Ἡ τέχνη τοῦ δημοσιογραφεῖν.

Η είδηση είναι: Εξαιρούνται οι ένστολοι από το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπου αυτό σημαίνει: Ο μπάτσος δεν θα υποστεί μείωση μισθού, για να συνεχίσει ακάθεκτος να υπακούει τις παράνομες άνωθεν εντολές –μτφ. να συνεχίσει ακάθεκτος να σε πλακώνει στο ξύλο.

Η συγκεκριμένη είδηση από στόμα δημοσιογράφου: «Η Τρόικα είπε ότι δεν γίνεται να εξαιρεθούν οι ένστολοι από το ενιαίο μισθολόγιο!! Τι σόι ενιαίο θα ήταν αν υπήρχαν εξαιρέσεις, πολλώ δε μάλλον όταν αφορά το 75% των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί τόσοι είναι οι ένστολοι. Άρα -είπε- δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση………………………………. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!

Τάδε έφη ο τεχνίτης δημοσιογράφος Βερύκιος.

(Σημείωση: Όσο καιρό χρειάζονται να έχουν τους μπάτσους να μας σπαν στο ξύλο, τόσο καιρό θα αναβάλλονται οι εκλογές, άρα και η ενσωμάτωση των ένστολων στο ενιαίο μισθολόγιο.)

Έμεινα εκστασιασμένη.. Πραγματικά μιλάμε για τέχνη, για σπουδαία τεχνική. Για να καταφέρεις να μεταστρέψεις μια είδηση τόσο περίτεχνα πρέπει να παίζεις στα δάχτυλα την υποκριτική, την ψυχολογία (χειραγώγηση), την πολιτική (δολοπλοκία/κουκούλωμα), την οικονομική (πόσα μου δίνεις για να τα πω όπως θέλεις).. Αν δεν είναι οι δημοσιογράφοι πανεπιστήμονες, τότε ποιοι είναι;;;

Πώς χειρίστηκαν οι πανεπιστήμονες το θέμα της παραίτησης της Μάρως

Με την παραίτησή της έγινε χαμός στο διαδίκτυο. Είχα πει κάποτε στους μπλόγκερς συναγωνιστές μου ότι έχουν όλη τη δύναμη. Αν βουίξει το διαδίκτυο θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ τα ξεπουλημένα μέσα να προβάλουν την είδηση. (Αν γίνει γνωστό στη μεγάλη πλειοψηφία ένα θέμα και το αποσιωπήσουν τα μέσα, θα πέσουμε να τους φάμε. Αυτό φοβούνται και σπεύδουν, δεν τους πιάνει κάνα φιλότιμο).

Με το συγκεκριμένο θέμα βούιξε.. Έτσι, αναγκαστικά, έντρομοι, έσπευσαν  ν’ ασχοληθούν.

Πολλά κανάλια και εφημερίδες επικοινώνησαν μαζί της, ζητώντας της να μιλήσει ζωντανά (για να την φάνε δηλαδή). Η Μάρω αρνήθηκε με μεγαλειώδη τρόπο*, κι αυτοί αντέδρασαν με τον δικό τους τον μοναδικό!! Αναφέρω δύο περιστατικά που καταδεικνύουν την καταισχύνη του παρεδωτικού αυτού συστήματος.

1. Από την εκπομπή του Παπαδάκη πήγε μία δημοσιογράφος έξω από το σπίτι της, η Μάρω της είπε ό,τι λέει σε όλους, κι η δημοσιογράφος απάντησε: Εντάξει, αρκεί να μην μιλήσετε σε κάποιον άλλον!!

2. Από το MEGA επικοινώνησαν με τον διευθυντή του σχολείου της, ενημέρωσαν ότι το Σάββατο 28/01 το πρωί, στην εκπομπή των κυρίων Χασαπόπουλου–Αναγνωστάκη, θα έχουν καλεσμένη την Διαμαντοπούλου και ότι θα της αναφέρουν το θέμα της παραίτησής της. Ρώτησαν δε αν θα ήθελε να παρέμβει η Μάρω. Όταν η Μάρω αρνήθηκε….. άλλαξαν θεματολογία!!!!! Είχαν την αναίσχυντη υπουργό παιδείας στα πόδια τους και την ρώτησαν  για τα όσα δήλωσε ο Χρυσοχοίδης, για τα όσα δήλωσε ο Στρος Σκαν, για τα όσα δήλωσε ο αδελφός του πρωθυπουργού!!!!! Για να έχει το ελεύθερο να μην λογοδοτήσει, να φύγει όπως ήρθε, κυρία!! (Σε όλα όσα ρωτήθηκε ΦΥΣΙΚΑ απάντησε ότι δεν έχει άποψη, δεν την αφορούν, δεν είναι αρμόδια.)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν της έθεσαν το θέμα της παραίτησης, το μόνο θέμα στο οποίο είναι η πλέον αρμόδια; Γιατί δεν της (μας) έδωσαν το δικαίωμα να λογοδοτήσει;

Χμ.. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είμαι δημοσιογράφος!!! Δεν έχω τις ποικίλες γνώσεις, την νοητική δεινότητά των, για να κατανοήσω πώς δουλεύει όλο αυτό, το παρεδωτικό!

Στεφανία Λυγερού

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply