Ἀλλοδαποί στήν Ε.Υ.Π.

Ἀλλοδαποί στήν Ε.Υ.Π.Ὁ ὑπουργός προπηλακισμοῦ τοῦ πολίτου καί ὑπουργός τῆς περιόδου τῆς τραγωδίας τοῦ «Σάμαινα», ἑτοίμασε νομοσχέδιο μέ τήν προοπτική νά προσλάβῃ ἀλλοδαπούς στήν πιό εὐαίσθητη ὑπηρεσία, στήν Ἐθνική Ὑπηρεσία Πληροφοριῶν. Δῶσε στόν λύκο νά φυλάῃ τά πρόβατα. Ἡ ἠλιθιότητα (μᾶλλον τό ξεπούλημα) σέ ὅλο του τό «μεγαλεῖο».

Μινώταυρος 

Στην ΕΥΠ και μετανάστες με ιθαγένεια ενός έτους

Με μια περίεργη και ύποπτη διάταξη που έβαλε σε άσχετο νομοσχέδιο περί θαλάσσιων μεταφορών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει πριν από μόλις έναν χρόνο την ελληνική ιθαγένεια. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι με τον νόμο περί ιθαγένειας που έχει περάσει ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πλέον αυτό είναι εύκολο, μια σειρά αλλοδαποί θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις-κλειδιά στην πιο……..
ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ένας πολίτης που η εθνική του ταυτότητα και τα συμφέροντά του είναι μιας άλλης χώρας θα μπορεί χωρίς κανένα κώλυμα να μπαίνει στα άδυτα της ΕΥΠ και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα ελληνικά κρατικά μυστικά. 

Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής στο άρθρο 28, παράγραφος 9 του νομοσχεδίου έχει βάλει το παρακάτω: «Στο άρθρο 10 του ν. 3649 2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις” (Α 39) προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως ακολούθως:
4. Η πρόσληψη των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ γίνεται με μεικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων τους, από Ελληνες πολίτες που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένα (1) τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία διορισμού τους».

Η κίνηση αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο τομεάρχης του κόμματος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Θανάσης Νάκος θα καταγγείλει τη διάταξη και θα ζητήσει την απόσυρσή της.  (ἐγκληματικότητα) 

(Visited 13 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀλλοδαποί στήν Ε.Υ.Π.

  1. Πρόκειται περὶ ἀθλίου, πολιτικῶς, ὑποκειμένου Μινώταυρε, ἀλλὰ ἔχω τὴν ἐντύπωσιν ὅτι δὲν θὰ περάσῃ. Τὸ εὔχομαι.

Leave a Reply