Πεθαίνουμε ἤ χρεωκοποῦμε. Διαλέξτε

Πεθαίνουμε ἤ χρεωκοποῦμε. ΔιαλέξτεἌρχισαν ἀπό τώρα τά «ὄργανα» γιά τόν ἐπηρεασμό τῆς κοινῆς γνώμης, πού θά κρατήσουν, μέχρι τήν καταβολή (ἄν) τῆς ἑπομένης δόσεως. «Παλιά μου τέχνη, κόσκινο».

Σέ συναντήσεις τοῦ δοτοῦ πρωθυπουργοῦ μέ τούς κοινωνικούς ἑταίρους τόνισε ὅτι, χωρίς τήν συμφωνία μέ τήν τρόικα καί τίς χρηματοδοτήσεις, ἡ Ἑλλάς θά ἀντιμετωπίσῃ τόν κίνδυνο ἀτάκτου χρεωκοπίας. Στήν οὐσία προετοιμάζει τό ἔδαφος γιά τήν ἐπιβολή νέων ληστρικῶν φορολογικῶν καί ὄχι μόνο, μέτρων.

Τί μᾶς προτείνει, ἐμμέσως, δηλαδή; Ἄν δέν πεθάνετε ἀπό τήν φτώχεια, τήν πείνα καί τό κρύο, ἡ πατρίδα σας χρεωκοπεῖ. 

Τό μόνο γεγονός πού δέν ἀντιμετωπίζεται εἶναι ὁ θάνατος, «πρωθυπουργέ» τῆς συμφορᾶς. Αὐτό, θά κληθεῖτε κάποια μέρα κι ἐσεῖς οἱ ἐπαγγελματίες τῆς προδοσίας νά τό ἀντιμετωπίσετε. Εὔχομαι νά ἔχετε τόν θάνατο πού σᾶς ἀξίζει.

Μινώταυρος

Λ. Παπαδήμος: Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας το Μάρτιο

Το δόγμα του σοκ επιλέγει ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει τους πολίτες να δεχθούν νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα.

«Χωρίς την συμφωνία με την τρόικα και την παρεπόμενη χρηματοδότηση, η Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας», τόνισε ο κ. Παπαδήμος, κατά τις συναντήσεις του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Επίσης, ανέφερε ότι με την αρχή του 2012, η χώρα μπαίνει στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πορεία της οικονομίας. «Θα είναι καθοριστικοί οι επόμενοι τρεις μήνες, και εξαιρετικά κρίσιμες οι αμέσως επόμενες εβδομάδες», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η χώρα θα πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, που δεν είναι συνάρτηση ενός μόνο παράγοντα και δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το κόστος εργασίας.

Τι ζητά η τρόικα

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η τρόικα ζητά μείωση του ελάχιστου μισθού, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση των αυτόματων ωριμάνσεων.

«Το χρονοδιάγραμμα του κοινωνικού διαλόγου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο καθώς οι συνθήκες είναι εξαιρετικά πιεστικές. Πρέπει οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα Ιανουαρίου» υπογράμμισε, ζητώντας την σύντομη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς να αναλάβουν τις υποχρεώσεις του και τα συνδικάτα να προσαρμόσουν τα αιτήματά τους σε αυτή τη συγκυρία υψηλής ανεργίας. (πηγή)

(Visited 5 times, 1 visits today)
Leave a Reply