα δύο τα χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ηλίας Βεργίτσης, στις επικοινωνίες του για υπηρεσιακά ζητήματα.Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!2Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!3

 
Ο καταγγέλλων, κάτοικος εξωτερικού επικοινώνησε με τον κάτοχο του τηλεφώνου ενημερώνοντάς τον, ότι ένας φίλος του από την Ελλάδα επιθυμεί να υπενοικιάσει δωμάτιο στο σπίτι του για δική του προσωπική χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία μέσω των συγκεκριμένων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αφορά άτομα με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Παρακολουθείστε τον παρακάτω διάλογο, όπου ο Saile Sistigrev δηλώνει ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που εμφανίζεται στις αγγελίες είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, πως η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι η ίδια που χρησιμοποιεί για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το υπουργείο εθνικής Άμυνας, το blog athensflat.blogspot.com, όπου δημοσιεύονται οι αγγελίες, ανήκει στον ίδιο και πως το πραγματικό όνομά του είναι Ηλίας.

Παρακαλώ ο κ. Sistigrev;
– Ναι
– Είμαι ο Iταλός για το διαμέρισμα…
– Α ναι! αλλά πότε θέλεις να το νοικιάσεις;
– Μου χρειάζεται για τον Ιούλιο. Λοιπόν έχω δει εδώ στο internet ότι έχεις ένα blog το athensflat.blogspot.com
– Nαι
– Ναι είδα ότι έχεις και ένα διαμέρισμα που μπορούμε να νοικιάσουμε
– Ναι αλλά το διαμέρισμα είναι κατειλημμένο τώρα από τις 25 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου και είναι ελεύθερο μόνο για τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο.
– Για πόσο καιρό μπορούμε να το νοικιάσουμε;
– Το περισσότερο τρεις εβδομάδες
– Ωραία για δύο εβδομάδες είναι καλά;
– Από 4 Ιουλίου μέχρι 17 Ιουλίου είναι καλά
– Αυτό το νούμερο που τηλεφωνώ είναι που νοικιάζεις;
– Ναι.
– Νοικιάζεις δωμάτιο ή το σπίτι;
– Εγώ νοικιάζω το ¼ του σπιτιού
– Εσύ μένεις στο σπίτι;
– Ναι αφού το λέει και το blog
– Ναι το βλέπω, αλλά είναι άνετα, έχει μπάνιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;
– Ναι, είναι 40 τμ ο χώρος.
– Πόσο θα μου κοστίσει αυτό για ένα δωμάτιο;
– Θα σου κοστίσει 200 ευρώ
– Πως θα σε πληρώσω, έχεις κάποια τράπεζα;
– Όχι! προτιμώ κατευθείαν σε μένα όταν δει ο κύριος το δωμάτιο
– Πες στον κύριο να μου στείλει ένα email με όλα αυτά που θέλει να ρωτήσει κι εγώ θα απαντήσω στα Αγγλικά και στα Ισπανικά
– Εντάξει θα σου στείλει email στο [email protected]…..
– Ναι ακριβώς
– Εντάξει..αλλά αυτό το όνομα το Saile από πού βγαίνει;
– Ναι το όνομα μου είναι Ηλίας..αυτό είναι το ψευδώνυμό μου
– To τηλέφωνο που έχεις είναι 695-999….
– Ναι

Αν διαβάσουμε το ψευδώνυμο Saile Sistigrev που ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ το χρησιμοποιεί για ζητήματα του Υπουργείου στις επικοινωνίες του με email, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook και σε άλλες δραστηριότητές του, ανάποδα, από το τέλος προς την αρχή (Saile Sistigrev- Elias Vergitsis), εμφανίζεται το όνομα του κ. Ηλία Βεργίτση.

Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!4

Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!5

Οι «σκανδαλιάρικες» ιστοσελίδες

Ο καταγγέλλων αιφνιδιάστηκε όταν ανακάλυψε ότι στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, ομοφυλόφιλοι αναζητούν επικοινωνία.

Πρόκειται για την ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας Hi 5 όπου η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανίζεται κάτω από άνδρες σε διάφορες πόζες, μεταξύ των οποίων και σκανδαλιστικές. Η παρουσία του εν λόγω διευθυντή ενημέρωσης σε τέτοιου είδους ιστότοπους εγείρει προφανή ερωτήματα για τη σοβαρότητά του.Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!6Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!7

 

 

Κάνοντας κλικ ο αναγνώστης πληροφορείται ότι βρίσκεται «in a loving relationship» , δηλαδή έχει σχέση με κάποιον, με τον οποίο είναι ερωτευμένoς.Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!8

 

Εκθέτοντας προσωπικά ζητήματα του σε δημόσια θέα ο κ. Βεργίτσης, στiς αγγελίες που έχει αναρτήσει για την υπενοικίαση δωματίων του σπιτιού του, συστήνεται στους υποψήφιους ενοικιαστές του, ως ένας gay απολύτως φιλικός με όσους δεν έχουν τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις, που του αρέσει να κάνει παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν αισθανθεί ποτέ άγχος, ειδικά νεαρούς.Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!9

 

Μιλώντας για τον εαυτό του, λέει ότι είναι εβραϊκής καταγωγής Έλληνας πολίτης, γεννημένος στις ΗΠΑ, και 
έχει ζήσει λιγότερο από 11 χρόνια στην Ελλάδα. Δηλώνει επίσης ότι τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ και μιλάει με άνεση 4 γλώσσες, ενώ καταλαβαίνει πολλές άλλες.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του, αναφέρει ότι είναι δημοσιογράφος και ασχολείται με πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά ζητήματα, για τον λόγο αυτό, όπως λέει, ταξιδεύει πολύ, τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. 

Κλείνοντας, σε ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται από μία εμμονή σε θέματα, καταγωγής, χρώματος, εθνικότητας και σεξουαλικών προτιμήσεων, επαναλαμβάνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και πληροφορεί το κοινό, ότι είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι με τον εραστή του, με τον οποίο συγκατοικούν, δυστυχώς όμως, δεν μπορούν να βλέπονται συνεχώς γιατί εκείνος εργάζεται πολύ.Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!10

Ο κ. Ηλίας Βεργίτσης (αριστερά) εκ θέσεως είναι ενήμερος για όλα τα σημαντικά θέματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ Φ. Ράσμουσεν στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου. Πίσω από τον Ε. Βενιζέλο διακρίνεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ι. Γιάγκος.

Ο… σκανδαλιάρης Saile Sistigrev, το 2006 εμφανίζεται να σχολιάζει κείμενα άλλων χρηστών στο blog aderfi.blogspot.com, με τίτλο «la garconnier» (μτφ. η γκαρσονιέρα), και υπότιτλο «αδερφή & ανάγνωση» δημοσιεύματα άλλων χρηστών όπως η «Μαρκησία του Ο του πόνου και πασών Θεσσαλιών», η «Κουρούνα» κ.ά. και διαχειριστή το «mauvais garcon» (μτφ. κακό αγόρι). Από το «la garconnier» υπάρχουν λινκ προς άλλα φιλικά blog με τίτλους όπως «Ο Χοιροβοσκός», «Θεϊκό τραγί» κ.ά. Με το ίδιο ψευδώνυμο, όμως, εμφανίζεται να σχολιάζει και στο επίσημο blog του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Η σεξουαλική ζωή κάθε πολίτη είναι προσωπική υπόθεσή του, όταν όμως την εκθέτει δημόσια με τρόπο που δεν αρμόζει σε υψηλόβαθμο δημόσιο λειτουργό, τότε τίθεται θέμα τόσο για τον ίδιο, όσο και για εκείνους που τον επέλεξαν», τονίζει με νόημα κυβερνητικό στέλεχος, υπ΄ όψιν του οποίου τέθηκαν οι καταγγελίες για τις διαδικτυακές και οικονομικές δραστηριότητες του κ. Βεργίτση.

Ο κ. Βεργίτσης, που θεωρείται από τους ισχυρούς άνδρες του ελληνικού Πενταγώνου και έχει την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη του υπουργού, είναι συνεργάτης του από την εποχή που εκείνος ήταν υπουργός Πολιτισμού. Παρέμεινε όμως στο γραφείο Τύπου του υπουργείου και επί κυβερνήσεων ΝΔ, μετά από παράκληση του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Βουλγαράκη και αργότερα τον ακολούθησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!11Πρέπει να σημειωθεί, ότι θεωρείται άνθρωπος με ικανότητες και διεθνείς διασυνδέσεις, έχει δε υψηλότατες επαφές με το στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ και ειδικότερα με τον πρώην υπουργό Άμυνας στρατηγό Εφρέμ Σνεχ. Ο κ. Σνεχ, από τα «γεράκια» του ισραηλινού Πενταγώνου και σήμερα αρχηγός κόμματος, διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο Ισραήλ αφού υπήρξε επί μακρόν επικεφαλής της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής της Knesset, για ζητήματα Ασφαλείας και Μυστικών Υπηρεσιών.

Σαράντα οκτώ ώρες πριν τη δημοσίευση του θέματος, το περιεχόμενο των αγγελιών για την ενοικίαση του σπιτιού άλλαξε και οι φωτογραφίες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «πέφτουν». 

καὶ ἀπὸ ζούγκλα ἐπίσης:

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΠενταγώνουὉ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!12

 

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ηλίας Βεργίτσης, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr, για τις διαδικτυακές και κοινωνικές δραστηριότητές του.

Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!13

O σκανταλιάρης κ. Βεργίτσης

Ο κ. Βεργίτσης, υπό το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους του εξωτερικού, για την υπενοικίαση δωματίων στο διαμέρισμά του επί της οδού Σεβαστείας, στα Ιλίσια. Από τους υποψήφιους ενοικιαστές ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν χέρι με χέρι, χωρίς την μεσολάβηση τραπεζών.

Ως τηλέφωνο και email επικοινωνίας, εμφανίζονταν αυτά που χρησιμοποιεί για υποθέσεις του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο ίδιος αναρτούσε σε δημόσια θέα λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του, τις σεξουαλικές προτιμήσεις του και την καταγωγή του.

Επίσης εμφανιζόταν και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επίσης του εξωτερικού όπου άτομα με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στην προσωπική ζωή τους ζητούσαν επικοινωνία, σε διάφορες πόζες.

Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις ο κ. Βεργίτσης απέστειλε email όπου με βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς επιτίθεται κατά της zougla.gr

Δημοσιοποιούμε, αυτούσια, χωρίς διορθώσεις, την επιστολή-λίβελοὉ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!14

 

Κύριοι,

Ο δικτυακός τόπος zougla.gr σε ανάρτησή του της Κυριακής, 22 Μαΐου 2011, δίνει έμφαση και ως εκ τούτου με «καταγγέλει» για τα εξής παραπτώματα: ομοφυλοφιλία, εβραϊκή καταγωγή, φοροδιαφυγή, ύποπτες σχέσεις με το ισραηλινό στρατιωτικό κατεστημένο.

Θα απαντήσω πολύ σύντομα στα δύο τελευταία γιατί τα δύο πρώτα είναι ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού και πραγματικά δείχνουν σε όλο τους το μεγαλείο το σκότος της ψυχής του «καταγγέλοντος» συγγραφέα του σχετικού άρθρου.

Όντως υπάρχει αγγελία μου στο διαδίκτυο με την οποία εδώ και καιρό ψάχνω συγκάτοικο, προκειμένου να μοιραστώ τα έξοδα του σπιτιού. Από πού συνεπάγεται λοιπόν ότι φοροδιαφεύγω; Να είναι σίγουρος ο «καταγγέλλων» συγγραφέας του άρθρου ότι όταν βρω συγκάτοικο θα ενημερώσω σχετικά τον λογιστή μου προκειμένου να διευθετήσει το θέμα αυτό με την εφορία. Δυστυχώς, όμως, ακόμα δεν έχω βρει, οπότε δεν έχω διαπράξει το «έγκλημα» για το οποίο «καταγγέλομαι». 

Σε ό,τι αφορά τις ύποπτες διασυνδέσεις μου με ισραηλινές υπηρεσίες (!!!) και συγκεκριμένα με τον κ. Εφρέμ Σνεχ, μένω άφωνος. Ο «καταγγέλων» βρήκε στο διαδίκτυο μία συνέντευξη που είχα πάρει το 2000 από τον τότε υφυπουργό Αμυνας του Ισραήλ για το in.gr και ορμώμενος από αυτό έχτισε σε μία παράγραφο σενάριο που παραπέμπει ακόμα και σε κατασκοπία! 

Δεν με εκπλήσει το επίπεδο της δημοσιογραφίας της zougla.gr γιατί είναι δεδομένο ότι πρόκειται περί βόθρου που μολύνει το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Με εκπλήσει ότι χωρίς αιδώ, ο «καταγγέλων» παραβιάζει το νόμο μέσω του αφεντικού του Μάκη Τριανταφυλλόπολου. Για να εξηγούμαι τι εννοώ:

Ο «καταγγέλων» έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Πάνος Πικραμένος, ο οποίος από το 2004 έως σήμερα παρασιτεί ως αργόμισθος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Πικραμένος «απασχολείται» συγκεκριμένα στην εκπομπή του ΥΠΕΘΑ «Με αρετή και τόλμη» ως «επιμελητής εκπομπής» με μισθό 1.000 ευρώ μετά τις τελευταίες περικοπές. Παράλληλα, είναι υπάλληλος του κ. Τριανταφυλλόπου στη zougla.gr. 

Το λάθος μου, όσο διάστημα βρίσκομαι στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ σε βάθος με το αντικείμενο εργασίας του κάθε δημοσιογράφου που απασχολείται στην εκπομπή. Όταν το έκανα πριν 3 μήνες ανακάλυψα ότι ο κ. Πικραμένος δεν έχει παράξει ούτε ένα ρεπορτάζ το 2010, ενώ ανάλογη ήταν και η παραγωγικότητά του τα προηγούμενα χρόνια. 

Μετά από ανακατατάξεις στην εκπομπή, ο κ. Πικραμένος ενημερώθηκε ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να παράγει όσο και οι άλλοι προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του. Την Παρασκευή 6 Μαΐου, ο κ. Πικραμένος εισέβαλε στο γραφείο μου με απειλητικό ύφος και με εριστικό τόνο απαίτησε να «αποκατασταθεί» στην προηγούμενη θέση του της «επιμέλειας εκπομπής» (στην αργομισθία που τον «απασχολούσε» 2-3 ώρες εβδομαδιαίως) απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει». Του μίλησα πολύ ήρεμα και του εξήγησα ότι το παλαιό καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί είναι ανέντιμο, κυρίως απέναντι στους συναδέλφους του που εργάζονται κανονικά με 700 ευρώ το μήνα. Μου απάντησε ότι η ενασχόλησή του στη zougla.gr δεν του επιτρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εκπομπή (από τις 2-3 ώρες που απλά παραβρίσκεται) και του ανταπάντησα ότι αυτό θα πρέπει να το διευθετήσει με τον εργοδότη του κ. Τριανταφυλλόπουλο. Η συζήτησή μας έληξε όταν του είπα ότι θα σκεφτώ όσα μου είπε και θα του απαντήσω γραπτώς την Δευτέρα.

Την Δευτέρα 9 Μαΐου έστειλα e-mail στον κ. Πικραμένο με το οποίο του έλεγα ότι η απόφασή μου δεν άλλαξε και ότι του ζητώ να μου απαντήσει μέχρι την Τετάρτη αν επιθυμεί να ενταχθεί κανονικά στην ομάδα και να εργαστεί όπως όλοι οι άλλοι. Κανονικά, βέβαια, θα έπρεπε να του είχα ανακοινώσει την άμεση λήξη της συνεργασίας, παρ’ όλα αυτά ακολούθησα μία πιο ήπια στάση, η οποία γενικότερα με χαρακτηρίζει (επισυνάπτω το σχετικό e-mail).

Από την Τετάρτη 11 Μαΐου έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, ο κ. Πικραμένος μου έστειλε τέσσερα διαδοχικά e-mail (επισυνάπτονται επίσης) με τα οποία μου ζητούσε παράταση χρόνου προκειμένου να επιστρέψει ο εργοδότης του, ο κ. Τριανταφυλόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη και να συζητήσει μαζί του τα περί αλλαγής του ωραρίου του στη zougla.gr, κάτι που θα του επέτρεπε να εργαστεί πλήρως στην εκπομπή. Στην πραγματικότητα, ο κ. Πικραμένος ήθελε να κερδίσει χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει τα εναντίον μου «αποκαλυπτικά» στοιχεία και να υλοποιήσει την απειλή του προς εμένα.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Πικραμένος, μέσω διαφόρων κύκλων που διαθέτουν «διασυνδέσεις» (ξέρει πολύ καλα ο ίδιος τι εννοώ), μου «έστειλε το μήνυμα» ότι έχει στοιχεία εναντίον μου που θα τα βγάλει στον αέρα η zougla.gr. Με την αντίδρασή μου, έστειλα κι εγώ με τη σειρά μου το μήνυμα σε «αγγελιοφόρους» του ότι δεν εκβιάζομαι και δεν υποχωρώ σε θέματα αρχής. Το μήνυμα το έλαβε ο κ. Πικραμένος και αφού κατάλαβε ότι η απόφασή μου δεν θα άλλαζε, έκανε την απειλή του πραγματικότητα σήμερα, μέσω του διαδικτυακού τόπου του κ. Τριανταφυλλόπουλου. Λειτούργησε ανοιχτά ως εκβιαστής που διασύρει αδιακρίτως οποιονδήποτε.

Ο εκβιασμός ήταν απλός: Ή με αφήνεις να συνεχίσω να παρασιτώ εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου ή σου βγάζω τα άπλυτα στη φόρα. Ε, λοιπόν, προτιμώ να βλέπω τα «άπλυτά μου» (που είναι αυστηρά προσωπικά μου θέματα), παρά να ντρέπομαι να κοιταχτώ στον καθρέφτη ξέροντας ότι υπέκυψα σε εκβιασμούς από τα σκοτεινά κυκλώματα με τα οποία συνδέεται ο κ. Πικραμένος και ο εργοδότης του, που του χορηγεί βήμα και μέσον.

Για το θέμα της υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας και δημοσιοποίησης του περιεχομένου της, αλλά και για την υπόθεση του εκβιασμού -δηλαδή για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα- έχω ήδη ενημερώσει τον δικηγόρο μου, ο οποίος και θα πράξει τα δέοντα. Παραλλήλως, για λόγους ευαισθησίας, υπέβαλα την παραίτησή μου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και ως έμπειρος πολιτικός αλλά και ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, είναι σε θέση καλύτερα από κάθε άλλον να αξιολογήσει τα δεδομένα που παραθέτω.

Ευχαριστώ. Ποσῶς μὲ ἐνδιαφέρει τὸ τὶ κάνει στὸ κρεβάτι του κάποιος. 

Δὲν ἀνέχομαι ὅμως ἕνα πρόσωπο ποὺ παραμένει στέλεχος ὑπουργοῦ οἰκονομικῶν (τότε ἐθνικῆς ἀμύνης) νὰ μᾶς προσβάλλῃ ὅλους κατ’  αὐτὸν τὸν τρόπο. 

Διότι μᾶς προσβάλλει. Ἡ προσωπική του προτίμησις εἶναι σεβαστή, ἀλλὰ χρήζει καὶ προστασίας. Ἰδίως ἀπὸ τὸν ἴδιο. Ἐὰν ὁ ἴδιος εὐτελίζῃ τόσο πολύ τόν ἑαυτόν του, γιατί ἐγώ νά τόν σεβαστῶ; Καί γιατί ἕνα τέτοιο πρόσωπο νά γίνῃ σεβαστό ἀπό κάθε ἐκπρόσωπο ἢ ὑπεύθυνο ξένης ἀντιπροσωπείας; Καί γιατί νά μήν γίνουν οἱ ἐπιλογές του μέσον ἐκβιασμοῦ; Καί γιατί σέ τελικήν ἀνάλυσι ὁ ἴδιος ὁ Μπένυ δέν ἔχει κάποιον δίπλα του μέ αὐτοσεβασμό κι ἀξιοπρέπεια; Τόσο ἀναγκαῖος κι ἀναντικατάστατος εἶναι; Καί καλά στὰ τῶν ἐξωτερικῶν. Στά τῶν οἰκονομικῶν; Κι ἐκεῖ φωστήρας μᾶς προέκυψε; Ὁ Φωτεινός Παντογνώστης αὐτό τό τρελλὸ ἀγόρι;

Ξέρετε κάτι;

Τὸ χειρότερό μου εἶναι νὰ γίνονται τὰ ἐν οἰκῳ ἐν δήμῳ. Δὲν ἀναμένω ἀπὸ τὶς κουδουνίστρες κάτι καλλίτερο ἀλλὰ ἀναμένω ἀπὸ ἕναν ὑπουργὸ νὰ κρατᾶ τοὐλάχιστον τοὺς τύπους.  Γιὰ νὰ μὴν πῶ κάτι περισσότερο. 

Ὅσο γιὰ τὰ ὑπονοούμενα, δὲν ξέρω, δὲν εἶδα. Ἐγὼ ἐκνευρίστηκα καὶ ἀναδημοσίευσα. Στὰ ὑπόλοιπα νὰ ἀπαντήσουν (ἐὰν μποροῦν) οἱ ἐμπλεκόμενοι. 

Φιλονόη.

Υ.Γ. Αύτό τό «ἑβραῖος στὴν καταγωγή» θεωρεῖται προσόν γιά μίαν τέτοιαν θέσιν; Καί μάλλιστα σὲ ὑπουργό ἐθνικῆς ἀμύνης; Ἢ σέ ὑπουργό οἰκονομικῶ, ἰδίως σέ περίοδο πού οἱ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ μὲ ὅλους τοὺς ἐκβιασμούς τους, μᾶς ἔχουν φέρει ἐδῶ ποὺ μᾶς ἔχουν φέρει; Ἄκαιρα ἐρωτήματα ἢ χρήζουν ἀπαντήσεων;  Νά  μάθουμε κι ἐμεῖς βρὲ παιδιά… Μὴν μένουμε στὰ σκοτάδια!

(Visited 123 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ὁ Μπένυ δίχως του δὲν κουνάει!

  1. Τοιούτου εἴδους “κουσουράκια” δίνουν μόρια γιὰ τὴν προώθηση σὲ ὑψηλὲς θεσοῦλες, διότι τὸ πρόσωπο ἐλέγχεται. Ὅταν ὅμως παύει νὰ εἶναι χρήσιμο ἤ ἔχουμε ξεκαθάρισμα ἀντιπάλων φατριῶν, φτάνει ὁ φάκελος ἐκεῖ ποὺ πρέπει καὶ ξεβρακώνεται (ἀποκαλυπτικὴ δημοσιογραφία).

Leave a Reply