Ἐπὶ τέλους, ἀντέδρασαν!

Ἐπὶ τέλους, ἀντέδρασαν!

Καλέ, κάτι παθαν τ «δικά μας» πιντιά!

ντέδρασαν στς προκλήσεις τν σκοπιανν!

Διάβημα στα Σκόπια για την «κηδεία» της Ελλάδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το εν λόγω Καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της ”Μακεδονικής” παράδοσης».

Η κ. Παπαδοπούλου ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα τα έκτροπα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, τα οποία δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και δεν συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές καλής γειτονίας. (θνος)

Μήπως τούς ποτίσατε κάτι; 

Μήπως τούς πείλησε κάποιος;

μήπως μς δουλεύουν πίσης;

<

p class=”MsoNormal” style=”margin-bottom:18pt;line-height:13.5pt;”>Φιλονόη. 

(Visited 12 times, 1 visits today)
One thought on “Ἐπὶ τέλους, ἀντέδρασαν!

Leave a Reply