Ὁ ἥλιος μᾶς ταΐζει!

Καὶ μᾶς φροντίζει!
Καὶ μᾶς τροφοδοτεῖ διαρκῶς μὲ ἐνέργεια, πρὸ κειμένου νὰ μποροῦμε ἐμεῖς νὰ ἐπιβιώνουμε ἀσφαλῶς…
Ὁ Ἥλιος μας εἶναι ἡ μοναδική μας πηγὴ ἐνεργείας…
Τὸ πῶς μετατρέπουμε ἐμεῖς τὴν ἐνέργεια ποὺ μᾶς προσφέρει εἶναι μία ἄλλη ὑπόθεσις…
Καιρὸς ὅμως νὰ στραφοῦμε σιγὰ σιγὰ σὲ ἀναζήτησι ἄλλων μορφῶν ἐνεργείας, διότι ἀρκετὰ ἔχουμε ἐπιβαρύνῃ ἤδη τὸ περιβάλλον…
Ἀφῆστε δὲ τὴν οἰκονομία ποὺ θὰ ἔχουμε….
Φιλονόη

Ψήστε οικολογικά με την βοήθεια του ήλιου

Αν κάτι έχουμε σίγουρα στην χώρα μας, αυτό είναι ο ήλιος! Αν και πλησιάζουμε στην χειμερινή περίοδο, αυτό εδώ το barbeque μας τράβηξε την προσοχή μιας και πρόκειται είναι ηλιακό!
Η γαλλική εταιρεία ID Cook παρουσιάζει το Cookup, το οποίο αντί να χρησιμοποιεί κάποιο από τα παραδοσιακά καύσιμα, ψήνει εκμεταλλευόμενο την δύναμη του ήλιου. Μάλιστα είναι ικανό να φτάσει θερμοκρασίες μέχρι και 200°C. To Cookup μπορεί να συναρμολογηθεί χωρίς την ανάγκη οποιοδήποτε εργαλείου, και μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να πιάσει την βέλτιστη ποσότητα του ηλιακού φωτός.

Αν αναρωτιέστε σχετικά με την ταχύτητα μαγειρέματος, αρκεί να σας πούμε ότι μαγειρεύει ένα κοτόπουλο σε 60 λεπτά, τώρα από εκεί και πέρα βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ο ηλιακός αναπτήρας είναι ακόμα μία ενδιαφέρουσα εφεύρεση

περιπλανώμενος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply