Οἱ ἐγκεφαλικά νεκροί δέν εἶναι νεκροί

Οἱ ἐγκεφαλικά νεκροί δέν εἶναι νεκροίΝεώτερα γιά τό θέμα τῆς «δωρεᾶς» όργάνων…..Πολύ ἐνδιαφέρον ἐως ἀνατριχιαστικό τό παρακάτω ἄρθρο.

EKTAKΤΟ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!! ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΝΤ!!!!! ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

‘Οργανα 16χρονου με κρανιοεγκεφαλικές ΚΑΚΩΣΕΙΣ από τροχαίο, ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ προς μεταμόσχευση σε 59χρονη (συκώτι) και σε άλλους 4 ενήλικες. Η 30χρονη δικηγόρος που ΑΝΕΝΗΨΕ ξαφνικά από ΔΙΕΤΕΣ ΚΩΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ, στάθηκε πιο τυχερή… Απλά, προσέξτε τα παιδιά σας…
23/12/2011 Γιατί οι “εγκεφαλικά νεκροί” δεν είναι νεκροί. Διαβάστε το οπωσδήποτε όσοι δεν το έχετε διαβάσει, από το ιστολόγιο Ελεύθεροι Άνθρωποι Τώρα

•Η είδηση όπως τη δίνει το σύστημα και ο οργανισμός μεταμοσχεύσεων, εδώ. Οι γονείς του παιδιού “έλαβαν τη γενναία απόφαση”… όταν ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ πιστοποιήθηκε “εγκεφαλικός θάνατος”… και συναίνεσαν στην αφαίρεση των πολύτιμων οργάνων του παιδιού τους. Οι οφθαλμοί του παιδιού εστάλησαν στη Θεσσαλονίκη για υποψήφιους λήπτες (δημιουργία δεξαμενής οργάνων λέγεται…)
Πολυμελείς οι ομάδες των μεταμοσχευτών που απασχολήθηκαν με την αφαίρεση των οργάνων του νεαρού παιδιού.
•Αντίθετα, πριν από τέσσερις μέρες, η 30χρονη νεαρή δικηγόρος που είχε επίσης σοβαρότατο τροχαίο ανένηψε ξαφνικά από το κώμα που βρισκόταν επί δύο χρόνια. Εδώ.
Γιατί οι “εγκεφαλικά νεκροί” δεν είναι νεκροί. Εξαιρετική επιστημονική ανάλυση – σχόλιο στη Δημόσια Διαβούλευση

>>Δακρύρροια, άνοιγμα βλεφάρων, τρομώδεις κινήσεις προσώπου και άνω άκρων έχουν παρατηρηθεί σε “εγκεφαλικά νεκρούς” κατά την αφαίρεση οργάνων..
>>η βασικότερη δοκιμασία (test) για τη διάγνωση του «θανάτου του εγκεφαλικού στελέχους», δηλαδή η «δοκιμασία της άπνοιας», είναι δυνατόν να επιδεινώσει την ήδη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη στους ασθενείς αυτούς..
>>δεν είναι δυνατόν να έχουμε πρόσβαση στο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος θεωρείται ως έδρα της συνείδησης· …. άρα, είναι αυθαίρετη υπόθεση ότι στους «εγκεφαλικά νεκρούς» ασθενείς δεν υπάρχει συνείδηση!
>>Όσον αφορά στην «εικαζόμενη συναίνεση», αυτή πάσχει οξέως από έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος, είναι απαράδεκτη, θα προκαλέσει μείζονες αντιδράσεις και θα βλάψει τελικώς την υπόθεση των μεταμοσχεύσεων. Επιβάλλεται η άμεση τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων…

Το πλήρες κείμενο του σχολίου στο άρθρο 9 του Σχεδίου Νόμου για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων:

“Στα άρθρα 4,7,9,10,11 αναγράφονται οι εκφράσεις «θανόν πρόσωπο», «νεκρός δότης», «μετά θάνατον» κ.τ.λ.. Όπως, όμως, διευκρινίζεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 9 («Όταν ο θεράπων ιατρός διαγνώσει νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους και εφόσον η λειτουργία ορισμένων οργάνων διατηρείται με τεχνητά μέσα, υποχρεούται να προβεί από κοινού με έναν αναισθησιολόγο και ένα νευρολόγο ή νευροχειρουργό στη σύνταξη πιστοποιητικού θανάτου»), τίθεται η διάγνωση του θανάτου, όταν διαγνωσθεί η «νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους».
Το ζητούμενο, εν προκειμένω, είναι κατά πόσον είναι δυνατόν να διαγνωσθεί προθανατίως η «νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους» και περαιτέρω, εάν είναι δυνατόν να ταυτισθεί η πλήρης ανεπάρκεια ορισμένων λειτουργιών του εγκεφαλικού στελέχους με το θάνατο του ανθρώπου.
Ο όρος «νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους» είναι παθολογο-ανατομικός όρος και ως τοιούτος είναι δυνατόν να τεθεί μόνον μετά θάνατον (ἑλληνική ἐκδίκησις)
από σχόλιο αναγνώστη  τοῦ παραπάνω ἰστολογίου εδώ (καί ἀπό τό ἀλλενάκι)

(Visited 9 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Οἱ ἐγκεφαλικά νεκροί δέν εἶναι νεκροί

  1. ΑΣΦΑΛΩς KAI δεν ειναι νεκροι αφου τα οργανα ειναι ζωντανα
    Και η συνειδησις και μνημη δεν ειναι μονο στη κεφαλη αλλα σουλο το σωμα
    Για τουτονα και πολλοι μεταμοσχεθεντες νιωθουνε μετα κατι σα δευτερη ζωη
    Να καμω κι ελογου μου μια φορα τον !ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.

Leave a Reply