Ἡ παρέμβασις 18 …προσωπικοτήτων «γιὰ τὴν Ἑλλάδα τώρα»!

Όταν σε προηγούμενο κείμενό μου καλούσα τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε απάντηση των ξενόφερτων ή ξενοτραφών συμβούλων της Κυβέρνησης  να συγκροτήσουν ένα άτυπο άλλα εξαιρετικά αποτελεσματικό όργανο για το καλό της χώρας,  δεν είχα κατά νού την παρέμβαση των “18 προσωπικοτήτων” που αυτοαποκαλούνται “Για την Ελλάδα τώρα” και οι οποίοι …αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την ενότητα των ……”μεταρρυθμιστικών” δυνάμεων της χώρας. Ήδη οι παραπάνω εμφανίστηκαν να έχουν προγραμματίσει εκδήλωση ο μεσημέρι (sic) της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου στην Παλαιά Βουλή.


Συμπτωματικά οι περισσότερες “προσωπικότητες” (επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος) που το αποτελούν έχουν θητεύσει σε προνομιούχες θέσεις κυρίως την εποχή του εκσυγχρονιστή Σημίτη, αλλά και της ΓΑΠοκυβέρνησης: 
Ο Νικόλαος Αλεβιζάτος χρημάτισε υπηρεσιακός υπουργός πριν τις εκλογές του 2004, αρθρογράφος του Βήματος, των Νέων και της Καθημερινής(sic).
Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος διορισμένος από τον Γερουλάνο και την Διαμαντοπούλου Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, 
Ο Αντώνης Μανιτάκης διορισμένος αναπληρωτής πρόεδρος του  Δ.Σ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατά τα έτη 1997-1999. 
Ο Μλανος Ματσαγγάνης χρημάτισε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών το 1997-1998 και του Πρωθυπουργού Σημίτη το διάστημα 1998-2001.
Ο Παύλος Σούρλας έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τηλεόρασης το 1998-1999 και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Βιβλιοθήκης το διάστημα 2002-2004 κ.λ.π. 

Τους υπόλοιπους των 18 θα τους διαβάσετε στο http://www.sofokleousin.gr/archives/91456. (Για τον τρόπο ενημέρωσης και τον ρόλο της ιστοσελίδας “Σοφοκλέους ιν” έχω πολλά ερωτηματικά).Μεταξύ των 18 είναι και ο Λουκάς Τσούκαλης, ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.,  ΕΛΙΑΜΠΕΤ,  του οποίου, όπως ενδεχόμενα πολλοί να θυμούνται, σχεδόν το σύνολο  του Δ.Σ. (Τσούκαλης, Παπαχελάς, Βερεμής, Βουρλούμης, Δαβιδ κ.α.) και μέρος των αναπληρωματικών μελών, αναφέρονται στους συμμετέχοντες στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή/και στην Τριμερή Επιτροπή.Το κορυφαίο είναι ότι  ομιλητές στην εν λόγω μεσημεριανή εκδήλωση θα είναι οι παρακάτω λάτρεις του Μνημονίου, της “ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας” και της παράδοσής της στα νύχια των τραπεζιτών και άλλων επίβουλων: Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μπουτάρης, ο … Κωστής Χατζηδάκης  και βεβαίως ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΠΕΤ Λουκάς Τσούκαλης.

Από  την “ιδεολογία” των ομιλητών και μόνον συμπεραίνω ότι όταν αναφέρονται στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας, αναφέρονται σε όλες τις ξενόφερτες Τρόϊκα, λαθρομετανάστες, Σόρος, τραπεζίτες και σε ορντινάτσες τους Έλληνες.Ωστόσο, μου δημιουργείται η αίσθηση ότι οι περισσότεροι από τους 18 μάλλον δεν ξέρουν σε τι μπλέκουν. Οι τέσσερις ομιλητές κατέχουν, ο κάθε ένας, από ένα αντικείμενο το οποίο υπηρετεί την Παγκοσμιοποίηση: Η Διαμαντοπούλου την εξαφάνιση της εθνικής ταυτότητας, ο Μπουτάρης την λαθρομεταναστολαγνεία και την πολυπολιτισμική σουποποίηση,

Ο Τσούκαλης μεταφέρει τις εντολές των επίδοξων  Παγκόσμιων ηγετών και ο Χατζηδάκης εκφράζει την μεταρρυθμιστική άποψη του Σαμαρά για υποταγή στο Μνημόνιο (με κόλπο όμως, λίγο-λίγο). Δηλαδή οι τέσσερις ομιλητές μάλλον μάθημα πάνε να κάνουν στις “προσωπικότητες” και παράλληλα να τους χαράξουν τον δρόμο πλεύσης. Ότι γίνεται δηλαδή και όταν συνεδριάζει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, όπου τα τακτικά μέλη μέσω ομιλιών, στην ουσία, κατευθύνουν τα νέα!Άρα θα δούμε το ΣΚΑΙ και την Καθημερινή όχι απλώς να καλύπτουν αλλά να λιβανίζουν την προσπάθεια, αφού στόχος της δεν είναι ο εμφανής (πρωτοβουλία για την ενότητα των …”μεταρρυθμιστικών” δυνάμεων), παρά μια προπαγάνδα υπέρ του μνημονίου, εγκλωβισμός των “προσωπικοτήτων” στην νέα τάξη πραγμάτων, ενώ παράλληλα αποτελεί και μία προσπάθεια διεμβόλισης και απόσπασης δυσαρεστημένων πολιτών  από  άλλα νέα κόμματα, κινήματα, μέτωπα, ή πρωτοβουλίες πολιτών, στην λογική του διαίρει και βασίλευε!Η εμπλοκή του Λουκά Τσούκαλη από το ΕΛΙΑΜΠΕΤ η σύνδεσή του μέσω Παπαχελά και άλλων με τον  Σκάι και Καθημερινή δημιουργεί κάποιους τουλάχιστον περίεργους συνειρμούς. Μπορεί βεβαίως να κάνω λάθος.

Όμως να θυμηθούμε το ρόλο των παραπάνω στην επιβολή του Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας και την εμφάνιση του Καρατζαφέρη στην εκπομπή του Παπαχελά στον ΣΚΑΙ η οποία από πολλούς εκλήφθηκε ως ανταμοιβή του  για την ένθερμη υποστήριξη που παρείχε στον Παπαδήμο και παρέχει στην Μνημονιακή-ενδοτική  κυβέρνησή του. Βεβαίως ίσως και αυτός ο συλλογισμός να είναι λάθος.
Αν όμως τα παραπάνω έχουν δόση αλήθειας τότε δεν πρέπει να αναρωτηθούν οι 17 από τους 18 μήπως είναι ντροπή και προσβολή για τον πνευματικό κόσμο όταν εκπρόσωποί του  συμμετέχουν σε προσπάθειες άθλιας προπαγάνδας και θολών διεργασιών.  

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply