Κι ἄλλο βακτηρίδιο!

Κι ἄλλο βακτηρίδιο!

Τελικς στς μέρες μας θ δομε πάρα πολλά!

Τόσα πο δν  θ τ κατανοομε πλέον!

παρουσίασις νς νέου βακτηριδίου δν εναι κάτι πλό κα σίγουρα δν εναι κάτι πο περνπαρατήρητον.

Κι λα ατά φυσικ σ μίαν περίοδο ποδη μς χουν «προετοιμάσει» γι τν παρξιν νέως σθενειν πο δν θεραπεύονται. 

Διόλου τυχαα δν τ θεωρλα ατ πλέον. 

χω πομονή!

Θ φθάσουμε στ Τέλος ταχύτερα πσο φανταζόμαστε.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Γιατί μένα τό μυαλό μου πάει πάλι σέ πειράματα;

Περίεργο βακτήριο εντοπίστηκε στη Βρετανία

Είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά

Ένα βακτήριο που είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία, το οποίο μεταφέρθηκε από τη νότια Ασία από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει εκεί για ιατρικό τουρισμό.

Μάλιστα σε ιατρική μελέτη αναφέρεται ότι υπάρχουν φόβοι για παγκόσμια μετάδοση του συγκεκριμένου βακτηρίου.

Το εντεροβακτήριο, παράγωγο ενός ενζύμου τύπου NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 από τον Τίμοθι Ουόλς του πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε ένα σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.

Όμως, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases, οι ερευνητές το εντόπισαν από τότε σε 37 ασθενείς στη Βρετανία, κάποιοι από τους οποίους είχαν ταξιδέψει στην Ινδία ή το Πακιστάν για να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής.

«Το NDM-1 είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας γι’ αυτό μία συντονισμένη παρακολούθηση είναι απαραίτητη», προειδοποιούν οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζοντας ότι «η Ινδία προσφέρει επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς και είναι πιθανό το NDM-1 να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο».

Το NDM-1 είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλους τους τύπους των αντιβιοτικών. «Αυτού του είδους το βακτήριο καταργεί τα αντιβιοτικά. Μόνο δύο μπορούν να το αντιμετωπίσουν και το ένα από αυτά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό. Δεν θα υπάρξουν νέοι τύποι αντιβιοτικών διαθέσιμοι για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αν επιτρέψουμε σε αυτές τις μολύνσεις να εξαπλωθούν χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, σίγουρα θα υπάρξουν θάνατοι», υπογραμμίζει ο Ουόλς σε συνέντευξή του στο BBC. (http://www.newsbeast.gr/health/arthro/29527/periergo-vaktirio-edopistike-sti-vretania/

«Χρειάζεται οπωσδήποτε ένας μηχανισμός παρακολούθησης σε παγκόσμιο επίπεδο και νέα πρωτότυπα αντιβιοτικά που θα αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα βακτήρια», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 44 κρούσματα του βακτηρίου NDM-1 στο κρατίδιο Ταμίλ Νάντου στη νότια Ινδία, 26 στο κρατίδιο Χαριάνα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν.

Στο άρθρο στο περιοδικό The Lancet αναφέρεται ότι το βακτήριο έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά σε ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί στην Ινδία.

Ο ιατρικός τουρισμός προς την Ινδία μπορεί να αυξηθεί κατά 30% τα επόμενα 5 χρόνια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία. (newsbeast)

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply