Ἡ Κερασοῦντα, ὁ Ἡρακλῆς καὶ τὸ χρυσόμαλλον δέρας!

 

Ἡ Κερασοῦντα, ὁ Ἡρακλῆς καὶ τὸ χρυσόμαλλον δέρας!

 

Ζήσαμε γιὰ νὰ τὸ ….ζήσουμε κι αὐτό!

Εἰλικρινῶς, δὲν ξέρω ἐὰν πρέπῃ νὰ κλάψω ἢ νὰ γελάσω μὲ τόσην βλακεία.

Γνωρίζουμε ὄλοι πὼς πίσω, στὴν Πατρίδα, ἔχουν μείνει πολὺ περισσότεροι ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ μποροῦμε νὰ μετρήσουμε. 
Ὅλοι αὐτοί, δικαιωματικῶς ἴσως, διεκδικοῦν μίαν σχέσι μὲ τὴν ἱστορία τους, μίαν ῥίζα, μίαν βάσι. 
Ὅμως ἔχει πέσει τόση παραπληροφόρησις, τόση ἀναίδεια, τόση ἀσχετοσύνη, ποὺ καταντοῦν νὰ γελοιοποιοῦνται δίχως λόγο. 
Ἡ Κερασοῦντα ἔχει τόσο λαμπρὴ ἱστορία, τὴν ὁποίαν ἀναδεικνύοντας θὰ μποροῦσαν νὰ ἀνεβάσουν τὴν ποιότητα τοῦ τουρισμοῦ καὶ νὰ ἀναδείξουν τὰ κομμάτια τῆς πραγματικῆς ἱστορίας.
Ὡς ἀναιδεῖς ὅμως βάρβαροι, μὴ κατανοῶντας οὔτε κἂν τὰ στοιχειώδη, ἀλλοιώνουν ἐν τελῶς τὰ πάντα.

Ποιός θά τούς πάρῃ στά σοβαρά; Αὐτοί πού τούς πῆραν στά σοβαρά ὅταν δομοῦσαν τόν Δοῦρειο Ἵππο στήν Τροῖα; 
Τέτοιους τουρίστες θέλουν; Ἀποχαυνωμένους; Ὅπως καί οἱ ἴδιοι;
Πόσο περισσότερο θά κόστιζε ἡ πραγματικότης; Μήπως τελικῶς θά ἦταν καλλίτερα ἀπό κάθε πλευρά;

Ἀλήθεια, σέ τί διαφέρουν οἱ ὅμοιοί τους σκοπιανοκαταπατητές πού βάζουν τόν Ἀλέξανδρο νά αὐτοκτονῇ μέ κώνειο;

Εἴπαμε, νὰ εἶσαι ἠλίθιος… Ἀλλὰ τόσο ἠλίθιος… Οὔτε ἡ Φύσις δὲν τὸ ἀντέχει!

Φιλονόη.

 Υ.Γ Τόν Ἰάσονα τόν ἔχουν ἀκούσει;

Την Κερασούντα θα την σώσει το χρυσόμαλλο δέρας του Ηρακλή!

 

Η Κερασούντα που παρά την θάλασσα και την παραδεισένια φύση της δεν μπόρεσε να προβληθεί στον τουρισμό, σύνδεσε τώρα τις ελπίδες της με τον 3.000 ετών Ηρακλή.Για να τραβήξουν τουρίστες θα ξαναζωντανέψουν την αναζήτηση του χρυσόμαλλου δέρατος του Ηρακλή. Οι αρμόδιοι περιμένουν έκρηξη στις επισκέψεις τουριστών μ αυτό το σχέδιο.

Το νησί της Κερασούντας, το μόνο βιώσιμο νησί της Μαύρης Θάλασσας που βρέχει ακτές έξι χωρών, ετοιμάζεται να βγει στον τουρισμό με ένα φιλόδοξο σχέδιο. Στα πλαίσια του ¨Τουριστικού Σχεδίου Ταξίδι στο χρόνο και νήσος Κερασούντα¨ που ετοίμασε το Γραφείο Σχεδιασμού Κερασούντας, θα ζωντανέψει στο νησί έκτασης 40 χιλ. τετραγωνικών μέτρων η αναζήτηση του χρυσόμαλλου δέρατος του Ηρακλή. Ο δήμαρχος Κερασούντας Κερίμ Ακσού δηλώνει πως επιθυμεί να γνωρίσει στον κόσμο το νησί που βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο στα ανοιχτά.ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ
Σχετικά με το σχέδιο αυτό δαπάνης 80 χιλιάδων λιρών, πρώτα εμφανίστηκαν οι ιστορικές πληροφορίες. Με βάση αυτές ο μύθος για το χρυσόμαλλο δέρας περνά στο νησί. Ο συντονιστής Σχεδιασμού του δήμου Κερασούντας Χακάν Αντανίρ ανέφερε πως για να κερδηθούνε τουρίστες στις ιστορικές περιοχές συναντήθηκε με αρχαιολόγους από το μουσείο της πόλης Καλμάρ της Σουηδίας, και είπε πως ¨Τώρα οι ιστορικοί καθορίζουν τα ρούχα εκείνης της εποχής, Θα ραφτούνε ρούχα και για τον Ηρακλή και για τους Αργοναύτες και για τον λαό εκείνης της εποχής¨. Στην διαδικασία αυτή ο Αντανίρ αναφέρει πως το Δημοτικό Θέατρο Τραπεζούντας θα προσπαθήσει να ετοιμάσει το σενάριο υπό το φώς των πληροφοριών από τους ιστορικούς και λέει ¨Πιθανότατα θα υπάρχουν ο Ηρακλής και 7 Αργοναύτες. Αυτοί θα περιμένουν στο νησί τους τουρίστες. Συνολικά 40 τουρίστες θα πηγαίνουν στο νησί με καΐκια και θα φοράνε ρούχα της αρχαίας Κερασούντας. Οι τουρίστες θα βιώνουν τον μύθο για το χρυσόμαλλο δέρας. Πιθανότατα τον Ιούλιο θα είναι όλα έτοιμα¨.Η ιστορία του μύθου
Στον κόσμο της μυθολογίας όπου το νησί της Κερασούντας αναφέρεται ως Αρετιάς ο μύθος έχει ως εξής : Ο βασιλιάς του Ορχομενού Αθαμάνας πείθεται πως αν θυσιάσει τα δύο του παιδιά θα σωθεί η χώρα του από την πείνα. Μαθαίνοντας το αυτό η μητέρα τους η Νεφέλη, τα ανεβάζει σε ένα ιπτάμενο χρυσόμαλλο δέρας και τυλίγοντας τα με σύννεφα και ομίχλη τα στέλνει προς την Μαύρη Θάλασσα. Το ένα από τα παιδιά πεθαίνει κι το άλλο κρύβεται κάπου στα στενά του Τσανάκκαλε. Μια ομάδα ατόμων έρχονται στο νησί Αρετιάς για να βρούνε το χρυσόμαλλο δέρας. Στο νησί αντιμετωπίζουν τις στυμφαλίες όρνιθες που τις είχαν διώξει παλιότερα από την Στυμφαλία λίμνη. Οι όρνιθές αυτές σκοτώνουν έναν αργοναύτη. Στο τέλος σκοτώνουν τις όρνιθες και μη βρίσκοντας το χρυσόμαλλο δέρας φεύγουν ρίχνοντας κατάρες στο νησί. (Ἰνφογνώμων_)

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply