Ἤθελαν νὰ ἀνατινάξουν τὸ χρηματιστήριον τοῦ Λονδίνου.

Ἤθελαν νὰ ἀνατινάξουν τὸ χρηματιστήριον τοῦ Λονδίνου.

 

Γιατί νά κάνουν κάτι τέτοιο ο μουσουλμνοι;
Μ γι ν δικαιολογήσουν τν φήμη τους!
δική  μου ποψις γι ατ τ ζητήματα εναι τελείως διάφορη. 
Θεωρ πς οδες χει δικαίωμα στν καταστροφή, πολλ δν μλλον σ ζητήματα ποδυνατεδιος νναδημιουργήσ!
λλ ατ εναι δική μου τοποθέτησις.
Τ καλόπαιδα, τς παρακάτω δημοσιεύσεως, εναι λληςπόψεως!

Φιλονόη. 

 Μουσουλμάνοι ήθελαν να ανατινάξουν το χρηματιστήριο του Λονδίνου

 

 

Το ότι σκόπευαν να ανατινάξουν το χρηματιστήριο του Λονδίνου, αλλά και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, τον Δεκέμβριο του 2010 ομολόγησαν τέσσερις μουσουλμάνοι Βρετανοί στο δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις άνδρες , κάτοικοι Λονδίνου και Κάρντιφ, ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν την τοποθέτηση και πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών στο χρηματιστήριο του πριν τη σύλληψή τους, πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Παράλληλα, οι νεαροί ανέφεραν ότι σκόπευαν να αποστείλουν ακόμα πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, μέσω ταχυδρομείου σε διάφορους στόχους, ενώ είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο αδιάκριτων ταυτόχρονων επιθέσεων στην Βρετανική πρωτεύουσα στο πρότυπο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Βομβάη, το 2008.

Μάλιστα, χειρόγραφη λίστα πιθανών στόχων, που βρέθηκε στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων περιελάμβανε το σπίτι του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον και δύο ραβίνων, την πρεσβεία των ΗΠΑ αλλά και το Χρηματιστήριο. 

Ακόμα πέντε συγκατηγορούμενοι ομολόγησαν μια σειρά άλλων αδικημάτων, στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Πάντως, οι συνολικά εννέα κατηγορούμενοι δεν ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, αλλά δήλωσαν ότι είχαν εμπνευστεί από τα ριζοσπαστικά κηρύγματα του πρώην ηγέτη της οργάνωσης Ανβάρ αλ-Αβλάκι, που σκοτώθηκε πέρυσι σε επίθεση με μη-επανδρωμένο αεροσκάφος. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ποινές για τους εννέα κατηγορούμενους. (24gr)

(Visited 18 times, 1 visits today)
Leave a Reply