Τό θράσος τῆς «γλάστρας»

Ἐπιμένει ἡ «γλάστρα» νά στηρίζῃ τήν δοτή κυβέρνησι Παπαδημ(ί)ου. 

Ὁ πρόεδρος τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, προχθές, σέ συνομιλία του μέ δημοσιογράφους στό προεδρικό μέγαρο,  ἔδειξε ὅτι ζῇ στόν κόσμο του. Λόγω γήρατος, ἄραγε, ἤ λόγω μάσσας;

Μινώταυρος

Φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα, ο μόνος που δεν έχει αντιληφθεί την αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Λογικό είναι. Με υψηλές αποδοχές, οι οποίες υπερβαίνουν κάθε λογική, ειδικά αυτή την εποχή, ο εμπνευστής της άνευ όρων άρσης του εμπολέμου με την Αλβανία, ενέργειας που ζημίωσε πολύ τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν παύει να προκαλεί με τις τοποθετήσεις του.

Τώρα, ο ανώτατος πολιτειακός άρχων ανακάλυψε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος της Trilateral, δέχεται πόλεμο. Και μας ζητά να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του διορισμένου πρωθυπουργού. Και όχι μόνο: σήμερα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον ΥΠΕΞ Σταύρο Δήμα, είπε ότι αν βάλουμε όλοι πλάτη, θα βγούμε από την κρίση. Και αυτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ο οποίος, επιμένω, πληρώνεται καλύτερα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ακόμα και σήμερα, που η μετάλλαξη της «φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας» που μας κυβερνά είναι ορατή τοις πάσι, οι τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλούν απογοήτευση. Φαίνεται, ότι ο κατήφορος της (ευτυχώς απερχόμενης) πολιτικής «ελίτ», δεν έχει τέλος. Φαίνεται επίσης, ότι οι παλαιοί πολιτικοί σαν τον Κάρολο Παπούλια, μη έχοντας την αίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία, δίνουν με τον τρόπο τους το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι απέμεινε από την υπόληψη της «ελίτ» που κυβέρνησε επί δεκαετίες τον τόπο.

Ίσως τελικά να είναι καλό που εκφράζονται έτσι ορισμένοι. Η λαϊκή οργή που προκαλούν οι δηλώσεις αυτού του τύπου, απλά επιταχύνουν τις ζυμώσεις και διευκολύνουν τις δυνάμεις που αντιμάχονται το εθνοκτόνο μνημόνιο της υποδούλωσης, του ραγιαδισμού και της μιζέριας. Τελικά, από ορισμένους «πρωτοκλασάτους» του συστήματος, οι Έλληνες δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα. (Νίκος Χιδίρογλου)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply