«Παγκόσμιο ἐνεργειακό κέντρο ἡ Κύπρος»!

«Παγκόσμιο ἐνεργειακό κέντρο ἡ Κύπρος»!Ἔτσι λένε τά διεθνῆ μέσα ἐνημερώσεως.

Ἡ Κύπρος εἶναι πιό σοβαρό κράτος ἀπό τήν Ἑλλάδα. Γιά νά δοῦμε τί θά κάνῃ ὁ Χριστόφιας. Θά ἀκολουθήσῃ τήν πολιτική πού τοῦ ὑπαγορεύουν οἱ δικοί μας πουλημένοι; Ἴσως, ἄν ὑπῆρχε μία ἄλλη κυβέρνησις ἐκεῖ, θά ἤμασταν πιό σίγουροι γιά τό ἀποτέλεσμα.

Μινώταυρος

Το sigmalive.gr μεταφέρει το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που καλλιεργεί ο διεθνής Τύπος σχετικά με τα εντυπωσιακά ευρήματα από τις γεωτρήσεις της Νoble στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, το ΒΒC, οι Financial Times και η Wall Street Journal σημειώνουν ότι η Κύπρος είχε σφυροκοπηθεί από τους οίκους αξιολόγησης για δημοσιονομικά ολισθήματα, είχε αποκλεισθεί από τις διεθνείς αγορές και είχε πληγεί από μια μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό.

Τώρα, εκτιμούν ότι τα ευρήματα όχι μόνο θα καλύψουν τις ανάγκες της Κύπρου για μακρό χρονικό διάστημα, αλλά και θα τη μετατρέψουν σε εξαγωγική χώρα φυσικού αερίου, σε “παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο”, ενώ την ανιούσα αναμένεται να πάρει το επενδυτικό ενδιαφέρον απ’ όλο τον κόσμο.

Το φυσικό αέριο αναμένεται να φθάσει στο νησί το 2015, ενώ επόμενο βήμα αποτελεί η έρευνα για πετρέλαιο, γεγονός που θα επιφέρει άμεσα οφέλη στην οικονομία.

Όλες οι ενδείξεις στην περιοχή συνηγορούν και στην ύπαρξη πετρελαίου στα κυπριακά οικόπεδα, κάτι που θα έχει τεράστια οφέλη για την Κύπρο. Οι επόμενες μέρες θέλουν τους ιθύνοντες να μελετούν στρατηγικές για την εκμετάλλευσή του και τη δημιουργία υποδομών.

Η Νoble Energy θα διενεργήσει πρώτα έρευνες για πετρέλαιο στο ισραηλινό οικόπεδο Λεβιάθαν, ο εντοπισμός του οποίου θα της ανάψει το πράσινο φως για έρευνες και στην Αφροδίτη αρχές του 2012, αφού η γεωλογία στα δυο οικόπεδα είναι πανομοιότυπη.

Η κυβέρνηση αξιολογεί τις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στο Kυπριακό, μετά τον εντοπισμό φυσικού αερίου, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Πρέπει να αποτελέσει, υποδεικνύει, παράγοντα προώθησης της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και κίνητρο για την επίλυση του κυπριακού. (πηγή)

(Visited 15 times, 1 visits today)
One thought on “«Παγκόσμιο ἐνεργειακό κέντρο ἡ Κύπρος»!

  1. Μινώταυρε, νὰ το ἐπαναλάβω διότι προσπαθεῖς νὰ ἀναφερθῆς εἰς τὴν Κύπρον φέρων τὰ γυαλιὰ τοῦ Ἑλλαδοξεφτιλιστὰν. Ἡ Κύπρος δὲν εἶναι σοβαρώτερον κράτος ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα διότι ἡ Ἑλλὰς δὲν ἔχει ἴχνος σοβαρότητος ὤστε νὰ εἶναι ἀντικείμενον συγκρίσεως καὶ δεύτερον, ἡ Κύπρος εἶναι σοβαρὸν κράτος μὲ ἀποτέλεσμα νὰ καταρθώνῃ τὰ ἀκατόρθωτα διότι ἐκτὸς ἀπὸ σοβαρὸν εἶναι καὶ κράτος Ἑλληνικόν. Ὡς πρὸς τὸν Χριστόφιαν μὴ ἀνησυχεῖς διότι θέλει δὲν θέλει εἶναι ὑποχρεωμένος νὰ ἀκολουθήσῃ τὴν γραμμὴν τὴν ὁποίαν ἔχει πρὸ πολλοῦ χαράξει ἡ Κύπρος καὶ τὸ πράττει μὲ συνέπειαν Καὶ κάτι ἄλλο: Ἐμέ ὡς Ἕλληνα, Κύπρος, μὲ Χριστόφια ἤ ἄνευ Χριστόφια, μὲ κάμει καὶ αἰσθάνομαι πολὺ ὑπερύφανος!

Leave a Reply