Στά ἄκρα ἡ σύγκρουσις Ῥωσσίας Βουλγαρίας

Στά ἄκρα ἡ σύγκρουσις Ῥωσσίας ΒουλγαρίαςἜτσι ἀπαντοῦν τά σοβαρά κράτη καί κυρίως οἱ ὑπερδυνάμεις, ὅπως ἐξακολουθεῖ νά εἶναι ἡ Ῥωσσία. Ἐμεῖς; Ἐμεῖς δέν διεκδικοῦμε οὔτε αὐτά πού δικαιούμεθα.

Με αγωγή ίσως και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, θα απαντήσει η Ρωσία στην απόφαση της φιλοδυτικής κυβέρνησης του πρώην “μπράβου”, πρωθυπουργού Μ.Μπορίσοφ για ματαίωση χωρίς λόγο (αφού η περιβαλλοντική μελέτη είχε δώσει το “πράσινο φως”) του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Ο πανίσχυρος στην Ρωσία – και όχι μόνο – υπουργός Ενέργειας της χώρας, Σεργκέϊ Σμάτκο δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξουν και “διπλωματικές παρενέργειες” πέρα από την οικονομικές προαναγγέλλοντας έτσι μία σύγκρουση “εφο όλης της ύλης” της Ρωσίας με την Βουλγαρία.Oυσιαστικά προαναγγέλλει την έναρξη διπλωματικής, οικονομικής και όχι μόνο, σύγκρουσης με τη Βουλγαρία αναφορικά με την αρνητική συμπεριφορά της δεύτερης.

Το Κρεμλίνο προτίθεται να ζητήσει «οικονομικό αντιστάθμισμα» από τη Σόφια ως «ικανοποίηση» αφού σύμφωνα με τον Ρώσο επίσημο, «πρέπει να πραγματοποιηθεί απογραφή των δαπανών που έγιναν και σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες θα προβληθούν στη βουλγαρική πλευρά για εξόφληση, αλλά και των κεδρών που είχαν υπολογιστεί να αποκομιστούν».

Η Βουλγαρία αποφάσισε να αποχωρήσει και επίσημα – μετά από 15 χρόνια ζωής του συγκεκριμένου στρατηγικής σημασίας ενεργειακού σχεδίου – από την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, κάτι το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Ντγιάνκοβ.

Φαίνεται ότι η Ρωσία μιλώντας για “αντισταθμιστικά” θα ζητήσει πολλά περισσότερα από την Βουλγαρία από αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιο.

Ζητούμενο είναι το τι θα ζητήσει η Ελλάδα ως αντιστάθμισμα από την Βουλγαρία, αφού όσο ζημιώθηκε η Μόσχα, άλλο τόσο – και περισσότερο – ζημιώθηκε η Αθήνα. Εκτός των άλλων οι δύο χώρες είναι και μέλη της Ε.Ε.

Θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία της Βουλγαρίας μέσω της Ε.Ε.; Αν ήταν ακόμα στην εξουσία η “κανονική” κυβέρνηση Παπανδρέου (τώρα έχουμε το 90% αυτής) είμασταν βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί, αφού από κοινού σαμπο΄τάρισαν τον αγωγό.Τώρα, απλά θα περιμένουμε… (πηγή)

(Visited 13 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Στά ἄκρα ἡ σύγκρουσις Ῥωσσίας Βουλγαρίας

  1. Ἐμεῖς μέ τί κότσια νά ζητήσουμε ; Ἀφοῦ ὁ ἀρχιβλάκας … εἶχε ξεκινήσει τό πανηγῦρι ! Φωνάζοντας καί δηλώνοντας σέ ὅλους τούς τόνους , ὅτι μέ τό πού θά γίνουν κυβέρνηση θά ἐπαναδιαπραγματευθοῦν τόν ἀγωγό ! Στήν συνέχεια ἀνακάλυψε κάτι πεταλοῦδες … κάτι σχῖνα … καί κάτι ἂλλα ψιλά πού κινδύνευαν ἀπό τόν “ἀγωγό” … καί στήν συνέχεια εἶχε τό θρᾶσος νά πάῃ στόν Πούτιν … ὅπου μόνο ἁλᾶτι καί σκοῦπα ἀνάποδα δέν ἒβαλε ὁ Ρῶσος πίσω ἀπό τήν πόρτα …

  2. Το εθνικό τσόλι της Βουλγαρίας, θα μάθει έτσι τι εστί βερίκοκο…

    “…Με αγωγή ίσως και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, θα απαντήσει η Ρωσία στην απόφαση της φιλοδυτικής κυβέρνησης του πρώην “ μπράβου”, πρωθυπουργού Μ.Μπορίσοφ για ματαίωση χωρίς λόγο (αφού η περιβαλλοντική μελέτη είχε δώσει το “ πράσινο φως”) του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης…”

Leave a Reply