Πῶς δραπετεύει ἕνας ἰός ἀπό κάποιο ἐργαστήριο;

Πῶς δραπετεύει ἕνας ἰός ἀπό κάποιο ἐργαστήριο;

 

Τό βάζει στά πόδια;

Τόν βοηθον κάποιοι νά φύγ;

μήπως τόν πετον στά σκουπίδια;

Τώρα κάποιοι σχυρίζονται πς σταματον τ πειράματα γι τν ἰὸ Η5Ν1, διότι φοβονται τν πιθανότητα διαφυγς του!

ραα θική!

Πρτα κάνουν τ πειράματα, μετ διαπιστώνουν πς σίγουρα σκοτώνει κα τέλος μς νακοινώνουν πς σταματον τ πειράματα.

Καί γιατί παρακαλ δέν τόν καταστρέφουν;

Μήπως κατά βάθος κάνουν κκλησι στούς πιδόξους ρωγούς, γιά τήν …δραπέτευσι τοο, νά καταφθάσουν; 

Καλά, μέ λιθίους νομίζουν πώς χουν νά κάνουν;

Φιλονόη.

Σταμάτησαν τα πειράματα για τον μεταλλαγμένο ιό Η5Ν1 υπό το φόβο της βιοτρομοκρατίας

Ο νέος ιός που δημιουργήσαν Ολλανδοί ερευνητές πιθανώς σκοτώνει το 60% των θυμάτων του

 

Σταματούν προσωρινά την έρευνα τους οι επιστήμονες από την Ολλανδία που δημιούργησαν ένα πολύ πιο επικίνδυνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η5Ν1, εν μέσω έντονων φόβων ότι ο νέος ιός θα μπορούσε να γίνει φονικό «όπλο» στα χέρια τρομοκρατών.


Σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science and Nature» ομάδα ειδικών κάνουν έκκληση να δημιουργηθεί ένα διεθνές φόρουμ για να συζητηθούν οι κίνδυνοι και η αξία των μελετών αυτών. 

Οι αρχές των ΗΠΑ είχαν καλέσει τον προηγούμενο μήνα τους Ολλανδούς ερευνητές να δώσουν στη δημοσιότητα σημεία-κλειδιά των ερευνών τους. 

Ωστόσο, μία κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή πρότεινε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό να συμβεί, καθώς εάν γίνει γνωστή η μέθοδος που εφαρμόστηκε για τη δημιουργία του νέου ιού, θα επιτρέπει σε τρομοκράτες να αναπτύξουν αντίστοιχους θανατηφόρους ιούς. 

Ο νέος ιός που δημιουργήσαν οι Ολλανδοί ερευνητές εξαπλώνεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και πιθανώς σκοτώνει το 60% των θυμάτων του. 

Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η ομάδα του Ρον Φουκιέ στο Ιατρικό Κέντρο «Έρασμος» στο Ρότερνταμ ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια μεταλλαγμένη μορφή του Η5Ν1 η οποία για πρώτη φορά μπορεί να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

Η ανακοίνωση αυτή των Ολλανδών ερευνητών δημιούργησε το φόβο ότι ο νέος, μεταλλαγμένος ιός θα μπορούσε να δραπετεύσει από το εργαστήριο και να προκαλέσει επιδημίες με χιλιάδες νεκρούς, γεγονός που προκάλεσε σάλο στη διεθνή κοινότητα. 

Ωστόσο, οι ερευνητές έσπευσαν να επισημάνουν ότι τέτοιου είδους μεταλλάξεις, που επιτρέπουν στον ιό να εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων, μπορούν θεωρητικά να εμφανιστούν και αυθόρμητα στη φύση.  (βμα)

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply