Ἕνας πολύτιμος λίθος μὲ τὸν Ἀλέξανδρο!

Ἕνας πολύτιμος λίθος μὲ τὸν Ἀλέξανδρο!Πράγματι ἐκπληκτὴ ἀνακάλυψις! 

Ἕνας τόσος δὰ λίθος κι ὅμως μὲ τόσο ἀναλυτικὴ παρουσίασι τοῦ προσώπου τοῦ στρατηλάτου!

Εἶναι ἐκπληκτικόν!

Ὄχι μόνον γιὰ τὴν λεπτομέρεια ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸ εἶδος. 

Θὰ ἤθελα πάρα πολὺ νὰ τὸ ἔβλεπα ἀπὸ κοντά!

Ἀλλά….

Φιλονόη.

Μία σπάνια ανακάλυψη.Ένας χαραγμένος πολύτιμος λίθος με την όψη του ΜΕΓΆΛΟΥ ΑΛΕΞΆΝΔΡΟΥ.


Ένα σπάνιο και μια  εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη στην περιοχή DEL TOR.Ένας πολύτιμος  λίθος με χαραγμένο το πορτραίτο του ΜΕΓΆΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ αποκαλύφθηκε κατά ΄τις ανασκαφές από μια αρχαιολογική ομάδα υπό την διεύθυνση του δρ. Ayelet Gilboa του πανεπιστημίου της Χάιφα κατ του δρ.Ilan Sharon του πανεπιστημίου του Ισραήλ.
Παρά τις μικροσκοπικές διαστάσεις του η πέτρα είναι μικρότερη από ένα εκατοστό ύψος και το πλάτος του μικρότερο από μισό εκατοστό οι επιστήμονες είναι σε θέση να δηλώσουν ότι στο στολίδι απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος χωρίς αν έχει παραλειφθεί κανένα στοιχείο από τα χαρακτηριστικά του ηγεμόνα δηλώνει ο δρ. GILBOA πρόεδρος του τμήματος αρχαιολογίας.Ο αυτοκράτορας απεικονίζεται ως νέος και ισχυρός με ισχυρό πηγούνι,ίσια μύτη και μακριά σγουρά μαλλιά διάδημα.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο τέχνης βρέθηκε στο Ισραήλ στην περιφέρεια του ελληνιστικού κόσμου.Είναι παραδεκτό ότι οι καλλιτέχνης που χάραξε την εικόνα του ΑΛΕΞΆΝΔΡΟΥ απασχολούνταν στις κορυφαίες πρωτεύουσες όπως αυτές της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο και τη Σελεύκεια της Συρίας.
Ο πολύτιμος λίθος θα βρίσκεται σε δημόσια επίδειξη στο μουσείο Dor σε Kibbutz Nahsholim. (Ἡράκλειτος ὁ Σκοτεινός)
(Visited 13 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ἕνας πολύτιμος λίθος μὲ τὸν Ἀλέξανδρο!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἕνας πολύτιμος λίθος μὲ τὸν Ἀλέξανδρο! « westmakedonia

Leave a Reply