Νὰ τελειώνουμε μὲ τὰ παραμύθια γιὰ τὰ Ἴμια.

Νὰ τελειώνουμε μὲ τὰ παραμύθια γιὰ τὰ Ἴμια.

χθςτπρωΐεχακριβςατντνσυζήτησιμφίλοποσχολεταισοβαρμτθέμα
χει δη καταγράψει τν μολογία μάρτυρος πο παρίστατο στμια.
χει πισης καταγράψει τ «κεν χρόνου», πως τχαρακτήρισε, ποντιλαμβάνονται καλλίτερα σοι κατέχουν τ τς στρατιωτικς τέχνης.
χει τέλος «νασυνθέσει» τν στορία τέτοιον  τρόπο ς τε ν συμφων μ τ γεγονότα κι χι μ τ παραμύθια πο μς ραδιάζουν τόσα χρόνια.

Στμια τ γεγονότα δν ταν πως τ μάθαμε!
π μίαν παρκτ νίκη μς πεισαν γι μίαν νύπαρκτον  ττα.  
π νικημένοι βρεθήκαμε, λέ Σημίτου κα λοιπν προσκυνημένων, τεχνητς ττημένοι κα μπώλειες. 
πνα περιστατικ πο κατεδείκνυε τν τοιμότητα τν νόπλων δυνάμεων, πολς τότε πρωθυπουργς μς πέταξε στ μοτρα τν νάγκη του γι προσκύνημα.

κτς βέβαια λων τν λλων, θ πρέπ ν συνυπολογίσουμε πς π τότε εναι πομφισβητονται ς λληνικδαφος ο βραχονησίδες μας. 

θελα νξερα μόνον να: μέ τί θρσος κόμη βλέπουν τό φς το δικο μας λίου;

Φιλονόη.

 

Τα Ίμια είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ν.μ. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος.

Οι Τούρκοι έντεχνα και διπλωματικά ξεκινούν και στήνουν σκηνικό πολέμου. 
Τα γεγονότα ξεκινούν από τις 25 Δεκεμβρίου του 1995 όταν το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του. 

Τα προεόρτια είναι γνωστά.

Κανείς, όμως, σήμερα δεν τολμά να πει, ότι :

Τα ξημερώματα τις 31ης Ιανουαρίου Έλληνες κομάντος βρίσκονται στη μεγάλη βραχονησίδα. Υπό την κάλυψη της νύχτας 10 Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη μικρή βραχονησίδα.Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Τούρκοι κομάντος είναι ότι 2 Έλληνες μέλη της ομάδας ΟΥΚ βρίσκονται κρυμμένοι. 

Αιφνιδιαστικά οι 2 ‘Ελληνες πιάνουν αιχμαλώτους όλους τους Τούρκους και αφού τους αναγκάζουν να βγάλουν τις στολές τους….περιμένουν οδηγίες από την Αθήνα. 
Στην Αθήνα όπου γίνονται 2 συσκέψεις, μια στο Εξωτερικών και μια στο Αμύνης- α ρε διχόνοια.
Και η εντολή έρχεται : ”ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΙΜΙΑ”.
Αυτή είναι η πολιτική εντολή…..

Εν συνεχεία στέλνεται ένα ελικόπτερο για να ελέγξει αν έφυγαν και οι Τούρκοι.Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος αναφέρει βλάβη και χάνεται από τα ραντάρ. Αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη άποψη του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου.

Ακούστηκαν πολλά :
Τα “προβλήματα υγείας” του ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ….
Το “Vertigo” του ΒΛΑΧΑΚΟΥ…
Τις “ασύμμετρες απειλές”…
Τον “ηλεκτρονικό πόλεμο”…
Τα “βράχια” που δεν άξιζε να πολεμήσουμε…
Τον “αέρα που παίρνει τις σημαίες”…

ΚΑΙ

Το “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ…!!!

Οι αμερικανοί διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags» διαμηνύουν ή σε πιο κομψή διπλωματική γλώσσα και η περιοχή γκριζοποιήθηκε. 

Μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, όσοι τούρκοι είχαν «πατήσει» στην μικρή Ιμια και συνελήφθησαν από τους δύο Έλληνες οϋκάδες, είτε πέθαναν, είτε είχαν κάποιο … τροχαίο είτε εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!!! Πάντως σήμερα δεν ζει πλέον ούτε ένας από αυτούς!

Κι αυτό δεν απασχόλησε ποτέ την Ελληνική Δημοσιογραφία, γιατί «έτρεμαν» στην ιδέα μήπως χαρακτηριστούν ως … Εθνικιστές!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ.

σπασία Γιτα Χουλιάρα

 

(Visited 41 times, 1 visits today)
Leave a Reply